17 Temmuz 2022 Pazar 13:40
Ağrı'da bisiklet turu ve dağ tırmanışı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine katılan akademisyen, idari personel ve öğrenciler, AİÇÜ merkezi yerleşkesinde Al Bayraklar eşliğinde yapılan bisiklet turu ve 5137 rakımlı Ağrı Dağı ile Taşlıçay'daki 2800 rakımlı Mozik Dağı'nda zirve tırmanışı gerçekleştirdi. Yaklaşık 3 gün süren tırmanış sonrası 15 Temmuz Şehitlerini Anma pankartı açıldı.

AİÇÜ'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü çerçevesinde yapılan etkinliklerle ilgili bir değerlendirmede bulunan AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut “Tüm Dünya, 15 Temmuz gecesi hain FETÖ/PDY terör örgütünün darbe girişiminin Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği, hükümetimizin kararlı tutumu ve en önemlisi tek devlet, tek vatan, tek millet ve tek bayrak ilkeleri etrafında bütünleşen Aziz Milletimizin inancı, imanı ve yüreğiyle devletine ve demokrasi iradesine sahip çıkmasıyla birlik ve beraberlik içerisinde bertaraf ettiğimizi gördü. Kahraman vatandaşlarımızın, terör örgütünün kullandığı tankların, topların ve silahların karşısında onurlu bir duruş ortaya koyması dünya tarihine geçti. Bu duygularla hain darbe gecesinde vefat eden tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yâd ediyor, gazilerimize saygı ve şifa dileklerimi sunuyorum” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.