11 Haziran 2016 Cumartesi 22:43
Erzurum'da Atletizm Heyecanı

ERZURUM (AA) - Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) tarafından bayrak takımlarının katılımıyla düzenlenen Erzurum Challenge Cup ile Türkiye Atletizm Şampiyonası başladı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Tartan Atletizm Pisti'ndeki yarışların ilk günü çekişmeli mücadelelere sahne oldu.

Yarışlar sonunda erkeklerde disk atmada Tuna Ceylan, çekiç atmada İbrahim Yiğit, yüksek atlamada Furkan Göksoy, 110 metre engellide Ahmet Ertaş, uzun atlamada Ugural Uğursal, 400 metre engellide Ahmet Ertaş, 400 metrede Ali Ekber Kayas birinci oldu.

Kadınlarda ise cirit atmada Solgül Calparmak, gülle atmada Elif Tuba Akgün, sırıkla atlamada Dilan Erdemir, 100 metrede Sibel Ağan, 100 metre engellide İlkay Avcı, 400 metre engellide Jiyan Acar, 400 metrede Simge Olcun birinciliği elde etti.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar'ın da izlediği yarışlar sırasında etkili olan sağanak ve şiddetli rüzgar nedeniyle sporcular zor anlar yaşadı. TAF yetkilileri, olumsuz hava koşulları nedeniyle yarışları zaman zaman durdurmak zorunda kaldı.

Organizasyon kapsamında, yarın yapılacak uluslararası bayrak takımları kupasında, 4x100 ve 4x400 yarışlarında olimpiyat barajı hedefleyen 7 ülke takımının sporcuları mücadele verecek. Türk Milli Takımı da iki dalda piste çıkacak.

Norveç'in başkenti Oslo'daki Diamond Lig'de erkekler 400 metre engellide birinci olan milli atlet Yasmani Copello Escobar da yarınki yarışlara katılacak.

 

Erzurum'da Atletizm Heyecanı

Erzurum'da Atletizm Heyecanı

Erzurum'da Atletizm Heyecanı

Erzurum'da Atletizm Heyecanı

Son Güncelleme: 22.08.2016 15:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.