27 Kasım 2016 Pazar 18:24
Fenerbahçe'nin Çaykur Rizespor maçı ilk 11'ler Açıklandı ?

Zorya maçında dinlendirilen ve son haftaların en formda ismi olan Robin van Persie Rize deplasmanında takımın en büyük kozu olacak.

Çaykur Rizespor ile Fenerbahçe arasındaki mücadele 27 Kasım Pazar günü Yeni Rize Şehir Stadı'nda oynanacak ve karşılaşmayı hakem Ali Palabıyık yönetecek. 

Teknik direktör Dick Advocaat ise takımını sürpriz bir dizilişle sahaya çıkarken, Sow ve Van Persie'ye gol bölgesinde birlikte forma verdi. Volkan Şen'i yedek kulübesine çeken Hollandalı teknik adam, son haftaların başarılı oyuncusu Aatif Chahechouhe'yu onun yerine ilk 11'e aldı.

Advocaat maç öncesi yaptığı açıklamada Volkan Şen'i biraz dinlendirmek için yedek bıraktığını belirtti. 

İşte iki takımın maç kadroları:

Çaykur Rizespor:

Abdoulaye Diallo - Mohamed Ali Yaakoubi - Godfrey Oboabona - Dhurgham Ismail - Orhan Ovacıklı - Davide Petrucci - Ahmet İlhan Özek - Jakob Jantscher - Robin Yalçın - Oğulcan Çağlayan - Leonard Kweuke

Yedekler

Gökhan Akkan - Ümit Kurt - Emrah Başsan - Özgür Çek - Marwane Saadane - Patrik Tuszynski​ - Mehmet Akyüz

Fenerbahçe:

Volkan Demirel - Şener Özbayraklı - Simon Kjaer - Martin Skrtel - Hasan Ali Kaldırım - Mehmet Topal - Josef de Souza - Alper Potuk - Aatif Chahechouhe- Moussa Sow - Robin Van Persie

Yedekler:

Fabiano Ribeiro -  İsmail Köybaşı - Ozan Tufan - Roman Neustadter - Miroslav Stoch -  Volkan Şen - Jose Fernandao

***

Çaykur Rizespor - Fenerbahçe maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Pazar günü saat 19.00'da başlayacak karşılaşma LigTv'den canlı olarak yayınlanacak. Çaykur Rizespor - Fenerbahçe maçının CANLI-GRAFİKLİ anlatımı ise fanatik.com.tr'de olacak.

Kadıköy’deki Galatasaray zaferiyle taraftarını havaya sokan Fenerbahçe, ligde bugün Çaykur Rizespor’a konuk oluyor. 2’si UEFA Avrupa Ligi maçı olmak üzere oynadığı son 6 mücadelenin hepsini kazanan Sarı-Lacivertliler, müthiş form grafiğini Rize’de de devam ettirmek amacında. Kanarya galibiyete uzanması halinde zirve yarışında ne kadar iddialı olduğunu bir kez daha kanıtlayacak. Bu sezon ligde çıktığı 5 deplasman maçının sadece 1’ini kaybeden, onda da lider Başakşehir’e yenilen Fenerbahçe, genel tabloya bakıldığında ise Süper Lig’de 8 haftadır yenilgi yüzü görmüyor. 

8 maçtır yenilmiyor

Öte yandan Fenerbahçe, Çaykur Rizespor’a ligde son 8 maçta da mağlup olmadı. En son yenilgisini 10 Şubat 2007’de deplasmanda 2-1’lik skorla yaşayan Sarı-Lacivertliler, sonraki 8 karşılaşmadan 5 galibiyet, 3 beraberlikle ayrıldı. Kısacası Dick Advocaat’ın ekibi bugün 3 puanı alıp, her iki seriyi de devam ettirmek istiyor.

Robin van Persie sahada olacak

Fizik durumu nedeniyle teknik direktör Dick Advocaat’ın dinlendirerek oynattığı Robin van Persie, Rize’de ilk 11’de maça başlayacak. Galatasaray derbisinde attığı iki golle Fenerbahçe’yi zafere taşıyan Hollandalı yıldız, Zorya mücadelesini kulübede tamamlamıştı. İdmanlardaki neşeli görüntüsüyle dikkat çeken ve Fenerbahçe’deki en iyi dönemini yaşayan Persie, ligde çıktığı son 3 maçta tam 5 gol attı. Daha önce İngiltere Premier Lig’de 2 kez gol kralı olan tecrübeli futbolcu, Süper Lig’de de bu unvanı almak istiyor. 

Advocaat: Rakibi ciddiye alın

Teknik direktör Dick Advocaat, zorlu deplasman öncesi futbolcularını uyardı. 6 maçlık serinin devam etmesi gerektiğine vurgu yapan Hollandalı çalıştırıcının, “En ufak bir konsantrasyon eksikliği bize pahalıya mal olur. Galatasaray ve Zorya galibiyetleri sizi rehavete itmesin. Her rakibi ciddiye almamız lazım. Avrupa Ligi liderliğinden sonra, Süper Lig’te de zirveyi zorlamamız gerekiyor. Bu maçı çok ciddiye alacağız. Oyun disiplininden kopmayarak, mücadelemizi sürdürüp, sahadan üç puanla ayrılacağız” dediği öğrenildi.

Hasta hasta takımla gitti

Başkan Aziz Yıldırım, hasta olmasına rağmen Rize yolculuğunda futbolcuları yalnız bırakmadı. Fenerbahçe’nin patronu, yaklaşık 5 yıl sonra takımla birlikte Karadeniz deplasmanına gitti

Rize tam kadro

3 maçtır ligde kazanamayan ve 11 haftada 10 puan toplayan Çaykur Rizespor, Fenerbahçe maçına kilitlendi. Yeşil-Mavili takımda Kweuke çok formda. Karadeniz ekibinin sakat ve cezalı oyuncusu da yok. Teknik direktör Hikmet Karaman, “Alkışlanan bir takım görüntüsü vermeliyiz. Rize her maça kazanmaya ve mücadele etmeye çıkar. Zevkli ve güzel bir maç olacak. Ama biz iyi bir sonuç almak istiyoruz” dedi.

Tek eksik Lens

Cezası nedeniyle Galatasaray derbisinde forma giyemeyen Mehmet Topal da karşılaşmada forma giyebilecek. Sarı-lacivertli takımda tek eksik sakatlığı bulunan Jeremian Lens...

Fenerbahçe durdurulamıyor

Sarı-lacivertli takım 11 Eylül 2016'da Kadıköy'de Bursaspor'a kaybettiği maçın ardından mağlubiyet yüzü görmedi. Fenerbahçe Süper Lig'de çıktığı 8 maçta 6 galibiyet 2 de beraberlik aldı. Avrupa Ligi'nde de ülkemizi temsil eden Dick Advocaat ve öğrencileri son iki maçında Manchester United ve Zorya'yı yenerek büyük moral topladı.

Çaykur Rize 3 maçtır kazanamıyor

Hikmet Karaman yönetimindeki Karadeniz ekibi bu sezon sadece 2 galibiyet alabildi. Akhisar Belediye ve Gençlerbirliğini mağlup edebiler Ç.Rizespor son 3 haftada kazanmadı. Çaykur Rizespor son maçında Başakşehir karşısında 1-0 öne geçmesine rağmen maçtan 2-1'lik mağlubiyet ile ayrıldı.

Son Güncelleme: 27.11.2016 18:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.