09 Nisan 2016 Cumartesi 13:56
Galatasaray ve Çaykur Rizespor Maçı Naklen!  Galatasaray Rize Maçı  İzle!

Galatasaray ile Rizespor birazdan karşı karşıya gelecek.

Her iki takımda bu karşılaşmadan 3 puan ile ayrılmayı hedefliyor. Ev sahibi geçtiğimiz hafta 4-3'lük Eskişehir mağlubiyetinin yaralarını sarmak için ve derbi öncesi moral bulmak için maçı kazanmak istiyor.

GALATASARAY ÇAYKUR RİZESPOR CANLI

Zirve yarışından kopan Galatasaray bugün 3 puan için sahaya çıkıyor. G.Saray'ın rakibi Çaykur Rizespor. Peki Galatasaray Çaykur Rizespor maçı saat kaçta, Galatasaray Rizespor maçı hangi kanalda, Galatasaray maçı muhtemel 11'ler burada. 9 Nisan Cumartesi günü Türk Telekom Arena’da saat 17.00’de başlayacak maçta hakem Bülent Yıldırım görev yapacak. Süper Lig’de bir maçı eksik olan sarı-kırmızılı ekip, aldığı 10 galibiyet, 9 beraberlik ve 7 mağlubiyetle 39 puan topladı ve 8. sırada kendisine yer buldu. Bu sezon gösterdiği performansla zirve yarışından erken kopan Galatasaray, Avrupa kupalarına katılım hakkını da zora soktu. Sarı-kırmızılılar, topladığı 30 puanla küme düşme hattının iki basamak üstünde bulunan Karadeniz temsilcisini mağlup ederek, 13 Nisan Çarşamba günü yapılacak Fenerbahçe derbisi öncesinde moral bulmak istiyor.

GALATASARAY'IN KONUĞU ÇAYKUR RİZESPOR

8 MAÇTA 1 GALİBİYET

Ligde yaptığı son 8 maçta sadece bir kez galip gelebilen Galatasaray, 3 beraberlik ve 4 yenilgi aldı. Süper Lig’in 19. haftasında Osmanlıspor’a 3-2 yenilen sarı-kırmızılılar, 20. haftada Torku Konyaspor ile 0-0 berabere kaldı. Ligin 21. haftasında Mersin İdman Yurdu’na 2-1 mağlup olan Galatasaray, 22. haftada sahasında Trabzonspor’u aynı skorla yendi.

Ertesi hafta Gaziantepspor maçını 2-0 kaybeden İstanbul temsilcisi, 24. hafta Medipol Başakşehir ile 3-3, 25. haftada ise Gençlerbirliği ile 1-1 berabere kaldı. Ligin 26. haftasında yapılması gereken Fenerbahçe derbisi ertelenirken, Galatasaray, 27. haftada, küme düşme hattındaki Eskişehirspor’a 4-3 kaybetti.

MAÇIN DETAYLARI TGRT HABER'DE

Galatasaray Çaykur Rizespor maçının tüm detaylarını maçın bitiş düdüğünün hemen ardından sitemiz tgrthaber.com'da bulabilirsiniz.

GALATASARAY ÜSTÜN

Sarı-kırmızılı takımın rakibine karşı bariz üstünlüğü bulunuyor. İki takım bugüne kadar 31 kez karşı karşıya gelirken Aslan 22 galibiyet aldı, 5 kez de yenildi. İki takım sadece 4 kez eşitliği bozmazken, Cimbom’un gol sayılarında da 74-29’luk bir üstünlük bulunuyor.

SAKATLAR RİSKE EDİLMEYECEK

Galatasaray’da gözler Rize maçında olmasına rağmen akıllar Fenerbahçe derbisinde. Teknik Direktör Jan Olde Riekerink bu karılaşmayı da düşünerek Rize karşısına değişik bir kadro sürmeye hazırlanıyor. Tedavi süreçleri çok iyi geçen Sneijder ve Selçuk bugün sahada olmayacaklar.

4 EKSİK BULUNUYOR

Galatasaray’da dört futbolcu Çaykur Rizespor karşılaşmasında forma giyemeyecek. Sakatlıkları bulunan Selçuk İnan, Wesley Sneijder, Sabri Sarıoğlu ve Sinan Gümüş, yarınki karşılaşmada takımdaki yerini alamayacak. Sarı kart cezası nedeniyle Eskişehirspor müsabakasında kadroda yer alamayan Olcan Adın ise Çaykur Rizespor’a karşı sahada olacak.

Ayrıca, ligde gördüğü üçer sarı kartla ceza sınırında bulunan kaleci Fernando Muslera ile savunma oyuncusu Lionel Carole, Çaykur Rizespor maçında kart görmeleri durumunda Fenerbahçe derbisinde oynayamayacak.

STAT: TT Arena
SAAT: 17.00
YAYIN: Lig TV

MUHTEMEL 11'LER;

GALATASARAY: Muslera, Koray, Semih, Hakan (Denayer), Carole, Chedjou, Bilal, Olcan, Emre, Yasin, Podolski
ÇAYKUR RİZESPOR: İtandje, Orhan, Viera, Oboabona,İsmail, Sylvestre, Koray, Sercan, Deniz, Mehmet, Chevalier

İSTANBUL'DAKİ MAÇLAR

Galatasaray, sahasında Rizespor ile oynadığı lig maçlarında sadece tek yenilgi aldı.İki ekip ligde şimdiye kadar İstanbul'da 15 kez karşılaştı, sarı-kırmızılılar bu karşılaşmalardan 12'sini kazandı, 2'sinde berabere kaldı, sadece 2003-2004 sezonundaki müsabakayı 2-1'lik skorla yitirdi.İstanbul'da Galatasaray'ın toplam 39 golüne, Rizespor 10 golle karşılık verdi. Galatasaray, İstanbul'daki 15 lig maçının tamamında gol atarken, 8'inde kalesini gole kapadı. Geçen sezon İstanbul'daki karşılaşmayı Galatasaray 2-0 kazandı.

FARKLI SKORLAR

Galatasaray, Rizespor karşısında lig maçlarında en farklı skorlu galibiyeti 1987-1988 sezonunda İstanbul'da 5-0'lık sonuçla aldı.Rizespor ise Galatasaray karşısındaki toplam 5 galibiyetinden 4'ünü tek farklı skorlarla elde etti, sadece 1986-1987 sezonunda evinde 2-0 kazandı.Bu arada, 2001-2002 sezonunda Rize'deki maçı Galatasaray 6-3 kazanırken, filelere giden toplam 9 gol, iki takım arasında geride kalan 31 müsabaka içinde en gollüsü olarak kayıtlara geçti.

DÖRT EKSİK BULUNUYOR

Galatasaray'da dört futbolcu Çaykur Rizespor karşılaşmasında forma giyemeyecek. Sakatlıkları bulunan Selçuk İnan, Wesley Sneijder, Sabri Sarıoğlu ve Sinan Gümüş, yarınki karşılaşmada takımdaki yerini alamayacak. Sarı kart cezası nedeniyle Eskişehirspor müsabakasında kadroda yer alamayan Olcan Adın ise Çaykur Rizespor'a karşı sahada olacak.Ayrıca, ligde gördüğü üçer sarı kartla ceza sınırında bulunan kaleci Fernando Muslera ile savunma oyuncusu Lionel Carole, Çaykur Rizespor maçında kart görmeleri durumunda Fenerbahçe derbisinde oynayamayacak.

GALATASARAY İLE ÇAYKUR RİZESPOR 32. RANDEVUDA

Galatasaray ile Çaykur Rizespor, ligde yarın 32. kez karşı karşıya gelecek.Rizespor'un, o zamanki adıyla Türkiye 1. Futbol Ligi'ne ilk kez yükseldiği 1979-1980 sezonundan itibaren yapılan 31 lig maçından 22'sini Galatasaray, 5'ini Rizespor kazandı, taraflar 4 karşılaşmada da eşitliği bozamadı.Sarı-kırmızılı ekibin 74 golüne, yeşil-mavililer 29 golle karşılık verebildi. Sezonun ilk yarısında Rize'de yapılan maçı ev sahibi ekip, son anlarda attığı gollerle 4-3 kazandı.

Son Güncelleme: 09.04.2016 16:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.