08 Aralık 2015 Salı 14:50
Fikret Orman Bir kulüpten daha ötesi: Beşiktaşk

 "Bir kulüpten daha ötesi: Beşiktaşk" konulu söyleşiye katılan Oman, Beşiktaş'ın güneşin batmadığı bir müessese olduğunu ifade ederken, "Vodafone Arena, yalnızca bir stadyum değildir, marka algısının sembolüdür. Beşiktaş markalı bir uçakla uçmak istiyoruz. Çarşı grubu önemli bir markadır" diye konuştu.
Orman, Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından tertip eden Ankara Marka Şenliği kapsamındaki "Bir kulüpten daha ötesi: Beşiktaşk" konulu sohbete katıldı.

Beşiktaş'ın Türkiye'nin en ehemmiyetli markalarından biri olduğunu belirten Orman, "Dünyanın her yerinde örgütlenmiş bir kurumuz. Beşiktaş, güneşin batmadığı bir kurumdur. Bu, akılalmaz bir aşk işi. Beşiktaş'ın marka değeri, bizim için en ehemmiyetli konu" dedi.

Kimi markalarla yaptıkları sponsorluk anlaşmaları olduğunu, bu anlaşmaları yaparken de kulübün markasına değer katacak müesseselerle çalıştıklarını vurgulayan Orman, şu ifadeleri kullandı:

"Markalarla yaptığımız müzakerelerde bir takım prensiplerimiz var. Belli bir müddet kendileriyle çalışıp, bize değer katacaklarına inandıktan sonra anlaşma sağlıyoruz. Sponsorluk anlaşmalarına bakıldığında bunlar bir para anlaşması değildir. Markamızla bir araya gelen markaların kazançlı olması ve kazan-kazan taktiğini önem veriyoruz. En ehemmiyetli varlığımız, Beşiktaş'ın marka değeridir." 

"ÇOK KALİTELİ OYUNCU GRUBUNA SAHİBİZ"

Fikret Orman, "Bütçeniz istediğiniz kadar olsaydı, takıma hangi futbolcuları transfer etmek isterdiniz" sualine ise "Gökhan Töre'yi, Mario Gomez'i ve Oğuzhan Özyakup'u takımda görmek isterdim. Onlar da zati bizde oynuyor. Çok kaliteli oyuncu grubuna sahibiz" cevabını verdi.

Vodafone Arena konusunda değerlendirmelerde de bulunan Orman, şunları söyledi:

"Marka algımızdaki en ehemmiyetli şey stadyumumuz. Vodafone Arena, yalnızca bir stadyum değildir, marka algısının sembolüdür. Türkiye'nin en ehemmiyetli lokasyonlarından birinde lüksüyle, kalitesiyle saray gibi bir stadyum yapıyoruz. Gerek Türkiye'de yaşayan, gerekse de ülke dışından stadyuma gelen insanlar, ne kadar hoş ve şehri güzelleştiren bir yapı olduğunu görecek."

UÇAK ALMA PROJESİ

Orman, stadyumun yapımı bittikten sonra yeni projelere başlayacaklarını, bunlardan birinin de futbol takımına kendi uçağını almak olduğunu söyledi.

"Beşiktaş markalı bir uçakla uçmak istiyoruz" diyen Orman, şöyle devam etti:

"Kendi markamızın bir uçakta olması arzusundayız. Beşiktaş Futbol Takımı, havaalanına Beşiktaş markalı bir otobüsle gitmeli, Beşiktaş markalı bir uçakla uçmalı ve indiğinde de Beşiktaş markalı bir otobüsle karşılanmalı. Beşiktaş'ın uçağının olması bir rahatlık değil, marka algısıyla ilgilidir. Yatırım dönemi ağır ağır bitiyor. Sportif muvaffakiyet vakiti geliyor diye düşünüyorum." 

Orman, ferdi kariyer haritasının sorulması üzerine ise "Bununla alakalı bir taktiğim yok. Tüm taktiğim Beşiktaş üzerine heyeti. Kendi kariyerimi tasarılamak için başkan olmadım. Beşiktaş'a hizmet edebilmek için başkan oldum. Benim için en üst kariyer Beşiktaş başkanlığıdır. Beşiktaşlılar'ı mutlu ettiğim sürece ben de mesut oluyorum. Bir dönem daha başkan olma isteğim var. Sonrasında gençlere sebep olmak istiyorum" dedi.

"ÇARŞI GRUBU EHEMMİYETLİ BİR MARKADIR"

Beşiktaş taraftar grubu Çarşı'nın çok renkli, değişik ve yaratıcı bir grup olduğunu vurgulayan Orman, şunları kaydetti:

"Beşiktaş, farklılık yaratmak üzerine heyetidir, taraftarları da öyle. Çarşı Grubu, Beşiktaş çarşıda heyetmiş bir grupken, artık insanları fikir birliği içine almış bir olguya dönüştü. Çok esprili ve yaratıcılar. Ben de onların içinden gelmiş biriyim. Burası bir spor kulübüdür. İdrak etmesi şart olan Beşiktaş armasıdır. Politika yapmak isteyenler, bunu politik partiler üzerinden yapmalıdır. Biz de taraftarlarımız da sosyal mesuliyet projelerinde olmalıyız."

Sohbetin hemen peşinden ATO Başkanı Salih Bezci, katılımından dolayı Fikret Orman'a teşekkür plaketi verdi.

Son Güncelleme: 08.12.2015 14:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.