07 Haziran 2016 Salı 22:58
Anadolu Efes'i 84-72 Yenen Fenerbahçe Seride 2-1 Öne Geçti

Salon: Ülker Sports Arena

Hakemler: Recep Ankaralı, Yener Yılmaz ve Ziya Özorhon

Fenerbahçe: Barış Hersek (4), Ekpe Udoh (10), Melih Mahmutoğlu (5), Bogdan Bogdanovic (17), Kostas Sloukas (7), Egehan Arna, Ercan Bayrak, Jan Vesely (16), Nikola Kalinic (10), Ali Muhammed (Boby Dixon) (7), Luigi Datome (8)

Anadolu Efes: Alex Tyus (5), Oğulcan Baykan, Doğuş Balbay (5), Derrick Brown (3), Cedi Osman (3), Birkan Batuk (4), Dario Saric (18), Furkan Korkmaz (3), Jayson Granger (8), Thomas Heurtel (12), Bryant Dunston (11), Ahmet Duverioğlu

1. Periyot: 23 - 19

2. Periyot: 20 - 14 (43 - 33)

3. Periyot: 14 - 24 (57 - 57)

4. Periyot: 27 - 15 (84 - 72)

Spor Toto Basketbol Süper Ligi play off final serisi 3. maçında Fenerbahçe, Ülker Sports Arena'da Anadolu Efes'i konuk etti. İlk maçı 87-85 kazanan sarı lacivertli takım 2. maçta rakibine 91-70 kaybetmesine karşın saha avantajını eline geçiren taraf olmuştu. Fenerbahçe, seyircisinin önünde çıktığı ilk, serinin ise 3. maçında salondan 84-72 galip ayrılarak 2-1 öne geçti.

Fenerbahçe taraftarları Ülker Sports Arena'yı doldururuken takımlarına da büyük destek verdi. Fenerbahçe Kulübü, karşılaşma öncesinde Keremcan Artman isimli minik bir taraftarının da hayalini gerçekleştirdi. 1 numaralı forma giydirilen Keremcan, ismi anons edilerek takımla birlikte sahaya çıkan ilk isim oldu. İstanbul Fatih'te yaşanan bombalı saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımız ve şehit olan polis memurlarımız için maçtan önce 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulurken Fenerbahçeli taraftarlar "Şehitler ölmez vatan bölünmez" tezahüratları yaptı.

İlk periyotta Fenerbahçe taraftar desteğini arkasına alarak oyunda hakimiyet kurmak istese de Anadolu Efes, özellikle savunmadaki hırçın oyunuyla rakibinin farkı açmasına izin vermedi. Karşılaşmanın ilk 7 dakikasında Fenerbahçe 14 sayı bulurken bu sayıların 4'ü Bogdanovic'ten, 10'u da Jan Vesely'den geldi. Udoh'un katkı sağlamasıyla rakibini geride tutmayı başaran Fenerbahçe, son dakikada Anadolu Efes'in yaptığı 2 top kaybında 5 sayı buldu ve farkı 7 sayıya kadar çıkardı. Bu periyodun son atağında Anadolu Efes, Furkan Korkmaz'ın üç sayılık atışıyla farkı 4 sayıya indirdi. İlk periyod Fenerbahçe'nin 23-19'luk üstünlüğüyle sona erdi.

Mücadelenin 5. dakikasında Fenerbahçe'nin yaptığı top kaybı, başantrenör Obradovic'i çok sinirlendirdi. Tecrübeli hoca hemen mola aldı ve Bogdanovic ile Kalinic'i sert bir dille uyardı.

2. periyotta da Fenerbahçe oyuna hakim olan taraftı. Sert savunma yaparak ilk 5 dakikada Anadolu Efes'e sadece 3 sayı şansı tanıyan sarı lacivertli takım, bu dakikada skoru 33-22'ye çıkardı. Fenerbahçe'nin özellikle pota altındaki etkili oyunu bu periyotta farkın açılmasını sağladı. 2. periyotta 3 faule ulaşan Datome, Obradovic tarafından kenara alındı. Sarı lacivertli ekip özellikle savunmasıyla bu periyotta rakibine büyük üstünlük kurdu ve devreye 43-33 önde girdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısına Anadolu Efes çok sert savunma yaparak başladı. Tam saha pres yapan lacivert beyazlılarda özellikle Doğuş Balbay'ın çabaları Fenerbahçe'yi hataya zorladı. Anadolu Efes farkı 5 sayıya kadar indirse de iki hücumdan boş döndü ve bu zaman diliminde devreye Barış Hersek ve Bogdanovic girdi. İki oyuncunun basketleriyle fark yeniden 10 sayıya yükseldi: 55-45.

Anadolu Efes koçu Ahmet Çekı'nın mola almasıyla lacivert beyazlılar toparlandı. Ribaundlarda Fenerbahçe'ye karşı üstünlük kuran Anadolu Efes, Dario Saric Thomas Heurtel'in üst üste sayılarıyla 12-0'lık seri yakaladı ve öne geçti: 55-57. 3. periyodun son bölümünde Fenerbahçe, Ali Muhammed ve Vesely'nin serbest atışlardan atıığı sayılarla eşitliği yakaladı ve bu periyod sona erdi: 57-57.

Son periyoda hızlı başlayan ekip Fenerbahçe oldu. Datome ve Vesely'nin sayılarıyla sarı lacivertli ekip farkı 9'a çıkardı: 66-57. Son periyotta Anadolu Efes'ten Derick Brown 5 faulle oyun dışı kaldı. Anadolu Efes'te özellikle Cedi Osman ve Jayson Granger'ın skora katkı yapamaması, lacivert beyazlıları son periyotta çok zorladı. Dario Saric ve Thomas Heurtel, rakip potada çok üretken olsa da, Anadolu Efes için yeterli olmadı. İlk 2 maçta beklentilerin altında kalan Bogdanovic, bu maçta ise takımı ateşleyen isim oldu. Sarı laciveertli takım rakibini 12 sayı farkla devirmeyi başardı: 84-72.

Play off final serisinin 4'üncü maçında yine Fenerbahçe ev sahibi olarak sahaya çıkacak. İki takım 9 Haziran Perşembe günü saat 20.00'de Ülker Sports Arena'da karşı karşıya gelecek.

Son Güncelleme: 07.06.2016 22:58
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.