28 Kasım 2015 Cumartesi 10:22
Fenerbahçe ve Galatasaray Arasında Lynetta Kizer Krizi Devam Ediyor

Fenerbahçe bugün TBF’ye itiraz ederek bu oyuncunun Avrupa Statüsünde tescil edildiğini ve bir oyuncunun bir yıl içinde tek bir statüdeoynayabileceğini belirtecek. Fenerbahçe itirazında ’Federasyon Statüsü’nün 21.Maddesine göre bir sezon başında noter tescili ile hangi statüde oynayacağınıTürkiye Basketbol Federasyonu’na bildiriyor. Sezon içerisinde bu konuda birdeğişiklik yapılamaz’ diyecek. Daha önce Abdullah Gül Üniversitesi’ne karşıGalatasaray forması ile ligde Avrupalı Statüsü’nde oynayan Kizer’ınFenerbahçe’ye karşı ABD’li statüsünde oynatmak isteyen sarı kırmızılar buoyuncuya görev verdikleri takdirde Fenerbahçe maçı hükmen kazanmak içinitirazda bulunacak.
 
GALATASARAY OYNATABİLİRİZ DİYOR
 
Galatasaray cephesi ise Kizer’ın oynamasının kurallara uygunolduğunu belirtiyorlar. Bugün öğlen saatlerinde oynanacak olan karşılaşmaöncesi Kizer konusu büyük bir kriz yaratacak gibi görünecek. Fenerbahçe karşılaşma öncesi ABD asıllı oyuncunun oynamaması için itirazda bulunacak. Eğeroyuncu oynatılırsa maç sonrası karşılaşmayı hükmen kazanmak için bir itirazdadaha bulunacak olan sarı lacivertliler bu oyuncunun oynaması durumunda maçı hükmen kazanacaklarınıdüşünüyorlar.
 
21. MADDE NEDİR?
 
Birden fazla vatandaşlığa sahip oyuncular ilk tescilde hangiülke vatandaşlık hakkını kullanacağını noter kanalı ile beyan eder. Herhangibeyanda bulunmayan sporcular ilk tescil olduğu vatandaşlıkla işlemlerisürdürülür.
 
(Hürriyet)
 
Galatasaray Kadın Basketbol Takımı 1990 doğumlu LynettaKizer ile 1 senelik prensip anlaşmasına vardı.
 
1.93 boyundaki Amerikalı pivot geçtiğimiz sezonu KadınlarBasketbol Süper Ligi ekiplerinden Hatay Büyükşehir Belediyespor formasıgiymişti. Bosna Hersek pasaportuna da sahip olan Lynetta Kizer MarylandKoleji’nden mezun olduktan sonra WNBA’de Tulsa Shock, Phoneix Mercury veIndiana Fever takımlarında forma giydi.
 
Lynetta Kizer’e Galatasaray ailesine "hoş geldin"der, başarılı bir sezon geçirmesini dileriz.
 
***
 
Lynetta Kizer kimdir?
 
1990 doğumlu 5 numara oyuncusu olan Lynetta Kizer, WNBA’deIndiana Fever forması giydi. Geçen sezon Türkiye Ligi’nde ise Hatay BüyükşehirBelediye’de oynadı. Abd’nin 2008 yılında Arjantin’de yapılan 18 yaş altı dünyaşampiyonasında altın madalya kazanan ekipteydi. Kizer bu turnuvada 8.6 sayıortalaması ile oynadı.

Son Güncelleme: 28.11.2015 10:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.