05 Haziran 2016 Pazar 13:58
Aziz Yıldırım: Uefa İle Anlaştık, Ona Göre Davranıyoruz

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, kulübün olağan mali genel kurulunda yaptığı konuşmada, UEFA ve Finansal Fair Play ile ilgili açıklamalar yaparken, transferleri de bu ölçüde yapacaklarını söyledi.

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün Olağan Mali Genel Kurulu Fenerbahçe Ülker Sports Arena'da gerçekleştiriliyor. Çoğunluk aranmaksızın yapılan mali genel kurulda konuşan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, "İbra etmeyelim" önerilerine tepki gösterdi. Twitter'da sosyal medyada yazılıp konuşulanlara tepki gösteren Yıldırım, "İbra etmeyelim, neyi ibra etmiyorsunuz? Bir kişinin, iki kişinin kafası estiği zaman ibra etmeme hakkı yoktur. Burada herkes hizmet etmiştir. Yanımda olanlar da olmayanlar da. Sayın başkan (divan) Vefa Küçük, biz sizi ikinci başkan olarak tanıdık. Her dönemde katkılarınız oldu. Başkanlık yarışını kaybettiniz, olgun davrandınız, sonrasında şahsımın yanında oldunuz. Vefa Küçük kafasında rakı bardağı olan biri değil hastalığında bile buraya gelen görev yapan Vefa Küçük olarak hatırlayacağız. Size teşekkür ediyoruz." dedi.

UEFA İLE GÖRÜŞMELER YAPTIK, ANLAŞMALAR YAPILDI

Fenerbahçe olarak UEFA ile görüşmeler yaptıklarını, gelir-gider dengesini oluşturmaya çalıştıklarını da belirterek, "Diğer kulüplerin yaptığı gibi biz de UEFA ile bazı şartlarda anlaşma yaptık." diyen Başkan Aziz Yıldırım, şöyle devam etti:

"Basın sürekli "O geldi, bu geldi" diye haberler yaparlar. Bunlar gelip başarılı olunursa "Bizim sayemizde" denir, olunmazsa "Beceremediniz" denir. Kulüpler batıyor derler ama transfer yazarlar. Kulüpler batmaz. Sadece Fenerbahçe için söylemiyorum. Biz bu yıl UEFA ile yaptığımız anlaşmada 2015-2016 sezonu için en fazla eksimiz 30 milyon euro olur diye anlaşma yaptık. Bunu 20-23 milyon euro arasında yaptık ve hedefi tutturduk. Gelecek sezon yani 2016-2017'de 20, sonrasında 2017 - 2018'de 10, sonrasında 2018 - 2019'da ise 0 olacaktır. Bu tutarı geçerse, ilk 2 yıl 2'şen milyon euro, sonraki yıl için 1 milyon euro UEFA'ya ceza ödeyeceğiz. Sonrasında ise Avrupa kupalarından men kararı alınmaktadır. Biz 85 milyon euro içerisinde kalmak koşuluyla her şeyi yapabiliriz."

"VITOR PEREIRA İLE İKİ KERE GÖRÜŞTÜK, GİTMİYOR KALACAK"

Süper Lig'de şampiyonluğu Beşiktaş'a, Ziraat Türkiye Kupası'nı da finalde Galatasaray'a 1-0 yenilerek kaybeden Fenerbahçe'de kalıp kalmayacağı tartışılan Portekizli Teknik Direktör Vitor Pereira ile ilgili de konuşan Başkan Aziz Yıldırım, kararını açıkladı. Yıldırım, Vitor Pereira'nın gitmeyeceğini söyledi.

Başkan Yıldırım, Vitor Pereira ile ile iki defa oturup konuştuklarını belirterek, "Kendisiyle devam edeceğiz. Oyuncu transferi için bize liste verdi. Şu anda elimizde +10 milyon euro harcama kaynağımız var. Bu kaynağı yeterli şekilde harcayacağız. Ben kendimden sonra gelene borçlu kulüp bırakmayacağım. UEFA'yla konuştuk, kararlar aldık ve buna uymak zorundayız. Fenerbahçe'nin üç sene sonra borcu olmayacak, bunun çalışmalarını yapacağız." diye konuştu.

GÖKHAN GÖNÜL VE MEHMET TOPAL'A ŞARTLARINI SÖYLEDİ

Başkan Aziz Yıldırım, 31 Mayıs'ta sözleşmeleri biten Caner Erken, Mehmet Topal ve Gökhan Gönül ile ilgili daha önce söylediklerini tekrarladı. Caner Erkin'in İtalya'nın İnter takımına gitmesinin ardından gündemden düşerken, Yıldırm, Gökhan Gönül ve Mehmet Topal için ise şartlarını açıkladı.

Söylediklerinin dışında imzanın mümkün olmadığını belirten Başkan Yıldırım, "Gökhan'a (Gönül) 2 milyon 750 bin euro, menajerine 500 bin euro para. 3 milyon 550 bin euro para, 50 bin euro şampiyonluk bonusu. Bizde vergi yok, oyuncunun istediğine kulübün ödeyeceği vergiyi de ekleyin, bu yurt dışında, 7-8 milyon eurolara gelen bir rakam oluyor. Bizim önerimiz 2 milyon euro artı diğer şartlara evet. Bu şekilde olursa tamam, ama Gökhan'ın dediği gibi olursa anlaşma yapmayacağım bilinsin. Ayrıca Gökhan 4 yıllık anlaşma istiyor. 31 yaşında, 35 yaşına kadar bu paraları alacak. Ben iş adamıyım ben yılda bu kadar paraları zor kazanıyorum." diyerek, Mehmet Topal ile ilgili de şunları söyledi:

"Mehmet Topal 2 milyon 600 bin euro + 10 bin maç başı almakta. Şu an 2 milyon 750 bin nakit para ve 20 bin euro maç başı istemektedir. Onun da 3,5 milyon euro'yu aşan bir maliyeti var. Biz eski sözleşmesindeki şartlardan anlaşma yapmak istemiyoruz. Hoca da kalmasını istiyor. Ancak şartlarımızı kabul etmezse anlaşmayız. Gökhan (Gönül) 8 senedir hizmet ediyor teşekkür ederiz ama bu dönemde Fenerbahçe iki kez şampiyon oldu. Mehmet Topal için de aynısı geçerli. Transfer yapacağız ama bu bütçeler içerisinde yapacağız. Aşırı transfer beklentisi içerisinde olmayın."

Başkan Yıldırım, UEFA'nın kriterlerine tekrar vurgu yaparken, Finansal Fair Play'e uymayanların önec para cezaları, ardından da men cezası aldığını, Fenerbahçe'nin bu cezayı çekmemei için uğraş verdiklerini de söyledi.

BEŞİKTAŞ'A STAT GÖNDERMESİ!

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'nin kendi stadını kendisinin yaptığını belirterek, bunun bedava yapıldığını söyleyenlerin haksızlık ettiğini ifade etti. Başkan Yıldırım, stadın 80 milyon dolar'a mal olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Statla ilgili de eleştiriler var. Bu sene Beşiktaş stat yapıyorum diye ağladılar, ağladılar, her taraftan destek istediler. Galatasaray stadını devlete yaptırdı. Beşiktaş stadını daha dün bitirdi. Stadı yaptık şu kadar para gelecek diyorlar. Hayır gelmeyecek. O paralarla borçlarınızı ödeyeceksiniz. Biz stat için 80 milyon dolar harcadık. Biz bu stadı yaparken, 3 milyon Telsim'den 3 milyon Migros'tan aldık. Onun karşılığında Migros'a alttaki dükkanı verdik. Anlaşma gereği süresi bitmedi. Telsim ile olan anlaşma bitti. 1907 Tribünü'nü sattık ona da 10 milyon dolar aldık. Biz kulübün dışında 16 milyon dolar aldık, hadi ben onu 20 milyon dolar topladık diyeyim, geri kalan 60 milyon doları bankadan borç aldık. Onu da ödedik. Nankörlük etmesinler, beni başka türlü de konuşturmasınlar."

FUTBOLCULARIN HİÇ Mİ SUÇU YOK?

Başkan Aziz Yıldırım, kaçan şampiyonluk ve kazanılamayan kupada en çok kendilerinin özellikle de kendinin üzüldüğünü belirterek, "Antalya'da yenildik, kupayı kaybettik. Sanki biz sabaha kadar eğlendik. Başkan suçlu, yönetici suçlu. Ben ertesi gün yataktan çıkamadım. Futbolcuların hiç mi suçu yok. Boş kaleye ben atamadım. Top yanımdan geçti kalede ben tutamadım. Basın bunu konuşmuyor, çünkü haber kaynakları onlar (futbolcuları kast ederek). Hepinizden daha çok üzüldüm. Ayıp denen bir şey var. Biz 18 sene hayatımızın bir kısmını burada çürüttük. Biz susuyoruz, anlatmak istemediklerimizi anlatmak istemiyoruz ama maalesef insanlar yanlış anlıyor. Susma da bir yere kadar olur ondan sonra olmaz." diyerek basına kızdı, oyuncularına da sitem etti.

"GALATASARAYLI SAVCI YÖNETİCİLERE KOL HAREKETİ YAPTI"

Başkan Aziz Yıldırım, geçtiğimiz günlerde Antalya'dan aldığı 3 ay seyirden men cezası ve Galatasaray ile oynadıkları Ziraat Türkiye Kupası finalinde yaşananlarla ilgili de önemli açıklamalar yaptı.

Başkan Aziz Yıldırım, Galatasaray ile oynadıkları ve 1-0 kaybettikleri Ziraat Türkiye Kupası finalinde tribünde yaşanan olayla ilgili ise savcıyı suçladı. Başkan Yıldırım, savcının Galatasaraylı olduğunu, sosyal medya hesabından bunu gördüklerini de belirterek, "Savcı bizim yöneticilerimizin önünde oturuyor. Zaten Galatasaraylı, arkaya dönüp bizim yönetime kol hareketi yapıyor. Bu kol hareketinden sonra münakaşalar başladı. "Bize 15 bin kişi küfür ediyor bir şey yapmıyorsunuz bizim yönetime müdahale yapıyorsunuz" dedim. Tartışma da ondan çıktı." dedi.

"ARTIK ADALETE DE İNANMAK BU ÜLKEDE ZORLAŞIYOR"

Aldığı 3 aylık seyirden men cezasını da açıklayan Başkan Yıldırım, cezanın Galatasaray ile oynanan Ziraat Türkiye Kupası finaliyle ilgili olmadığını Süper Lig'in 20. haftasında 5 Şubat'ta Antalya deplasmanında oynadıkları ve 4-2 kaybettikleri maçın ardından yaptığı açıklamalarla ilgili olduğunu söyledi.

Başkan Yıldırım, Antalyaspor'a 4-2 yenildikleri maçın ardından yaptığı "Bu ülkeye şikeyi getiren Galatasaray. Biz şike yapmadık, ama Galatasaray hep şike yaptı" açıklamasından dolayı İstanbul'dan Galatasaraylıların savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu belirterek şunları söyledi:

"Galatasaraylılar İstanbul'da savcılığı suç duyurusunda bulunmuş. Olay Antalya'da cereyan ettiği için savcı "bu bizim alanımızın dışında" diyerek Antalya savcılığına sevk etmiş. Antalya savcılığı da daha önceki Antalya maçından (Süper Lig'in 4-2 kaybettikleri 20. haftasındaki Antalyaspor maçı) dolayı bana ceza veriyor. Sayın savcı zaten Galatasaraylı. Artık adalete de inanmak bu ülkede zorlaşıyor. Adalet parti, kulüp, hiçbir şey tanımamalı. Önemli değil, itiraz hakkımız var."

Başkan Aziz Yıldırım, yeni yapılanmalarla ilgili olarak yaptığı açıklamada da Düzce'ye yeni bir tesis yapmak için tüm planlamaların yapıldığını söyledi. Şike sürecinin başladığı 3 Temmuz 2011'i hatırlatması için tesislerin adının 3 Temmuz Akademisi olacağını da belirten Yıldırım, "3 Temmuz Akademisi'ni yapıyoruz. İnşallah gitmeden inşaatın ilk kazmasını vururuz. Bizden sonra gelenler de devam eder." diyerek, kulüp televizyonu ile ilgili de şunları söyledi:

"Fenerbahçe TV, bir ay içerisinde HD yayına başlayacak. İhsan (Topaloğlu) Bey çok istedi. Eğer zarar ederse parasını cebinden verecek. Kar gelirse kulübe. Topuk Yaylası'nın tamamını almak için başvuru yaptık ama hükümet değiştiği için masada duruyor. Kenan Evren Lisesi için mahkemeliğiz. Bunun olmasını istemiyoruz."

OBRADOVİC OLMASAYDI BANA "İSTİFA" DERLERDİ

Fenerbahçe'nin amatör şubelere büyük paralar yatırdığını, devam edip etmemesinin de genel kurul kararıyla olacağını belirten Başkan Aziz Yıldırım, erkek basketbol takımının şampiyon olacağını iddia ederek, Başantrenör Obradoviç ve oyunculardan Ekpe Udoh ile ilgili de şunları söyledi:

"Amatör şubelerde 91 milyon trilyon açık var. Bunun sponsorluk kısmını düştüğünüz zaman 83 trilyon açık var. Basketbol erkeklerde Avrupa'da CSKA'ya kaybettik. Obradovic olmasa herkes "Başkan istifa" diye bağırırlardı. Benden bilet istiyorlar, vermeyeceğim. 18 yaşında, ben başkan olduğumda bebek olan çocukları istifa diye bağırtıyorlar. Bu akşamki Abdi İpekçi'de oynanacak olan Anadolu Efes maçına gideceğim, orada bağırsınlar.

Obradovic geçen sene Türkiye şampiyonu olamadı, bu sene Avrupa'da CSKA Moskova ile final oynadık ve kupayı kaçırdık. Onun başkanı benim, yönetimi de bunlar. Obradovic başarılı mı, başarısız mı? O zaman şampiyon mu olacağız yoksa bu yolları her sene böyle yürüyecek miyiz?

Basketbol takımının oyuncularının hepsi kalacak. Sadece Ekpe Udoh NBA'i bekliyor. Gaziantep'te yaşananlardan dolayı ve yapılan saldırıdan dolayı korkmuş. Erkek basketbolda takımı tutacağız. Udoh da %51 ihtimalle kalacak."

Son Güncelleme: 05.06.2016 13:58
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.