28 Nisan 2014 Pazartesi 13:06
Çanakkale Gezisindeki İzcilerimiz Ağrı'ya Döndü

Kınalı Kuzular Ağrı’ya Döndü

 

Ağrı Eğitim Çevre Gençlik ve Spor Kulübü izcileri, Çanakkale savaşlarında 57. Piyade Alayının 99 yıl önce kullandığı yoldan “dedeciğim ben geldim” sloganıyla giderek ecdadını yad etti.

 

Ağrı Eğitim Çevre Gençlik ve Spor Kulübü İzci Lideri Muhammet AY yaptığı açıklamada, “Türkiye İzcilik Federasyonunun düzenlemiş olduğu 57. Alayın İzinde Çanakkale Milli Bilinç Kampına katılan Kınalı Kuzular Ağrı’ya döndü. Kamp alanında hem Milli Bilinç hem de eğitim içerikli kurulmuş olan istasyonlara katılan izcilerimiz çadırda yatmanın zevkini almaya başladılar. Ağrı Gençlik Kulübünün 9 izcisi bu kampın sonunda Milli İzci statüsüne ulaştılar. Milli olan İzcilerimizi ve Liderlerimizi tebrik ediyoruz" dedi.

 

Kampa katılan izcilerin kendi tarihlerini öğrenmeleri açısından çok önemli olduğunu ifade eden AY, "İzcilerimiz, vatanımıza düşman ayağını bastırmamak için kanlarıyla suladıkları alanı gezip gördü. Bu gezide dedelerimizin verdiği onurlu mücadeleyi izcilerimizin yaşamalarını istedik. Milli bir bilinç kazanmaları amacı ile Türkiye İzcilik Federasyonu her yıl bu etkinliği düzenliyor. İzcilerimiz, tıpkı dedeleri gibi seher vaktinde kalkıp, buğday çorbası ve hamur kızartması yemelerinin ardından aynı yürüyüşü yaparak dedelerinin şehit olduğu yerde mola veriyorlar. Tekrar kamp alanına dönmeleriyle birlikte yaklaşık 20 kilometrelik bir yürüyüş gerçekleştirmiş oldular" dedi.

 

Ayrıca Muhammet Lider, “Saçlarına kına yakan ve enveriye kabalağı başlıklarını takan izciler, ´Dedeciğim Ben Geldim´ yeleklerini giyerek törenlere katıldı. Çanakkale Milli Bilinç Kampı süresince izciler, dedelerinin yürüdüğü yollardan geçerek o zamanı bir kez daha anlamaya çalıştı. Çekilen zorlukları ve vatanının ne şartlarda kurtarıldığını yaşayarak gördü” dedi.

 

Muhammet Lider, AĞÇED izcileri olarak Çanakkale Milli Bilinç Kampına 8 izci ve 1 izci lideri ile katıldıklarını belirterek kampa katılmalarında ellerinden gelen bütün imkânları seferber eden başta Ağrı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sayın Mehmet Şafi ERİM’E, Türkiye İzcilik Federasyonu Ağrı İl Temsilcisi Sayın Recep KASAR’A, kendilerine güvenerek çocuklarını emanet eden ailelere ve bu zorlu kampa katılan İzci ve Liderlere teşekkür ederek sözlerini tamamladı.








Son Güncelleme: 28.04.2014 13:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.