22 Mart 2015 Pazar 15:29
Buz Hokeyi Kadınlar Ligi

ERZURUM (AA) - Türkiye Bayanlar Buz Hokeyi Ligi'nde mücadele eden Narman Spor Kulübü, Milenyum Paten Spor Kulübü'nü 5-1 yenerek şampiyon oldu.

Erzurum Buz Hokeyi Spor Salonu'nda düzenlenen "Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Kadınlar Ligi Play-Off Final Maçı"nda Narman Spor Kulübü ile Milenyum Paten Spor Kulübü karşılaştı.

Play-off final serisinde birincilik için mücadele eden Narman Spor Kulübü, ilk periyodu 2-0 önde tamamladı. İkinci periyot Milenyum Paten Spor Kulübü'nün attığı bir golle 2-1 tamamlandı.

Son periyotta etkili oynayan Narman Spor Kulübü, yakaladığı 3 golle rakibini 5-1 yenerek, hem lig hem de Türkiye şampiyonu oldu.

- Şampiyonluklarını, halay çekerek kutladılar

Müsabakanın sonunda taraftarla şampiyonluk sevincini paylaşan Narman Spor Kulübü sporcuları, misket oynayarak, buzun üzerinde halay çekerek başarılarını kutladı.

Salonda düzenlenen törenle, Narman Spor Kulübü'ne şampiyonluk, Milenyum Paten Spor Kulübü'ne ikincilik kupası, sporculara ise madalyaları verildi.

Federasyon Başkanı Bülent Akay, burada yaptığı konuşmada, Buz Hokeyi Kadınlar Ligi'nin faly-off müsabakalarını yaptıklarını belirterek, dört maçlık serinin ilkini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bayanlarda Türkiye'de beş takımın olduğununu ifade eden Akay, "İlk dörde giren takımlar Erzurum ve Ankara'da maç yapıyor. Birincilik ve ikincilik maçları burada, üçüncülük ve dördüncülük maçı ise Ankara'da gerçekleştirildi" dedi.

Akay, Türkiye'de buz hokeyinde, süper lig, 1. lig, bayanlar ligi, gençler ligi, yıldızlar ligi ve minikler olmak üzere altı lig olduğunu, önümüzdeki hafta yıldızlar ve minikler liginin Ankara'da başlayacağını ifade etti.

Milli takımın oldukça başarılı sonuçlar aldığını anlatan Akay, Hong Kong'da düzenlenen Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu Buz Hokeyi Kadınlar Dünya Şampiyonası'nda yarışan Türkiye Kadın Milli Takımı'nın, 2. Klasman B grubuna yükselme müsabakalarında birinci olarak bir üst gruba çıkmaya hak kazandığını vurguladı.

Akay, "Narman Spor Kulübü, buz hokeyinde Türkiye şampiyonu oldu. Avrupa'da da aynı başarıyı bekliyoruz" dedi.

Narman Spor Kulübü'nün takım kaptanı Yeliz Yüksel de takım olarak ilk kez şampiyon olduklarını belirterek, "Üç senelik bir takımız. Üç yıl boyunca çok iyi çalıştık. Herkes tatil yaparken, biz antrenman yaptık. Hem lig hem de Türkiye şampiyonu olduk. Bundan sonraki hedefimiz Avrupa Kulüpler Kupası'nda oynamak" diye konuştu.

Son Güncelleme: 22.03.2015 15:36
Anahtar Kelimeler:
Buz HokeyiKadınlar Ligi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.