11 Aralık 2016 Pazar 14:35
Hacıosmanoğlu: FETÖ'cü Cüneyt Çakır dedi ?

Hacıosmanoğlu, bordo-mavili kulübün dün yapılan mali genel kurulunda hakem Cüneyt Çakır'ın Fettullahçı Terör Örgütü ile bağlantılı olduğunu, Merkez Hakem Kurulu'nun içinde bir çete bulunduğunu ve bunun başında da Çakır'ın yer aldığını söyledi. Göreve geldikleri günden itibaren şehrin abilerinin kendileriyle uğraştığını belirten Hacıosmanoğlu, “İçerdeki ihanet şebekesi, Türk futbolundaki ihanet şebekesi, yetmedi FETÖ terör örgütü bizi hedef aldı. Hepsiyle mücadele ettik. Bize düşmanlıkları var çünkü onlara çok büyük darbe vurdum bu millet adına. Bizi tehdit ettiler. Yaşananları savcılığa da verdim. Seçimlerde aday da olmayacaktım ama 'Örgütün tehdidinden korktu da aday olmadı' demesinler diye aday oldum” ifadelerini kullandı.

Babasını attılar ondan korkuyorlar
Hacıosmanoğlu, dönemindeki Galatasaray maçından sonra federasyona gittiğini belirterek, “İyi geçinelim diye size destek olduk dedim. Dönemin MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu ile konuştum. Burada FETÖ'cüler var dedim. Müftüoğlu'nun yüzü değişti. Meğerse mesih diye taptıkları adamını hedef aldığım için yüzü değişmiş. Kuddusi Müftüoğlu, ByLock kullanan ilk 50 bin kişi arasında bininci sıradaydı. Öyle bir çete var ki burada, bu hakemlerin başındaki de Cüneyt Çakır'dır. Kimse alamadı onu. Babası Serdar Çakır'ı federasyondan attılar, ama ondan korkuyorlar. O kadar ki MHK başkanı Yusuf Namoğlu'na açıklama yaptırıyorlar. Sanki FETÖ 15 Temmuz'da darbe yapacağını ona haber vermişti” diye konuştu. Hakemleri rehin aldıkları gerekçesiyle kendilerine dava açıldığını belirten Hacıosmanoğlu, “Şikayet eden İtalya'dan bir federasyon. Hiçbir kurumsal kimliği yok. Ne telefon ne internet sitesi. Bunları dikkate alıp dava açıyorlar. Bunları da organize eden Türkiye'de rezil hakemlik yapan, Avrupa'da FETÖ'nün lobisiyle önemli yerlere gelen Cüneyt Çakır” dedi.

Fuat Avni imzalı tehditler
Kendisine Fuat Avni imzalı tehdit mesajlarının geldiğini belirten Hacıosmanoğlu, “Basın yoluyla görevimi bıraktığımı açıklamamı, yoksa ayıp bir kasedimi yayınlacakları şeklindeki bir mesajı Fuat Avni imzasıyla gönderdiler. 2 Kasım'daki seçimlerden sonra yine Fuat Avni imzasıyla 'Seçim galibiyetini tebrik ediyorum. Bu galibiyetle kendinize yeni bir yol haritası çizmek zorundasınız. Yoksa size bel altı vurmak zorunda kalacağım' diye gelen bir mesaj daha var. En son Hollanda'da black jack oynarkenki görüntülerimi yayınlattılar. Bize sahada operasyon yaptılar, baktılar olmuyor saha dışında tehditlerle üzerimize gelmeye çalıştılar” diye konuştu.

TFF gereğini yapmalı
Futbol kamuoyunda Cüneyt Çakır'a duyulan güven sorgulanıyor. İthamların açıklığa kavuşturulması için Türkiye Futbol Federasyonu'nun soruşturma açması ve bu süreçte Çakır'a maç vermemesi isteniyor

Trabzonspor eski başkanlarından İbrahim Hacıosmanoğlu'nun hakem Cüneyt Çakır hakkındaki açıklamalarının ardından gözler Türkiye Futbol Federasyonu'na çevrilmiş durumda. Futbol kamuoyunda Çakır'a yönelen bu ithamlardan duyulan rahatsızlık ve oluşan güven kaybı açık açık olmasa da kulislerde konuşulmaya başlandı. Çakır'ın böylesi ithamlara maruz kalmasının kafalarda büyük soru işaretleri oluşturduğunun altı çizilirken, TFF'nin üzerine düşeni yapmasının gerekliliği üzerinde duruluyor.


Bu süreçte kendisine maç verilmemeli
Ortaya atılan iddiaların sümen altı edilmemesi ve en ince detayına kadar araştırılması gerektiği belirtilirken, Türkiye Futbol Federasyonu'nun kendi bünyesinde acilen bir soruşturma açmasının gerekli olduğu görüşünün ağırlık kazandığı öğrenildi. Çakır'ın hakkındaki bu ithamlar kendisi açısından olumlu ya da olumsuz şekilde sonuçlanana kadar TFF tarafından hiçbir maçta görevlendirilmemesi gerektiğinin savunulduğu belirtildi. Bu ortamda Çakır'a maç verilmesi ve yapılacak en ufak bir hatada futbolun bütün paydaşlarının daha fazla yapranacağı üzerinde durulduğu kaydedildi.


TFF'nin toplanması bekleniyor
Çakır'ın ülkenin ve milletin bütünlüğünü, bağımsızlığını hedef alan FETÖ'nün yandaşlarından birisi olma ve ona göre hareket edebilme ihtimalinin bile kabul edilemez olduğu ve gerekli kurumlarca önlemlerin alınmasının zaruri olduğu da savunulan düşünceler arasında yer alıyor. Cüneyt Çakır'ın özellikle Türkiye'de bir daha maç almasının spor kamuoyunun güvenini derinden sarsacağı da öne çıkan düşüncelerden biri. Türkiye Futbol Federasyonu'nun hafta içinde söz konusu iddialarla ilgili olarak toplanması ve kendisine bir yol haritası çizmesi bekleniyor. Çakır'ın ise yaşanan bu söz konusu gelişmeyle ilgili olarak bir toplantı yapıp yapmayacağı ya da bir basın bildirisi yayınlayıp yayınlamayacağı da merak konusu.

Geçmiş maçları incelemeye alınmalı
Bordo-mavili kulübün eski başkanlarından İbrahim Hacıosmanoğlu'nun yaptığı açıklamalar gündeme bomba gibi düşerken yankıları sürmeye devam ediyor. Açıklamaların ardından Çakır'ın, futbolun bileşenleri tarafından sorgulanmaya başlandığı öğrenildi. Hakkında böylesi ithamlar bulunan Çakır'ın en azından hakkındaki bu iddialar açıklık kazanana kadar düdüğünü asması gerektiği savunuluyor. Çakır, özellikle Türkiye'de yönettiği maçlarda verdiği kararlarla pek çokları tarafından eyyamcı olmakla itham ediliyor ve yoğun eleştirilere maruz kalıyordu. Çakır'ın görevini askıya almasını isteyenler Türkiye'de hatalı kararlara imza atarken yurt dışında önemli organizasyonlara verilmesinin nasıl mümkün olabildiğinin de araştırılmasını savunuyor. Bu durumu, Çakır'ın uluslararası güçlerle temasının somut bir göstergesi olarak yorumlayan bir kesim de mevcut. Cüneyt Çakır'ın geçmişte yönettiği ve kafalarda soru işaretleri bırakan bütün karşılaşmalarının da incelemeye alınması gerektiği savunuluyor. Bu arada Cüneyt Çakır, Süper Lig'de yarın Antalyaspor ile Fenerbahçe arasında oynanacak karşılaşmada görev alacak.

Gözünün önündeki eli görmemişti
Cüneyt Çakır, 19 Eylül 2015'te Trabzon ile Galatasaray arasında oynanan ve sarı-kırmızılıların 1-0 kazandığı maçta Erkan Zengin'in şutunu gözünün önünde eliyle bloke eden Jason Denayer'in pozisyonda "Devam" diyerek büyük bir tepki toplamıştı.

Son Güncelleme: 11.12.2016 14:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.