28 Ağustos 2015 Cuma 18:46
Beşiktaş'ın rakiplerini tanıyalım

UEFA Avrupa Ligi'nde Beşiktaş, H Grubu'nda Grubu'nda Sporting Lizbon, Lokomotiv Moskova ve Skenderbeu ile eşleşti.

Beşiktaş bugün yapılan UEFA Avrupa Ligi kura çekiminde H Grubu'nda Portekiz'in Sporting Lizbon, Rusya'nın Lokomotiv Moskova ve Arnavutluk'un Skenderbeu ekipleri eşleşti. Siyah-beyazlıların rakiplerinin son durumları şöyle:

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi H Grubu'nda karşılaşacağı Portekiz temsilcisi Sporting Lizbon, yeni sezon öncesi yaptığı transferlerle dikkati çekti.

UEFA Avrupa Ligi'nde 28. kez boy gösterecek Portekiz temsilcisi, transfer döneminde eski Trabzonsporlu Teofilo Gutierrez'in yanı sıra Beşiktaş'ın da transfer listesinde olduğu iddia edilen Alberto Aquilani, Bryan Ruiz, Naldo, Mickael Ciani, Joao Pereira ve Bruno Paulista gibi isimleri kadrosuna katarken, transferin gözdelerinden genç futbolcu William Carvalho'nun yanı sıra Cezayirli santrfor Islam Slimani'yi takımda tutmayı başardı.

Teknik direktörlüğünü Jorge Jesus'un yaptığı Sporting Lizbon, bu sezon Avrupa kupalarındaki mücadelesine UEFA Şampiyonlar Ligi'nde başlamış, Portekiz temsilcisi play-off turunda Rusya'nın CSKA Moskova takımı karşısında 2-1 kazandığı ilk maçın rövanşında rakibine 3-1 yenilerek bu kulvardan elenmişti.

Sporting Lizbon, Avrupa kupalarında şu ana kadar 2 final oynarken, 1963-1964 sezonunda UEFA Kupa Galipleri Kupası'nda ilki 3-3 berabere bittiği için ikincisi oynanan finalde Macaristan'ın MTK takımını 1-0 yenerek, kupada mutlu sona ulaşmıştı. 2004-2005 sezonunda ise UEFA Avrupa Ligi'nde final oynama başarısı gösteren Portekiz temsilcisi, finalde Rusya'nın CSKA Moskova takımına 3-1 kaybetmişti.

UEFA Avrupa Ligi'nde 155 maça çıkan Sporting Lizbon, bu maçların 74'ünü kazanırken, 36 maç berabere bitti, 45 karşılaşmada ise sahadan yenilgiyle ayrıldı.

Sonuncusu 2001-2002 sezonunda olmak üzere Portekiz'de 18 kez şampiyonluk sevinci yaşayan Sporting Lizbon, Portekiz Kupası'nda 16, Portekiz Süper Kupası'nda da 8 kez mutlu sona ulaştı.

Son Güncelleme: 28.08.2015 18:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.