27 Mayıs 2016 Cuma 15:18
Güney Amerika ve futbol

Güney Amerika ve futbol Güney Amerika ve futbol. Ayrılmaz süper ikili. Dansların, karnavalların ve eğlencenin anavatanı kabul edilen Güney Amerika, futbolda da her daim renkli atmosfere sahip ateşli taraftar grupları, eğlenceli veya bazen kavgalı tribün şovlarıyla dünyanın gözlerinin her an üstünde olduğu bir coğrafyadır.

Fakat bir gerçek var ki dünya futboluna çok sayıda inanılmaz yetenekler sunmada 1. sırada yer alan ülkeleri içinde barındırır. Özellikle Brezilya ve Arjantin yıldız futbolcu yetiştirme konusunda fabrika gibidir. Neredeyse her sezon dünya futboluna yeni bir yetenek kazandıran Brezilya ve Arjantin tüm kulüplerin gözlerinin üzerlerinde olduğu ülkeler olmuşlardır. Arjantinli Diego Maradona, Lionel Messi, Tevez, Agülero ve Brezilyalı Zico, Pele, Ronaldo, Ronaldinho, Neymar ve daha pek çok isim futbol tarihinin en büyük yıldızları olmuşlardır. Ayrıca bu 2 ülke Brezilya ve Arjantin arasında da çok büyük bir rekabet olması Güney Amerika kıtasının da şöhretini yukarılara taşımıştır.

Euro 2016’ya katılamamaları çok tatsız aslında. Sırf kıta olarak Avrupa’da yer almadıkları için bu turnuvada yer almamaları çoğu futbol sever için üzücü. Katılmış olsalar Euro 2016 maç tahminleri bambaşka bir boyut alırdı. Brezilya’nın sambası ve Arjantin’nin tangosu futbollarıyla özdeşleşmiş ve bizlere harika bir görsel şölen sunmaktadır. Ayrıca Şili, Uruguay, Paraguay gibi ülkelerde son zamanlarda bu rekabete katkıda bulunmuşlardır. Şovu çok seven insanların yaşadığı bu ülkelerin futbolcularının da şova dayalı futbol oynaması gayet doğaldır.

Özellikle Dünya Kupası’nda çok renkli bir futbol izlememize neden olan Güney Amerika takımları dünya futboluna çok büyük hizmetler ve yetenekler sunmaya devam edecektir. Tek eksik kendi liglerini pek fazla ön plana çıkarmıyorlar. Yine de futbolun beşiği ülkelerin başında geliyorlar.

Son Güncelleme: 25.08.2016 21:50
Anahtar Kelimeler:
FutbolGüney Amerika
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.