24 Ağustos 2016 Çarşamba 19:42
Ağrı'da Yetiştirme Yurdunda Büyüyen Kız Çocukları Futbolla Hayata Bağlandı

Ağrı'da, yetiştirme yurtlarında kalan ya da ekonomik durumu iyi olmayan çocuklar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce kurulan kadın futbol takımı sayesinde yeşil sahalarda top koşturarak hayata bağlanacak.

Kentte, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün girişimleri ile bir süre önce, yetiştirme yurdunda kalan devlet korumasındaki çocukların ve düşük gelirli ailelerin çocuklarının suça sürüklenmemesi ve topluma kazandırılmaları amacıyla, bu çocuklardan oluşturulan bir kadın futbol takımı kuruldu.

Türkiye Kadınlar 3. Lig'de mücadele edecek ve Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor Kulübüne bağlı olan takımda futbol oynayacak kız çocukları, hem yeşil sahalarda top koşturacak hem de sporla topluma adapte olacak.

Böylece yetenekleri de keşfedilerek değerlendirilecek 15 ile 17 yaş aralığındaki kız çocukları, haftanın 5 günü Ağrı Amatör Spor Kulübü Spor Kompleksi'nde antrenman yaparak maçlara hazırlanıyor.

Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı da olan Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Vefa Çelik,  yaptığı açıklamada, kulübün Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının desteğiyle 2015 yılında faaliyet girdiğini söyledi.

Çelik, devlet korumasındaki çocuklar veya ekonomik durumu iyi olmayan ailelerin çocukları için bu kulüp bünyesinde bir kadın futbol takımı kurduklarını belirterek, takımdaki sporcuların çoğunluğunun, kurumlarının koruma ve bakım altında bulunan çocuklarından oluştuğunu anımsattı.

Futbola başlayan çocuklarda olumlu yönde değişimler gözlemlediklerini ifade eden Çelik, "Çocukların futbola başlamasıyla davranışlarında, hal ve hareketlerinde, arkadaşlarıyla olan diyaloglarında, topluma uyumlarında çok ciddi değişiklikler oldu. Daha önce çok hırçın ve uyumsuz olan çocuklar bu çalışmalara başladıktan sonra gerçekten çok uyumlu ve kısmen de problemlerini halletmiş çocuklar haline geldiler." diye konuştu.

 

- "Amacımız çocukları iyi bireyler olarak yetiştirmek"

 

Futbol takımı antrenörü Metehan Yıldırım da takımı kurmaktaki asıl amaçlarının sevgi evlerinde kalan çocuklar ile kenar mahallelerdeki dezavantajlı kesimlerde bulunan çocukları iyi bireyler ve ahlaki değerlere sahip futbolcular olarak yetiştirmek olduğunu vurguladı.

Kadın futbolunun diğer spor branşlarına göre zor olduğunu söyleyen Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bayan sporu denildiğinde insanların aklına voleybol, tenis gibi sporlar gelir. Bayan futbol takımı kurmanın elbetteki bir zorluğu vardı ama bu zorluk bizi yıldırmadı. Bu kardeşlerimizle çalışmak mutluluk verici bir şey. İki, üç ay önce kurulmuş genç bir takımız. Türkiye Kadınlar 3.Lig'de mücadele edeceğiz ve lige katılacak en genç takım biziz. Antrenmanlarımız çok güzel geçiyor. Oyuncularımız futbolda yeni olmalarına rağmen iyi düzeydeler ve yetenekliler. Kendileri de bu yeteneklerinin farkına varınca antrenmanlarımız daha verimli ve eğlenceli geçiyor."

Futbolculardan Hacer Tarılığ da futbolu çok sevdiğini belirterek, "Antrenmanlarımız çok eğlenceli geçiyor. Boş zamanlarımızı çok iyi değerlendiriyoruz. Çok güzel arkadaşlıklar kurdum. Ağrı'da fazla sosyal aktivite olmadığından, futbol bizim için çok iyi bir aktivite. Çalışmalarımız ile yeteneklerimizi geliştirip milli takıma seçilmek istiyoruz. Kendimi bunun için geliştiriyorum." şeklinde konuştu. 

 

agrida-yetistirme-yurdunda-buyuyen-kiz-cocuklari-futbolla-hayata-baglandi.jpgagrida-yetistirme-yurdunda-buyuyen-kiz-cocuklari-futbolla-hayata-baglandi-001.jpgagrida-yetistirme-yurdunda-buyuyen-kiz-cocuklari-futbolla-hayata-baglandi-002.jpgagrida-yetistirme-yurdunda-buyuyen-kiz-cocuklari-futbolla-hayata-baglandi-003.jpgagrida-yetistirme-yurdunda-buyuyen-kiz-cocuklari-futbolla-hayata-baglandi-004.jpgagrida-yetistirme-yurdunda-buyuyen-kiz-cocuklari-futbolla-hayata-baglandi-005.jpgagrida-yetistirme-yurdunda-buyuyen-kiz-cocuklari-futbolla-hayata-baglandi-006.jpg

Son Güncelleme: 24.08.2016 19:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.