08 Haziran 2016 Çarşamba 14:53
Dursun Özbek'ten Sneijder Açıklaması

Galatasaray Spor Kulübü'nün Haziran ayı Olağan Divan Kurulu toplantısı Florya'da yapıldı. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Divan Kurulu Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Başkan Özbek, Sneijder'in kulüp ve teknik direktör Mustafa Denizli ile ilgili açıklamalarına da sert bir ses tonuyla tepki gösterdi.

Başkan Dursun Özbek'in açıklamalarına bazı üyeler kürsüden yaptıkları açıklamalarla tepki gösterdi. Divan Kurulu Toplantısı'nda Divan Kurulu Üyeleri Aydın Oskay, Taner Aşkın, İbrahim Göknar, Ahmet Özdoğan ve Galatasaray Mağazacılık AŞ Genel Müdürü Ali Öğüdücü konuştu.

Konuşmacılardan Taner Aşkın'ın eski yönetimin incelenmesinin devamı, Galatasaray Adası'nın durumu ve Sneijder'in geçtiğimiz günlerde yönetimi eleştiren açıklamaları ile ilgili soruları üzerine Başkan Dursun Özbek söz istedi ve soruları cevaplamak üzere tekrar kürsüye geldi.

Başkan Dursun Özbek verdiği cevapta, "Geçmişle ilgili araştırmadan caydık mı diye soruluyor. Araştırmanın gizliliği esastır. Ortak alınmış bir karardır, geri adım atılması söz konusu değil. Araştırmalar aynı kararlılıkla devam ediyor." diyerek, şöyle devam etti:

"Ada ile ilgili açtığımız davadan çok kısa sürede sonuç alacağımız belli olunca işletmeci, ipe sapa gelmez açıklamalar yaptı. Dün de kendisine çok ağır bir ihtarname çektik. Geri adım atmayacağız. Kulüp üyelerinin menfaatleri için gerekeni hukuki yoldan yapacağız. Bundan kesinlikle geri dönmeyeceğiz ve sonuçlanana kadar da devam edeceğiz."

Galatasaray'ın Hollandalı oyuncusu Wesley Sneijder'in, verdiği bir röportajda Galatasaray eski yönetimini ve Teknik Direktör Mustafa Denizli'yi eleştirmesiyle ilgili tartışmalara da değinen Başkan Özbek, sinirlenerek ve sesini yükselterek verdiği cevapta, "Sneijder, röportajından sonra söylemlerinin çarpıtıldığını söyledi. Ne söyledi, ne kadar çarpıtıldı bu bilinmiyor. Galatasaray ile ilgili bir şey söyleniyorsa, 111 yıllık Galatasaray Kulübü gereğini yapacaktır. Galatasaray'la ilgili açıklama yapılıyorsa, lafları ister çarpıtılsın ister çarpıtılmasın, Galatasaray gerekeni mutlaka yapacaktır." dedi.

Başkan Özbek'in Sneijder ile ilgili konuşurken çok sinirlenmesi ve sesini yükseltmesi üzerine divan üyeleri de bu tepkiyi alkışlayarak destekledi.

Daha sonra Divan üyesi İbrahim Göknar söz istedi ve yaptığı konuşmada Başkan Dursun Özbek yönetimini eleştirdi. Göknar, yaptığı konuşmada, "Sayın başkan ve yönetim kurulu. Dost acı söyler. Galatasaray Adası'nın durumu ortada. Hala çözülecek. İngiliz denetim firmasıyla anlaştınız ve geçmişin denetlemesi yapılıyor. Bunu cevapladınız ancak bu ne zaman sonuçlanacak. Bunu merak ediyoruz. "Lig bitince hoca açıklanacak" dediniz. Lig bitti ama şimdi de Avrupa şampiyonasını bekliyorsunuz." derken, şunları söyledi:

"Rakiplere bakın biraz da. Kadıköy'e bakınca Nani, Van Persie hep vitrinde. Ama kimseye taviz vermiyorlar. Sneijder falan hikaye yani. Her sene ikinciliğe alışkınlar. Biz de şampiyonluğa alışkınız. Ama her zaman gündemi onlar belirliyorlar. Kadıköy'ün karşısına geçiyorum, Beşiktaş'a bakıyorum. Zavallı göçebe Beşiktaş 3 sene statsız beş parasız tarih yazdı. Bugün nereye geldikleri ortada. Bunların da incelenmesi lazım."

Divan üyelerinden Ahmet Özdoğan da yaptığı açıklamada yönetimi eleştirdi. Ayrıca Galatasaray Adası'nın işletmecisi Mehmet Koçarslan'ın disiplin kuruluna sevk edilmesi için Adnan Öztürk ve kendisinin imzaladığı müracaat dilekçesini divan başkanlığına verdi.

TÜRKİYE KUPASI DİVAN'A GETİRİLDİ

Bu arada Galatasaray'ın Antalya'da oynanan final maçında Fenerbahçe'yi Lukas Podolski'nin attığı golle 1-0 yenerek kazandığı Ziraat Türkiye Kupası da Flarya'ya getirildi.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yapılan Haziran ayı Olağan Divan Kurulu Toplantısı'na getirilen ve salonda sergilenen Türkiye Kupası'yla divan üyeleri hatıra fotoğraf çektirdi.

Son Güncelleme: 08.06.2016 14:53
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.