30 Temmuz 2016 Cumartesi 10:48
Aslan Şeytan Avına Gidiyor

Geçen sezon yaşadığı birçok problemle kabus gibi bir yıl geçiren ancak Fenerbahçe’yi yenerek Türkiye Kupası’na uzanan Galatasaray, şampiyonluk parolasıyla hazırlıklarına devam ediyor. Manchester United ise Galatasaray gibi geçirdiği kötü sezondan sonra kurt menajer Mourinho ile anlaştı. Büyük ses getiren bu transfer hareketinin devamını da İngiliz Devi getirdi. İbrahimoviç ve Pogba gibi yıldızları kadrosuna katan Manchester United, 2016-2017 sezonunda şampiyon olmak için bütün imkanlarını ortaya koyuyor. Peki Galatasaray Manchester United maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda canlı izlenebilecek?

GALATASARAY MANCHESTER UNITED MAÇI SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

Sezon öncesi hazırlık karşılaşması mahiyetinde Galatasaray, İngiliz devi Manchester United ile karşılaşacak. Galatasaray Manchester United maçı 30 Temmuz Cumartesi günü (TSİ) saat 21.45'te başlayacak. İsveç'in Gamla Ullevi Stadyumu'nda oynanacak bu karşılaşma D-Smart Smart Spor 77 kanalından canlı izlenebilecek.

Galatasaray, yeni sezon öncesi kamp çalışmaları kapsamında Danimarka'daki son antrenmanını gerçekleştirdi. Teknik direktör Jan Olde Riekerik yönetiminde günü çift antrenmanla tamamlayan sarı-kırmızılı ekip, sabah idmanını basına kapalı olarak salonda, akşam antrenmanı ise basına açık olarak sahada yaptı. Sarı-kırmızılı ekip, pas çalışmalarıyla başlayan antrenmanda üçe üç değişmeli olarak dar alanda yüksek tempolu çift kale maç, ardından ise tam sahada taktik ağırlıklı çift kale maç yaptı. Tedavisi süren isimlerden Semih Kaya takımdan ayrı özel programı dahilinde koşular yaparken, herhangi bir sakatlığı olmamasına rağmen dinlendirilen Chedjou antrenmana katılmadı. Kamerunlu oyuncunun akşam çalışmalarını da salonda yaptığı aktarıldı. Antrenmanı, Galatasaray Sportif AŞ yöneticileri Alp Yalman ve Levent Nazifoğlu ile kulüp başkan danışmanı Mehmet Özbek de izledi. Çalışmalarının Danimarka etabını bu idmanla tamamlayan sarı-kırmızılı ekip, yarın öğle saatlerinde İsveç'e geçecek ve 30 Temmuz Cumartesi günü de Göteborg kentinde Manchester United ile hazırlık maçı yapacak. Galatasaray Kulübü'nün kurucusu ve ilk başkanı Ali Sami Yen'in 65. ölüm yıl dönümü nedeniyle çalışmanın başında 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

"GENÇLERİN SAYISI ARTACAK"

"Altyapı ile ilgili kafamda bazı fikirler var, onları ilerleyen dönemde hayata geçireceğiz. Şu anda da aramızda genç arkadaşlar var, ileride de görmeye devam edeceksiniz. Genç isimlerin A takımla aynı havayı soluması lazım ki ilerisi için tecrübe kazansınlar. Gökay şu anda bunları yapıyor ve iyi bir performans gösteriyor. İlerleyen dönemde bu oyuncuların sayısı artacak. Genç oyuncuları A takıma entegre etmeye çalışacağız."

"BENİ ŞAŞIRTTI"

"Spor Toto Süper Lig, fiziksel kalitenin yüksek olduğu bir lig. Tesisleşme de üst seviyede. İlerleyen dönemlerde de yeni yatırımlara devam edileceğini duydum. Ligin pozitif anlamda beni şaşırttığını söyleyebilirim."

"İSTANBUL GÜVENLİ BİR ŞEHİR"

"Türkiye'de İstanbul'da yaşamaktan ve Galatasaray'ın teknik direktörü olmaktan mutlu ve gururluyum. Zamanımın çoğu Florya'da çalışmakla geçiyor ama İstanbul etkileyici bir şehir. Tatsız hadiseler yaşanmış görünse de konuştuğum herkese İstanbul'un güvenli ve pozitif bir şehir olduğunu anlatıyorum. Tesislerimiz tam bir futbol yuvası. Futbola iç içe bir kulübüz."

"TUTKU VE HIRSA İHTİYACIMIZ VAR"

"Stadımızdaki, Türk insanındaki o tutku ve bağlılığı çok seviyorum. Umarım onları en iyi şekilde mutlu eder ve yeniden stada çekmeyi başarırız. Çünkü tutku ve hırsa ihtiyacımız var."

"BEKLEDİĞİMİZ GİBİ OLDU"

"Darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz'da İsviçre'de kamptaydık. Ama ailem olay anlarında havaalanındaydı. Bir yabancı olarak bunları yaşamak kolay değil. İstanbul'un ne kadar güzel ve güvenli ber şehir olduğunu bir kez daha söylemek istiyorum. Ailem olaydan etkilendi ama ailemle güzel hatıralar biriktirmeyi ve kalmayı tercih ettik. Ben de ailem de İstanbul'da yaşayacak olmaktan mutluyuz. Bir an önce ortamın sakinleşeceğini biliyorduk; beklediğimiz gibi de oldu."

"TÜRKÇE ÖĞRENECEĞİM"

"Türkiye'de çalışıyorum, çevremde Türk insanlar var. Yoğun periyot nedeniyle Türkçe öğrenme kitabını açamadan uykuya dalıyorum ama ilerleyen günlerde Türkçe ile ilgili mesafe kat edeceğimi düşünüyorum."

"GALATASARAY GİBİ OYNAMAK İSTİYORUZ"

"Taraftara mesajım var. Onlar bizim için çok önemli. Bir takım kuruyoruz ve onların bu dönemde desteğine ihtiyacımız var. Aklımızda tak bir şey var; benim, teknik heyetin, personelin, futbolcuların aklından şampiyonluktan başka bir şey geçmiyor. Galatasaray gibi oynamak istiyoruz. Sonuca endeksli olmak da istemiyoruz; taraftarı etkileyecek, zevk verecek futbol izlettirmek istiyoruz. Taraftar bizimle olsun, bize inansın. Çünkü yeni arkadaşlarımızla beraber bu sezonu geçirip şampiyon olacağımız düşünüyorum."

 

Son Güncelleme: 30.07.2016 18:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.