16 Şubat 2017 Perşembe 17:02
Igor Tudor'dan Real Madrid açıklaması! Teklif Geldi

Galatasaray'da yeni teknik direktör Igor Tudor kendisini 1.5 yıllığına Galatasaraylı yapacak sözleşmeye imzasını attı. Hırvat teknik adam için Türk Telekom Arena'da imza töreni düzenlenirken, başkan Dursun Özbek; Beşiktaş derbisinin pazartesi gününe alınması ve Karabükspor Başkanı Ferudun Tankut'un açıklamalarıyla ilgili konuştu. Igor Tudor da imza sonrası basın mensuplarının sorularına yanıt verdi.

Dursun Özbek: 

Bugünden itibaren Tudor antrenörümüzdür. Önümüzdeki dönemlerde kendisinin büyük hizmetler vereceğini düşünüyorum. Kendisi ve ekibine başarılar diliyorum.  Biz kulüp başkanları olarak camialarımızı temsil ediyoruz. Her söylem de o camiaların yüzüdür. Olayın tartışma biçimi Galatasaray değerleriyle düşünüldüğü zaman, Karabükspor başkanına cevap veremeyiz. Hakkımızda kullanılan ifadeleri reddediyor ve kınıyorum.
Derbi tarihi hakkında...

Derbinin tarihi çok enteresan. Bugün 3 temsilcimiz deplasmanda oynayacak, ligde de Pazar günü oynayacaklar. Tuhaf şeyler oluyor. El insaf bu derbi pazartesine koyulur mu? Nedenini de açıklamadılar. Peki bu haftada oynanan maçları neden pazartesine almadınız? Derbi oluncamı önemli oluyor. Çıkıp cevap versinler. Ben Galatasaray olarak bu tarih değişikliğini kabul etmiyorum. İnsanları kasıt arama noktasına getirmeyin.
Igor Tudor: Hedefimiz şampiyonluk

Çok fazla söylenecek bir şey yok. Galatasaray'ı en iyi şekilde temsil etmek ve başarılı olmak için buradayız. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum bana bu büyük kulüpte çalışma fırsatı verdiği için.

Sizin odaklandığımız sistemler oluyor ancak benim için bunun önemi yok. 3'lü defans, 5'li orta saha çift forvet. Benim için önemli olan defans yapıyorsak 10 kişi beraber defans, ofans yapıyorsak tüm takım olarak yapmak. Bunu takımımda görmek istiyorum. Bunu yapmak kolay değil, ama hayatta hiçbir şey kolay değil. Sadece biraz zamana ihtiyacımız var. Ama çok çok uzun bir zaman da değil.

Gelecek sezon için konuşmak anlamsız. Önümüzde 14 maçımız var. Galatasaray'ın hedefi şampiyonluk. Hem benim, hem ekibimin, hem de başkanımızın hedefi şampiyonluk olmak. 

Galatasaray'a  bazı şeylere inandığım için geldim. Beşiktaş geçen sezonun şampiyonu ve 5 puan önümüzde. Önümüzde 14 maç var. Elimden geleni yapacağım.

10 yaşından beri baskının içindeyim. Oyuncuyken baskı vardı, şimdi hocayım yine baskı var. 38 yaşındayım ama daha yaşlı hissediyorum. Tecrübe çok önemli ama abartılıyor. Bilgi içinizde olacak. Yetenek ve bilgi içinizde varsa 30 yaşında da yapabilirsiniz. En iyi hoca tecrübeli hoca diyorsak, 80 yaşındaki hoca en iyi hocadır. Buna çok katılmıyorum.

45 sakatlık iddiası gerçeği yansıtmıyor. Hem Paok, hem de Karabük'teki sonuçlar, ortanın biraz üstü olduğunu gösteriyor. Galatasaray'da antrenmanları nasıl yöneteceğim konusu günlük bir konu. İnandığım şeyleri yapmaya devam edeceğim, ama elinizdeki oyuncularla ilişkili bir durum. Limitleri antrenmanlarda göreceğiz. 

Hikaye çok basit. İyi oynadığınız sürece taraftar gelecektir. İyi olmazsanız gelmeyecektir. 
Karabükspor'a geldiğim zaman hedefimiz ligde kalmaktı. 1 yıllık kontratım vardı ve 27 puana geldik ve yüzde 90 ligde kalacak. Eski başkanıma minnettarım. Bana hocalık yapma şansı verdiler. Ancak 2 gün önce yapılan açıklamaları da kabul etmiyorum. Lige bakacak olursak takımlar 10 hoca değiştirmiştir sanırım. Futbol bu. Her şey olabilir. Takımlar da sezon ortası hoca gönderiyor. Aynı şey.

Sneijder hakkında...

Sneijder çok iyi bir oyuncu. İlişkilerimiz iyi olacaktır. Tıpkı diğer oyuncularla olacağı gibi.

Conte'yle son olarak 1 ay önce konuştum. Conte dünyanın en iyi teknik direktörü. En iyilerden sürekli bir şeyler çalmanız gerekiyor. Bunu kendi vizyonunzla harmanlarsınız. Simeone veya Conte olamazsınız. Ama onlardan bir şeyler alıp, kendiniz yeni bir şey ortaya çıkarabilirsiniz. 

PAOK'tan ben ayrılmadım. Onlar görevime son verdi. Yardımcılarımdan birini göndermem gerektiğini söylediler ve ben kabul etmedim. Sonrasında görevime son verildi. PAOK'ta güzel günlerim geçti. İyi futbol oynadık. Olympiakos'un olduğu ligi kazanmamı istedi. İmkansız bir şeydi. Baskı altında çalışmayı seven bir hocayım.

Galatasaray'ın birçok maçını seyrettim. Burada şu anda oyuncu karakterlerini tanımaya çalışıyorum. Takımla ilgili gözlemlerim var ama paylaşmayacağım. Önümüzde 2 önemli maç var. Rize maçından sonra da Beşiktaş için 8 günümüz var.

Son Güncelleme: 16.02.2017 17:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.