06 Haziran 2016 Pazartesi 12:53
Gündüz Çaycı, Akşam Antrenör

ELAZIĞ (AA) - Gündüz çay ocağı işleterek ailesinin geçimini sağlayan eski amatör futbolcu Abdurrahman Arı, akşam ise Elazığ Amatör Lig takımlarından Maliyespor'un başında gönüllü antrenörlük yaparak profesyonel olmanın mücadelesini veriyor.

Küçük yaşlarda televizyonda izlediği futbolun efsane isimlerinden Pele ve Maradona'ya hayranlığı ile futbola tutkuyla bağlanan Arı, ailesinin maddi durumu iyi olmadığı için 12 yaşında su, simit, elma şekeri satarak biriktirdiği paralarla ilk kramponunu aldı.

Çevresindeki çocuklarda olmayan kramponlara sahip olmanın vermiş olduğu heyecanla mahalle arasında başladığı futbol hayatını 18 yaşında ilk amatör kulübü Palusporla sürdüren Arı, 21 yaşında evlendiğinde amatörlükten kazanç elde edemediğinden ailesinin geçimini sağlamak için çiğköfte sattı.

Amatör kulüplerde adından söz ettirmeye başladığı dönemde geçirdiği talihsiz bir sakatlık sonucu futbolu erken yaşta bırakmak zorunda kalan 2 çocuk babası Arı, çok sevdiği futboldan kopamayarak geceleri Elazığ Amatör Lig'de mücadele veren Maliyespor'da gönüllü antrenörlük görevini yürütürken diğer tarafından ekmeğini kazanmak için gündüz çaycılık yapıyor.

Arı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 18 yaşında başladığı futbolu 26 yaşında geçirdiği sakatlık sonucu bırakmak zorunda kaldığını, ancak futbol aşkının devam ettiğini söyledi.

Bunun üzerine 2005 yılında futbol hayatını antrenör olarak devam ettirmeye karar verdiğini ifade eden Arı, antrenörlük belgesine maddi imkansızlardan dolayı geçen yıl kavuştuğunu belirtti.

Son 3 yıldır imkansızlıklar içerisinde kulüp çalıştırdığını dile getiren Arı, bütün maddi imkansızlıklara rağmen bu işi sürdürdüğünü, bu işi severek yaptığı için de hiçbir şekilde rahatsızlık duymadığını bildirdi.

Arı, Türkiye'de birçok amatör kulübün maddi imkansızlıklar içerisinde futbolun içerisinde kalmaya çalıştığını, iyi bir yere gelmek ve ülke futboluna oyuncu yetiştirmek için mücadele verdiklerine dikkati çekti.

Amatör kulüplerin yeteri destek bulmaları halinde daha iyi futbolcular yetiştirebileceklerine inandığını vurgulayan Arı, amatör kulüplerin maddi bir getirisi olmadığı için futbolcu olduğu dönemlerde ekmeğini kazanmak için çiğköfte sattığını kaydetti.

''Amatörde antrenörlük yapmanın ekonomik bir katkısı yok. Evimin geçimini sağlayabilmek için gündüz çay ocağında çalışıp akşam da antrenmanlara çıkıyorum. Guardiola, Fatih Terim ve Ertuğrul Sağlam gibi başarılı olmak için bu işi yapıyorum." diyen Arı, zorluklar içerisinde futbolun içinde kalmaya çalıştığını anlattı.

Gündüz Çaycı, Akşam Antrenör

Gündüz Çaycı, Akşam Antrenör

Gündüz Çaycı, Akşam Antrenör

Gündüz Çaycı, Akşam Antrenör

Son Güncelleme: 22.08.2016 13:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.