29 Ocak 2019 Salı 17:38
Mehmet Demirkol Futbolu bilmemek

Futbol yazarı ve yorumcusu Mehmet Demirkol. beIN Manşet programında Fenerbahçe - Yeni Malatyaspor maçını değerlendirdi. Hakem Ali Palabıyık'a sert eleştiriler yönelten Demirkol, Ali Koç'un yayıncı kuruluşa yaptığı siteme de yanıt verdi...

UÇURUMDAN DÖNDÜ

Fenerbahçe yine uçurumun kenarından döndü. Erzurum maçında da acayip şeyler olmuştu, gol. Dün de hem Volkan'ın kariyer, açısından çok kritik bir dönemeç olabilirdi. Hem ne yaparsak yapalım olmuyor psikolojisi girebilirdi devreye. Artık seyircide de kırılma olabilirdi.

KRİTİK İSTATİSTİK

Diğer tarafı oyun. Oyun geçen haftaki ve Ümraniye maçına göre beklentilerin çok üzerindeydi. Geçen hafta 208 pas yapmıştı Fenerbahçe. Dün 422. Başakşehir'den fazla pas yaptılar. İsabet yüzdesi de yüzde 85. Bir anda başka bir takıma dönüştü.

YA DEĞİŞECEK YA GİDECEK...

Ekici reaksiyon gösterdi, Benzia'nın da ya bu reaksiyonu göstermesi ya da değiştirilmesi lazım. Mehmet Topal kritik bir gol attı ama oyununu geliştirmesi ya değiştirilmesi lazım.

BU HAKEM HATASI DEĞİL FUTBOLU BİLMEMEK

Hasan Ali'nin pozisyonu ile ilgili Ali Palabıyık'ı eleştirdim. ama eleştiri sınırlarını biraz geçmek lazım. Adam kafaya çıkıyor, topa çıkıyor, alttaki kontrol edecek artık nerede olduğunu. Bilinçli olabilir mi şu hareket. Bu hakemin yanlışlığı falan değil, kusura bakmasın Ali Palabıyık, bu futbolu bilmemek. Buradan sarı kart nasıl çıkar ya. Faul nasıl çıkar zaten. Bu sarı kartın geri alınması lazım.

YANAL BİR OYUN BULDU

Ersun Yanal dün itibariyle bir oyun buldu diyebiliriz. Eksik olan oydu. Geçen hafta 40. dakikada biten enerji bu hafta 90 dakikalık olmadı. Yaymayı başardı, topla oynamayı başardı. Fenerbahçe'de düzelme ve umut verici bir hal var.

AYEW KONUSUNDA FİKİR DEĞİŞTİ

Ayew giremedi oyuna. Ersun Yanal'ın kalması konusundaki fikri değişmiş. Son aldığımız istihbarat -bir süre çalıştıktan sonra- bu konuda artık aynı fikirde olmadığı yönünde. Fenerbahçe'nin kiralıkları zaten Slimani yola çıktı gibi gözüküyor, Benzia ve Ayew ile de sezon sonunda ayrılacak.

SEYİRCİ SORUMLU HİSSEDİYOR

Fenerbahçe iç sahada hala en yüksek ortalamalı takım. Neden böyle oluyor? Seyirci de kendini sorumlu hissediyor. Teknik direktör değişikliği, başkan değişikliği... Taraftar bunu çok istedi. Kararları onlar verdiler biraz. Sorumluluğunu hissediyor tabii biraz. Doğru bir yerde duruyor herkes.

İYİ SENARYO 9.'LUK

Fenerbahçe'den çok bir şey beklememek gerekir. Maksimum çıkılabilecek 9.'luk gibi duruyor hesaplar bakılırsa. Buraları bulursa ne ala.

ALİ KOÇ HAKLI AMA...

Galatasaray Fenerbahçe maçı ile ilgili Ali Koç bize çağrıda bulundu. Haklı. Ama şunu bilmek lazım o maçla ilgili Fatih Hoca da sitemde bulundu. Ben bunu duramam söylemeden. Fatih Hoca da memnun değildi. Hatalar vardır.Dün Şansal abi de söyledi bize hemen söyleyin. Hepsini birden tespit etmek zor olabiliyor maçın sıcaklığı içinde.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.