Ağrı -1
kar yağışlı
20 Eylül 2016 Salı 15:01
Fenerbahçe Lig de ilk Galibiyetini Aldı

Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanan maça istekli başlayan sarı-lacivertliler, 11. dakikada Josef de Souza'nın golüyle 1-0 öne geçti. Karşılaşmanın 20. dakikasında Ozan Tufan, 45. dakikasında ise Emenike ile birer gol bulan konuk ekip, devre arasına 3-0 önde girdi.

İkinci yarıya baskılı başlayan Kasımpaşa, 57. dakikada Tunay Torun'un penaltıdan attığı golle farkı 2'ye (1-3) indirerek, umutlandı ancak Sow'un 73 ve İsmail Köybaşı'nın 84. dakikadaki golüyle farkı açan Fenerbahçe, sahadan 5-1 galip ayrıldı.

Ligde bu sezon yaptığı 3 müsabakada 1 beraberlikle 1 puan toplayabilen Fenerbahçe, Kasımpaşa galibiyetiyle puanını 4'e yükseltti.

İlk 4 maç sonunda 1 puanı bulunan Kasımpaşa ise son sırada kaldı.

45 maç sonra 5 gol

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'de 45 maç aradan sonra bir karşılaşmada 5 gol birden attı.

Sarı-lacivertli ekip, Süper Lig'de en son 2014-2015 sezonunun 26. haftasındaki Çaykur Rizespor müsabakasında rakip kaleye 5 gol birden yolladı.

Fenerbahçe, son 4 farklı galibiyetini ise geçen sezon yarıda kalan ve sarı-lacivertlilerin lehine tescil edilen Trabzonspor müsabakasında elde etti.

smail Köybaşı'ndan ilk gol

Fenerbahçe'nin sezon başında kadrosuna kattığı İsmail Köybaşı, sarı-lacivertli formayla ilk golünü attı.

Kasımpaşa karşılaşmasına 79. dakikada Hasan Ali Kaldırım'ın yerine dahil olarak ligde ilk kez sarı-lacivertli formayı terleten İsmail, 5 dakika sonra fileleri havalandırdı.

De Souza'nın ligdeki ikinci golü

Fenerbahçe'nin Brezilyalı orta saha oyuncusu Josef de Souza, Spor Toto Süper Lig'deki ikinci golünü kaydetti.

2015-2016 sezonunda transfer olduğu sarı-lacivertli takımda sezonu tek golle kapatan de Souza, Fenerbahçe kariyerinin ikinci golünü Kasımpaşa mücadelesinde attı.

Geçen sezonun ilk yarısındaki Kasımpaşa mücadelesinde de fileleri havalandıran 27 yaşındaki orta saha oyuncusu, 372 gün aradan sonra ligde gol sevinci yaşadı.

Ozan Tufan, gol sayısını 2'ye çıkardı

Ozan Tufan, Spor Toto Süper Lig'deki gol sayısını 2'ye çıkardı.

Ligin ikinci haftasındaki Kayserispor müsabakasında fileleri havalandıran sarı-lacivertli futbolcu, Kasımpaşa mücadelesinde de skora katkı verdi.

Geçen sezon geldiği Fenerbahçe'de sezonu golsüz kapatan Ozan Tufan, sarı-lacivertli takım kariyerindeki ikinci golünü de atmış oldu.

Emenike'den 583, Sow 402 gün sonra gol buldu

Fenerbahçe'nin Kasımpaşa maçındaki 3. golü kaydeden Emenike, Süper Lig'de 583 gün sonra gol attı.

Ligde son golü 2014-2015 sezonunun ikinci yarısında Gaziantepspor'a atan Nijeryalı futbolcu, geçen sezon yurt dışında farklı takımlarda forma giydi. Sezon başında Fenerbahçe'ye dönen Emenike, bu sezon ilk golünü kaydederken, sarı-lacivertli forma ile 583 gün sonra gol sevinci yaşadı.

Fenerbahçe'nin Kasımpaşa karşısındaki 4. golünü atan Sow da 402 gün sonra sarı-lacivertli formayla skoru değiştirdi.

Geçen sezonun ilk haftasındaki Eskişehirspor maçında fileleri havalandıran Senegalli oyuncu, ikinci haftadan sonra Birleşik Arap Emirlikleri'nin El-Ehli takımına transfer oldu. Bir sezon El-Ehli'de top koşturduktan sonra sezon başında Fenerbahçe'ye dönen Sow, 2. maçında ilk golünü attı.

Şener, bu sezon ilk lig maçına çıktı

Fenerbahçe'nin milli sağ beki Şener Özbayraklı, bu sezon ilk kez bir lig maçında forma giydi.

Sarı-lacivertlilerin bundan önce yaptığı lig maçlarında yedek bekleyen Şener, Kasımpaşa mücadelesinin 46. dakikasında Van der Wiel'in yerine oyuna dahil oldu.

Milli futbolcu, ilk 11'de başladığı UEFA Avrupa Ligi'ndeki Zorya mücadelesinde 90 dakika sahada kalmıştı.

Son Güncelleme: 20.09.2016 14:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.