13 Kasım 2015 Cuma 13:43
Arda Turan Euro 2016'da sürprizlere hazır olun

Avrupa Şampiyonası'ndaki hedefleri için iddialı konuşan Arda Turan, "Bu oyuncu topluluğu, başımızdaki insan ele avuca sığmayan bir ruha sahip. Bu ruhun gereklerini yapacağız.

Euro 2008'e giderken yarı finale gidemeyiz denilmişti; ama sonradan finale çıkamadık diye üzüldük. Biz skorlardan çok duruşuyla başka bir takım olduğumuzu sahaya yansıtacağız.

Arkadaşlarımızla beraber hem EURO 2016'da hem de ileride daha iyi başarılara da imza atacağız. İnşallah bunu başaracağız. Euro 2016'da sürprizlere hazır olun" ifadelerini kullandı.


Büyük turnuvalara katılım konusunda A Milli Futbol Takımı'nın istikrarsızlığının hatırlatılması üzerine ise Arda Turan, "Ülkemizin genel bir futbol sorunu olarak görülebilir.

Şu anda Avrupa Şampiyonası'ndayız ve elimizden gelen en iyi başarıyı yakalayacağız. Ondan sonra Dünya kupası var ve ona katıldıktan sonra büyük turnuvalara katılmayı alışkanlık haline getirmek istiyoruz.

Umarım bundan sonra her turnuvaya katılan kendini geliştiren bir ülke oluruz" açıklamalarını yaptı.


Barcelona'da oynamamasına karşın Milli Takım'da oynamasının kendisindeki etkisinin sorulmasını ise başarılı oyuncu şöyle yanıtladı, "İlk transfer olduğum gün hocamla irtibat halindeydik.

Hocam sağolsun, ilk gün 'Arda her şartta bu takımda oynayacak' dedi. Sahada olmam benim için çok önemliydi. Sonucu mutlu bitti. Doğru bir karar verdiğimizi düşünüyorum.

Kolay bir dönem değildi. Kendimi fiziksel olarak hazırladım ama psikolojik olarak zordu. Bunun da üzerinden hocam ve arkadaşlarım sayesinde geldim. Hocama ve sizlere teşekkür ediyorum.

Bir sıkıntı yaşamadınız"
El Clasico'da yer alamayacak olmasıyla ilgili soru üzerine ise Arda Turan, "Normalde bu soruya yanıt vermem ama güzel misafirperlik için yanıt vereyim. El Clasico'da olamamak bir oyuncu için üzücü.

Ben oynamayacağım değil, oynayacağım zamanların hayalini kuruyorum. Umarım takımım El Clasico'dan galibiyetle ayrılır" diye yanıtladı.

Son Güncelleme: 13.11.2015 13:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.