07 Ağustos 2016 Pazar 17:21
Ağrı GHSİM'den 15 Temmuz Şehitleri Anısına Halter Turnuvası

Ağrı'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), darbe girişiminde şehit düşenler anısına halter turnuvası yapıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce 15 Nisan Spor Salonu'nda gerçekleştirilen turnuvaya, 50 sporcu katıldı.

Halter İl Temsilcisi Muhlis Akbaş, yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'daki darbe girişiminde ülkenin çok önemli bir sınav verdiğini söyledi.

Turnuvayı geleneksel hale getirip 15 Temmuz'u unutturmamayı amaçladıklarını ifade eden Akbaş, "Her yıl 15 Temmuz'u yaşatmak için düzenlemeyi düşünüyoruz. Aslında bu sadece bir yarışma değil anma, şehitleri yad etme ve o günün hatırlanması olacak. Turnuvada yabacı uyruklu sporcular da var. Ülkemizin imkanlarıyla yetişen bu çocukların bu anlamlı günde aramızda bulunmasını istedik. Darbe girişiminin yaşandığı günden itibaren ben ve sporcularım alanlardayız. Bugün de aynı şekilde alanlarda olacağız ve demokrasi nöbetini sürdüreceğiz." dedi.

Milli Halterci Arif Koç da 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminde şehit olanları anmak için düzenlenen çok anlamlı bir turnuvaya katıldıklarını söyledi. Darbe girişimine karşı dik durduklarını belirten Koç, şu ifadeleri kullandı:

"Biz sporcular olarak her zaman darbeye karşıyız ve darbeye hayır diyoruz. Darbe girişiminin olduğu geceden itibaren hep alanlardaydık, olmaya da devam edeceğiz. 15 Temmuz, ülkemiz açısından önemli bir süreçti. Bu anlamlı turnuvada emeği geçen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü'müz Aziz Sinan Alp'a ve hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Bu zamana kadar çok sayıda turnuvaya katıldım ama benim için en anlamlısı bu turnuvaydı. Bugün yine milli iradeye sahip çıkmak üzere turnuva sonunda arkadaşlarımızla Ağrı Valiliği önündeki demokrasi nöbetine geçeceğiz."

Milli halterci Emrah Çalışkan ise bütün şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı dilediğini belirtti. 15 Temmuz'un ülke için önemli bir süreç olduğunu aktaran Çalışkan, "Yabancı uyruklu sporcu arkadaşlarımız da ülkemize destek olmak için bu turnuvaya katıldı, kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum. 15 Temmuz'da olduğu gibi her zaman milli iradeye sahip çıkacağız." diye konuştu.

 

agri-ghsimden-15-temmuz-sehitleri-anisina-halter-turnuvasi.jpgagri-ghsimden-15-temmuz-sehitleri-anisina-halter-turnuvasi-001.jpgagri-ghsimden-15-temmuz-sehitleri-anisina-halter-turnuvasi-002.jpgagri-ghsimden-15-temmuz-sehitleri-anisina-halter-turnuvasi-004.jpgagri-ghsimden-15-temmuz-sehitleri-anisina-halter-turnuvasi-005.jpgagri-ghsimden-15-temmuz-sehitleri-anisina-halter-turnuvasi-006.jpg

 

Son Güncelleme: 07.08.2016 17:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.