18 Aralık 2015 Cuma 10:51
Aziz Yıldırım Paçayı Zor Bela Kurtardı! İşte Nedeni ?

Yıldırım’ın, temsilcinin raporunda yer alan "cezagerektirecek" ifadelerinin hakemin raporunda yer almaması nedeniyleProfesyonel Futbol Disiplin Kurulu PFDK’ya sevk edilmemesinin DisiplinTalimatı’nın 76. maddesi ile çeliştiği ileri sürüldü.Aziz Yıldırım paçayı zor bela kurtardı.Yıldırım’ın, temsilcinin raporunda yer alan "cezagerektirecek" ifadelerinin hakemin raporunda yer almaması nedeniylePFDK’ya sevk edilmemesinin Disiplin Talimatı’nın 76. maddesi ile çeliştiğiileri sürüldü
 
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın Başakşehir maçının devrearasında hakem Cüneyt Çakır’a yönelik sarf ettiği ileri sürülen sözlerinedeniyle PFDK’ya sevk edilmesi gündemdeydi. Ancak Yıldırım hakkında, Çakır’ınTFF Hukuk Müşavirliği’ne sunduğu raporunda kendisi hakkında cezayı gerektirecekbir ifade bulunmaması nedeniyle herhangi bir işlem yapılmadı.
 
’Talimatlar es geçildi’
Çakır’ın raporunu esas alan TFF, maçın temsilcisi İsmailHakkı Köklükaya’nın "cezayı gerektirecek" raporuna rağmen Yıldırım’ıPFDK’ya sevke gerek görmedi. Ancak bu durumun TFF Disiplin Talimatı’nın 76.maddesine aykırı olduğu iddia edildi. Sporx’in haberine göre; "Müsabakagörevlilerin raporları" başlıklı 76. maddenin 2. fıkrası gereği TFF HukukMüşavirliği’nin bu olay konusunda hakem raporu yerine temsilci raporunu esasalması gerektiği ileri sürüldü. TFF’nin burada kendi talimatlarını es geçtiğivurgulanırken, bu olayda oyun alanı dışındaki fiiller bakımından "temsilciraporunun esas alınması gerektiği" kaydedildi.
 
iŞTE O TALiMAT:
 
Madde 76- müsabaka görevlilerinin raporları
 
1-Müsabaka görevlilerinin raporlarında bulunan hususlar aksiispat edilmediği sürece doğru kabul edilir.
 
2-Müsabaka görevlilerinin vermiş olduğu raporlar arasındaçelişki bulunduğu ve somut olayda hangi raporun maddi gerçekliği yansıttığıtespit edilemediği takdirde, oyun alanındaki fiiller bakımından hakem raporu,oyun alanı dışındaki fiiller bakımından ise temsilci raporu esas alınır.(fotomaç)
 
 
Aziz Yıldırım Biyografisi
Fenerbahçe Kulübü Başkanı
 
Aziz Yıldırım, 1952 doğumlu Diyarbakır’lı iş adamı veyönetici. 1998’den beri Fenerbahçe Spor Kulübü’nün 52. Başkanı olan Yıldırım,İlk kez 14-15 Şubat 1998’de seçilerek başkanlık görevine geldi. Aradan geçenyaklaşık 16 yıllık sürede aday olduğu 11. kongrede de koltuğu bırakmadı. 3kasım 2013 tarihinde yapılan Fenerbahçe Kulübü’nün olağanüstü genel kurulunda11. kez başkan seçilen Aziz Yıldırım, görev süresinin ilk yılında, kulüptarihinde en uzun süre başkanlık görevini yürüten isim olacak.
Aziz Yıldırım, 2 Kasım 1952’de Diyarbakır’ın Erganiilçesinde dünyaya geldi.. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Düzce’deyapmıştır. Düzce’de amatör futbol (Hamidiyespor Kulübünde) oynamıştır. AcarYıldırım adında bir kardeşi vardır. Ankara Devlet Mühendislik MimarlıkAkademisi’ne giren Yıldırım, buradan inşaat mühendisi olarak mezun oldu.
 
NATO Altyapı ihalelerine de katılan Maktaş Mühendislikfirmasının sahibi olan Aziz Yıldırım, 1990-1992 yılları boyunca Fenerbahçe SporKulübü’nün Metin Aşık başkanlığındaki yönetimde görev aldı. 1991-1992 sezonundaise Futbol Şubesi sorumluluğunu üstlenen Yıldırım, yıldız futbolcu TanjuÇolak’ın Galatasaray takımından Fenerbahçe’ye transferini gerçekleştirdi.
 
15 Şubat 1998 tarihinde yapılan Fenerbahçe GenelKurultayı’nda başkanlık için aday olan Yıldırım, rakibi Vefa Küçük’ü 1 oylageçerek seçimi kazandı. Yıldırım, 469 oy alarak, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün 52.Başkanı oldu.
 
Aynı yıl 14 Haziran’da yapılan seçimde 655 oy alan Yıldırım,1 Temmuz 2001’de verilen oyların 1069’unu topladı. Fenerbahce Şükrü SaracoğluStadının 52.000 kapasiteye ulaşmasında en çok katkıyı sağlayan kişi olanYıldırım, Fenerbahçe’nin bir marka haline gelmesinde büyük katkılar sağladı.
 
20 Şubat 2000’deki başkanlık seçiminde 2 bin 657 oy, 3 Mart2002’de yapılan seçimde ise 2 bin 175 oy alarak Fenerbahçe’deki görevinisürdürmeye devam eden Yıldırım, Türkiye çapında 45 şubesi bulunan FeneriumMağazalarını açtı.
 
52.500 Fenerbahçe kartı satıldı ve 100. Kuruluş Yıldönümünedeniyle yıl sonuna kadar bu satış rakamının 100.000’e ulaşması hedefleniyor.Bu kartların satışından beklenen ortalama gelir ise yaklaşık 20 milyon dolar.
 
enel Kurulu’nda tek aday olan Aziz Yıldırım, 3 bin 676 oyla7. kez başkanlığa seçildi. Yıldırım’ın yeni yönetim kurulu ise 3 bin 665 oyaldı. Değişen tüzük gereği, 2009 yılının Mayıs ayına kadar görevde kalacak olanAziz Yıldırım sonuçların açıklanmasının ardından şöyle konuştu:
 
                              
Bize verilen bu oylardan güç alarak Fenerbahçe için eniyisini yapmaya çalışacağız. Fenerbahçe’nin isteklerini biliyoruz. Ben vearkadaşlarımız idrak ediyoruz. Yapacağımız çalışmalarla 3 yıl sonra inşallahFenerbahçe’yi dünya devlerinden birisi yapacağız.
 
Aziz Yıldırım, 7 Mart 2004 tarihinde yapılan bir öncekiseçimlerde aldığı 3 bin 555 oyu geçerek, 3 bin 676 oyla bugüne kadarki en fazlaoyunu almış oldu.
 
Fenerbahçe Başkanı olarak 8 yıldır görev yapan Yıldırım,yeniden başkanlık görevine seçilmesiyle, 16,5 yıl ile şimdiye kadar en uzunsüre başkanlık görevinde kalan Şükrü Saracoğlu’nun ardından, üst üste en uzunsüre görev yapan 2. başkan olacak.
 
Aynı zamanda Yıldırım’ın başkanlığı sırasında Fenerbahçetakımı birçok teknik direktör ile çalıştı. Bunlar: Otto Bariç, Joachim Löw,Rıdvan Dilmen, Zdenek Zeman, Turhan Sofuoğlu, Mustafa Denizli, Werner Lorant,Oğuz Çetin, Tamer Güney, Christoph Daum ve son olarak Temmuz 2006’dan beriBrezilya’lı teknik adam Zico Aragones ve Aykut Kocaman’dır.
 
Aziz Yıldırım şike davası kapsamında 3 Temmuz 2011’de"Ekonomik çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek" ve "Şikeyapmak" iddiasıyla gözaltına alındı. Çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.Yaklaşık 1 yıl Metris Cezaevinde tutuklu kaldı. Şike davasında 23. duruşmasonunda hüküm giymesine rağmen tutuklu kaldığı süre göz önüne alınarak 2 Temmuz2012 tarihinde tahliye edildi.
 
Mahkeme, Aziz Yıldırım hakkında "Spor kulüplerinde vefederasyonlarda görev yapmaktan yasaklama" ve "Stadyumlara girişyasağı" kararları verdi. Eğer bu kararlar Yargıtay tarafından onanıpkesinleşirse, Aziz Yıldırım’ın Fenerbahçe Spor Kulübü başkanlığı tüzük gereğidüşecektir. Ancak Yargıtay henüz bir karar vermediğinden ve de Aziz YıldırımTFF tarafından yapılan sportif yargılamada aklandığından dolayı şu anda halaFenerbahçe Spor Kulübü başkanlığına devam etmektedir.
 
Aziz Yıldırım aralıksız 15 yıldır görev yapıyor.Sarı-lacivertli futbol takımı, Yıldırım döneminde 5 kez Süper Lig şampiyonluğu,1 kez Türkiye Kupası şampiyonluğu, 2 kez de TFF Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı.Şampiyonlar Ligi’nde 1 kez çeyrek finale yükselme başarısı gösteren Fenerbahçe,2013 yılında aynı başarıyı Avrupa Ligi’nde tekrarladı. Yıldırım, 15 yıllıksüreçte 7 olağan, 3 kez de olağanüstü kongre yaşarken, 10 kez başkanlığagetirildi.
 
İlk kez 14-15 Şubat 1998’de seçilerek başkanlık görevinegelen Yıldırım, aradan geçen yaklaşık 16 yıllık sürede aday olduğu 11. kongredede koltuğu bırakmadı. 3 kasım 2013 tarihinde yapılan Fenerbahçe Kulübü’nünolağanüstü genel kurulunda 11. kez başkan seçilen Aziz Yıldırım, görevsüresinin ilk yılında, kulüp tarihinde en uzun süre başkanlık görevini yürütenisim olacak.
 
Aziz Yıldırım, 7 Nisan 2010 tarihinde 30 yıllık eşi YıldızYıldırım’dan boşanmıştır. 2 kız çocuğu vardır. Daha sonra 12 Mayıs 2011tarihinde Gonca Çelikkıran (d.1972) ile evlenmiştir. 23.09.2013 tarihinde Yazismini verdikleri bir kızı olmuştur.
 
31 Mayıs 2015 tarihinde Fenerbahçe Kulübü’nün seçimli olağangenel kurul toplantısında Aziz Yıldırım yeniden başkanlığa seçildi.
 
İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, şike davası kapsamındaSüper Lig de ki 13 maçta yargıladı. 4 müsabakada şike yapmak, 3 müsabakadateşvik primi vermek suçlarını işlediğine hükmederek, 1 milyon 312 bin 500 TLpara cezası, "Spor kulüplerinde ve federasyonlarda görev yapmaktanyasaklama" ve "Stadyumlara giriş yasağı" ve toplamda 6 yıl 3 ayhapis cezası verdi. Yargıtay 5. Ceza Dairesi 17 Ocak 2014 tarihinde hakkındakihükümleri onadı. Aziz Yıldırım, 23 Haziran 2014 tarihinde karara itiraz edinceinfazı durdurulmuş ve yeniden yargılanmasına karar verilmiştir.
 
13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Yeniden yargılanması neticesindeAziz Yıldırım ve tüm yargılananlar 9 Ekim 2015 tarihinde beraat etti.
 

Son Güncelleme: 18.12.2015 10:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.