05 Mayıs 2016 Perşembe 13:23
Erzurum'da Sporcu Kampının Temeli Atıldı


ERZURUM (AA) - Erzurum Valiliği ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce yürütülen ve Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Yüksek İrtifa Sporcu Kampı tesislerinin temeli atıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü binası yanında yapılan, yaklaşık 8 milyon lira değerindeki sporcu kampının temel atma töreni dualarla gerçekleştirildi.

Törende konuşan Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, bundan iki yıl önce 36 futbol takımının Erzurum'a gelerek kamp yaptığını hatırlattı. Kentte kamp yapan futbol takımı sayısının artması için çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Altıparmak, şöyle konuştu:

"Afyonkarahisar, Bolu ve Ankara Kızılcahamam, bunların hiçbiri buraya rakip olamaz. Bu benim iddiam değil, bu, 1. Lig'de oynayan, Erzurum'da kamp yapmış olan futbol takımlarının hocalarının ve Antalya ile Avrupa gibi birçok yerde organizasyonlarda bulunan firma sahiplerinin iddiası. Böyle bir imkanın hiçbir yerde olmadığını söylüyorlar. Bizim bu imkanları fark etmemiz ve tanıtımını iyi yapmamız lazım. İddia ediyorum, Erzurum gelecekte sporda, ticarette ve fuarcılıkta bölgenin merkezi olacak."


- "Hayal ettiğimiz sporcu kampı bu değildi"


Vali Altıparmak, temelini attıkları sporcu kampı için çok hayaller kurduklarını belirtti.

Yapılan sporcu kampının hayallerindeki merkez olmadığını belirten Altıparmak, şunları kaydetti:

"Hayalimiz çok daha yüksekti. Ama ya hayalimizi anlatamadık ya da anlayamadılar. Dolayısıyla verecekleri destekleri biraz kıstılar. Sayın Bakanımıza durumu anlatamadık. Eğer anlatsaydık belki daha rahat destek alabilirdik. Biz bütün Erzurumlu gençlerin, ailelerin gelip çocuğunu güvenle bırakacağı, kapalı tenis kortları, kafeteryaları, kondisyon merkezleri ve saunasıyla buraların yaz ve kış döneminde zaman geçirecek güzel bir alan düşünmüştük. Ama bu gerçekleşmeyecek diye bir şey yok."

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de belediye olarak spora ve sporun her branşına destek olmak için yoğun bir gayret gösterdiklerini anlattı.

Kentin sadece belediye hizmetleriyle kalkınmasının mümkün olmayacağını dile getiren Sekmen, "Bunun yanı sıra özel sektörü devreye sokmak, sosyal, kültürel, spor ve sanatsal faaliyetleri destekleyerek arzu edilen hedefi yakalayabileceğimize inanıyorum. Daha önce başladığımız Yüksek İrtifa Kamp Merkezi çalışmalarımıza yeni inşaatlarla devam ediyoruz. Yakın bir gelecekte şehrimizde spor alanında büyük bir patlama olacak. Güzel bir farklılık olacak." diye konuştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil ise kentin var olan futbol sahalarına ve sosyal tesislerine yenilerini eklemenin heyecanını yaşadıklarını söyledi.

2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Spor Oyunları ile yıldızı parlayan ve adını tüm dünyaya duyuran Erzurum'un son yıllarda futbola ve diğer spor branşlarına ev sahipliği yaptığını anımsatan Taşkesenligil, "Bugün burada temelini attığımız Yüksek İrtifa Kamp Merkezi, sahaları, sosyal tesisleri, Erzurum ve Türk sporu adına önemli bir yatırım ve kazanç kapısı olacaktır. Bu sahalarda yeni futbol yıldızları yetişecek ve ülkemizin futboluna katkıda bulunacaktır." ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 22.08.2016 12:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.