04 Haziran 2016 Cumartesi 15:58
Euro 2016'ya Doğru

EURO 2016 Avrupa Şampiyonası hazırlıklarına devam eden milli takımımız, gruplardaki ilk maçını 12 Haziran Pazar günü Hırvatistan'a karşı oynayacak. İspanya-Çek Cumhuriyeti mücadelesi ise bir gün sonra oynanacak.

EURO 2016 Avrupa Şampiyonası'na sayılı günler kala takımlar hazırlıklarını sürdürüyor. A Milli Takımımız da hazırlık maçlarıyla turnuva öncesinde son rötuşlarını yapıyor. İngiltere ve Karadağ'la karşılaşan milliler, şimdi de Slovenya ile mücadele edecekler. D Grubu'nda bulunan rakiplerimiz İspanya, Hırvatistan ve Çek Cumhuriyeti de hazırlıklarına ara vermeden devam ediyor.

EURO 2008 Avrupa Şampiyonası'nda Portekiz ve İsviçre'yle birlikte aynı grupta yer aldığımız Çek Cumhuriyeti, bu şampiyonada da gruptaki rakibimiz. Çek Cumhuriyeti'yle, elemelerde de aynı grupta yer almıştık. Grup maçlarında iç sahada 2-1 mağlup olduğumuz Çek Cumhuriyeti'ni deplasmanda 2-0 yenmeyi başaran Milli Takımımız, EURO 2008 Avrupa Şampiyonası'nda da turnuvanın en heyecan verici maçı seçilen mücadelede Çekler'i 3-2 devirmişti. Koller ve Plasil'in golleriyle 2-0 geriye düşen Milli Takımımız, ardından Arda Turan'ın golüyle farkı 1'e indirmişti. Bu golün ardından, şu anda milli takımda Fatih Terim'in yardımcılarından birisi olarak görev alan Nihat Kahveci, attığı 2 golle galibiyeti getiren isim olmuştu. 2008'e oranla güç kaybettiği söylenebilen Çek Cumhuriyeti'nin kadrosunda tanıdık isimler bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde Fenerbahçe'den ayrılarak Sparta Prag'a imza atan Michal Kadlec'in yanı sıra Bursaspor forması giyen Tomas Sivok ve Tomas Necid de, Avrupa Şampiyonası'nda rakip olacağımız isimler. Hazırlık karşılaşmalarını sürdüren Çek Cumhuriyeti, EURO 2016 öncesinde oynadığı 2 hazırlık mücadelesini de kazanmayı başardı. Çekler, Avrupa'nın vasat ekiplerinden Malta'yı 6-0'la geçerken, Rusya karşısında da geriye düştüğü maçtan son dakikada Necid'in attığı golle 2-1 galip ayrılmayı başardı. Çek Cumhuriyeti, yarın Güney Kore'yle oynayacağı mücadeleyle hazırlık maçlarını tamamlamış olacak.

Moldova ile oynadığı hazırlık karşılaşmasını 1-0 kazanan Hırvatistan, Leicester forması giyen forveti Kramaric'in golüyle kazanmıştı. Bu mücadelenin ardından İran'la hazırlık karşılaşması oynaması beklenen Hırvatistan'ın bu mücadelesi iptal edilmişti. Hırvatlar, bugün San Marino'yla karşı karşıya gelecek. Hazırlık maçlarından ziyade kamp programını yoğun tutan teknik direktör Ante Cacic'in kadrosunda çok önemli silahlar bulunuyor. Real Madrid'de oynayan Kovacic ve Modric, Barcelona forması giyen Rakitic ve Juventus'un golcüsü Mandzukic, Hırvatistan'ın en etkili isimleri olarak öne çıkıyor. Milli Takımımız, 2008 Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finalde Hırvatistan'la karşılaşmıştı. Normal süresi 0-0 biten mücadelede 119. dakikada Klasnic'in golüyle geriye düşüp, 120. dakikada Semih'in golüyle beraberliği yakalamıştım. Milli Takımımız, penaltılarla rakibini Avrupa Şampiyonası'nın dışına itmişti.

Gruptaki son rakibimiz olan İspanya, kuşkusuz bu şampiyonanın da favorisi. 2008 ve 2012'de kupayı kazanmayı başaran İspanyollar, 2014'teki Dünya Kupası'nda yaşanan hayal kırıklığının ardından bu şampiyonaya özel olarak hazırlanıyor. Son yıllarda Avrupa'da yaşanan kulüp başarısının yanı sıra milli takım düzeyinde de oldukça önemli şampiyonluklara imza atan İspanya, kadrosunda baştan aşağıya yıldız barındırıyor. Sergio Ramos'tan Pique'ye, Busquets'ten Koke'ye birçok yıldıza sahip olan İspanya'nın kuşkusuz en önemli silahları orta sahada forma giyen İniesta, David Silva ve Fabregas olacaktır. Diğer rakiplerimiz gibi şu ana kadar 2 hazırlık maçı oynayan İspanya, bu mücadelelerde Bosna Hersek'i 3-1, Güney Kore'yi de 6-1 mağlup etmeyi başardı. İspanya, 7 Haziran Salı günü Gürcistan'la bir hazırlık maçı daha oynayıp, turnuva öncesindeki karşılaşmalarını tamamlayacak.

Avrupa Şampiyonası D Grubu maç programı

12 Haziran 2016 Pazar

16.00 Türkiye – Hırvatistan

13 Haziran 2016 Pazartesi

16.00 İspanya – Çek Cumhuriyeti

17 Haziran 2016 Cuma

19.00 Çek Cumhuriyeti – Hırvatistan

22.00 İspanya – Türkiye

21 Haziran 2016 Salı

22.00 Hırvatistan – İspanya

22.00 Çek Cumhuriyeti - Türkiye

Son Güncelleme: 04.06.2016 15:58
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.