11 Ekim 2016 Salı 12:33
Christian Benteke'den rekor gol!

Karşılaşmanın 7. saniyesinde Belçikalı futbolcu Christian Benteke ağları havalandırarak, Dünya Kupası Elemeleri tarihinin en erken golüne imza attı. Daha önce rekor, 1993 yılında İngiltere’ye karşı 8. saniyede attığı golle San Marinolu Davide Gualtieri’ye aitti.

Christian Benteke kimdir?

Christian Benteke, Kinshasa'da doğdu. Eylül 2007'de Belçika ekibi Standard Liege'den KRC Genk'e transfer oldu. 2007-08 sezonunda toplam 251 dakika forma giydi. İki yıl sonra Standard Liege'e geri döndü. 7 Ağustos 2009 tarihinde KV Kortrijk'e bir sezonluğuna kiralandı. 1 Eylül 2010 tarihinde, Aloys Nong adlı oyuncuyla takas yoluyla Christian Benteke KV Mechelen'e kiralandı. 2011 yılında tekrar Genk'e döndü ve o sezon 37 maçta forma giydi, 19 gol atma başarısı gösterdi.

Aston Villa ile İngiltere macerası başladı

Christian Benteke, 31 Ağustos 2012'de 7 milyon pound karşılığında Premier League kulüplerinden Aston Villa ile dört sezonluk sözleşme imzaladı. Benteke Aston Villa'daki ilk golünü 15 Eylül 2012 tarihinde 2-0 yendikleri Swansea City maçında attı. Ligdeki ikinci golünü ise 1-1 berabere kaldıkları Norwich City maçında attı. Benteke ayrıca Lig Kupası'ndaki Swindon Town maçında 2 gol atarak 3-2'lik galibiyete katkıda bulundu. Ligdeki üçüncü golünü 27 Kasım 2012'de Reading ile yaptıkları maçta attı. Aston Villa maçı Benteke'nin tek golüyle 1-0 kazandı.

Benteke Lig Kupası'nda Carrow Road'da Norwich City ile yaptıkları maçta Villa'nın dördüncü golünü attı. Benteke Premier League'e 15 Aralık'ta Anfield'de Liverpool'u 3-1 yendikleri maçta iki gol atarak iyi bir başlangıç yaptı. Ayrıca iki golünün yanında Villa'nın ikinci golünde Andreas Weimann'a asist yaptı. Paul Lambert onun için 'Benteke inanılmazdı' dedi. Ancak üç maç boyunca gol atamadıktan sonra Swansea City ile 2-2 berabere kaldıkları maçta penaltıdan gol atarak üç maçlık gol orucunu bozdu. Benteke onuncu golünü ise West Brom ile 2-2 berabere kaldıkları maçta atmayı başardı. Aston Villa'da 101 resmi maçta 49 gol ve 13 asist yaptı ve bu takımda 3 yıl geçirdi.

Liverpool macerası

Christian Benteke, 22 Temmuz 2015'te toplam 46.5 milyon Euro (Yaklaşık 154 milyon TL) karşılığında Liverpool ile sözleşme imzaladı. Liverpool menajeri Jurgen Klopp'un gözüne girmeyi başaramayan Belçikalı forvetin 1 sezonluğuna kiralanması gündemde. Beşiktaş'ın yanı sıra Christian Benteke ile ilgilenen kulüpler arasında Crystal Palace gibi İngiltere Premier Lig ekipleri de yer alıyor.

Son Güncelleme: 11.10.2016 12:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.