29 Ekim 2016 Cumartesi 13:08
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım,  'İstifa et' şeklinde tepkilere yanıtı ?

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Dergisi'nin kasım ayı sayısına bir başyazı yazdı. Yıldırım, takımın gidişatından, kendisine yapılan 'İstifa' tepkilerine, taraftarların stada gelmeyişinden, başkanlık seçimlerine birçok konuya değindi. Fenerbahçe Başkanı, aynı zamanda sezon başında yollarını ayırdıkları Portekizli teknik adam Vitor Pereira hakkında da sert sözler söyledi.

İşte Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın başyazısı: Sevgili Fenerbahçeliler,

Fenerbahçe’nin en yüce makamlarından olan Yüksek Divan Kurulu’nun Ekim Ayı Olağan Toplantısı’nda dile getirdiğim konuları, gelişen boyutlarıyla buradan bir kez daha yinelemek istiyorum.

Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, diğer branşlardaki takımlarımızın aksine, sezona kötü bir başlangıç yapmıştır. Bu durum hem taraftarlarımızı hem de bizleri fazlası ile üzmüştür. Geçtiğimiz sezonun sonunda kendisi ile yapmış olduğumuz bir seri toplantı neticesinde görevine devam etmesine karar verdiğimiz teknik direktörümüzün, sezon öncesi hazırlık kampında bir önceki sezondan tespit edilen ve kendisine raporlanan olumsuzlukları giderme yönündeki isteksizliği, yapmış olduğu kadro ve transfer planlamasına uygun olmayan kadro ve formasyon tercihlerindeki ısrarı ve en sonunda da takımımızı terk ederek ülkesine geri dönmesi, sezon başında teknik direktör değişikliğine gitmemize neden olmuştur. Tüm bu gelişmeler ve yeni transferler ile oluşan futbolcu grubunun uyum sürecindeki sıkıntılarıyla beraber takımımız, ligde istenilen performans düzeyine henüz ulaşamamıştır. Ancak başta Teknik Direktörümüz Dick Advocaat ve tüm futbolcuların kazanma hırsı, Fenerbahçe’yi layık olduğu yere taşıyacaktır. Taraftarlarımızı mutlu etmek bizim en temel görevimizdir ve bizler bu görevin ağır sorumluluğu ile ortaya çıkan olumsuzlukları ortadan kaldırmak için var gücümüz ile daha fazla çalışmalıyız.
Yaşanılan bu süreçte, mevcut olumsuz tablodan çıkmaları adına futbol takımını motive etmek yerine; mevcut olumsuzlukların artması ile Fenerbahçe’de bir yönetim değişikliği sağlanabileceğini düşünerek bu tabloya katkı sağlayan, çözüm önermek yerine, camiaya umutsuzluk aşılayan kısaca eskinin kötü alışkanlıklarını hala sürdüren şahıslar ve çevreler yine mevcuttur. “Aziz Yıldırım bıraksın, gitsin, istifa etsin” kampanyasını, futbol takımının kötü lig başlangıcı ve sonuçları üzerinden başlatanların önceliği Fenerbahçe değildir. Seçilmiş bir yönetimin, bu şekilde istifaya zorlanması geçmişte kalmış, hortlatılmaya çalışılan çok tehlikeli bir oyundur. Bu tiyatro, her yıl oynanmaya çalışılmaktadır.

Ancak bu oyuna soyunanlar bilmelidir ki; seçilmiş başkan ve yönetimin bu şekilde değiştirilmesi artık geçmişte kalmıştır ve başta kulüp üyelerimiz olmak üzere camiamız bu oyunun oynanmasına izin vermeyecektir. Keza bilinmelidir ki; şahsım ve yönetimim kulübün geleceğinin bu yöntemlerle dizayn edilmesine asla izin vermeyeceğiz. Bu yönetim, 2015 Mayıs’ında, Genel Kurul tarafından 3 yıl süre ile ve Genel Kurul’a katılan üyelerimizin yüzde 75’inin oyunu alarak seçilmiştir. Bizlere verilen yetki, 2018 Mayıs ayına kadardır ve bu yetki Genel Kurulumuzun iradesinin bir tezahürüdür. 2015 Mayıs’ında Genel Kurulumuza verdiğimiz çok açık ve net bir sözümüz vardır: “Her ne kadar görev süremiz 2018 Mayıs ayına kadar olsa da tüm camiamızın beklediği Yargıtay kararının bu tarihten önce olumlu bir şekilde neticelenmesi halinde görev süremizin sonu beklenmeyecek ve Olağanüstü Genel Kurul’a gidilecektir.” Bu söz hem genel kurul üyelerimize hem de camiamıza verilmiş bir sözdür. Bu söz tarafımızdan defalarca, aynı şekilde ifade edilmiş ve asla farklı bir söylemimiz olmamıştır. Bu sözüm ortadadır ve bizi bağlamaktadır. Bu açık irademizin art niyetli söylemlerle sorgulanması şaşırtıcıdır. Fenerbahçe’de yönetimi belirleyen yegane irade; Fenerbahçe Genel Kurulu’dur.
 

Son Güncelleme: 29.10.2016 13:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.