25 Şubat 2016 Perşembe 12:58
Mehmet Helvacı Galatasaray 1+1 Yıl Ceza Alacak

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Helvacı, “Şu anda ancak Galatasaray’ın ceza almamasını temenni edebiliriz” dedi.

Yönetim ve başkanın önlem alması bakımından kulübe kesin olarak ceza gelebileceği yönünde mesajlar verdiğini ifade eden eski ikinci başkan, “Buna karşın hiçbir önlem alınmadı. 1+1 ceza önerisi ortaya çıkıncaya kadar bu yok sayıldı.

Yargılama aşamasına geçildikten sonra önlem alındığı söyleniyor. Bunun olması mümkün değil. Bu nedenle şu anda dua etmek ve temenniden başka yapabileceğimiz bir şey yok. Maalesef Galatasaray bu tehlikeyi görmezden geldi.

Umarım bunun bedeli çok ağır olmaz. 1+1yıllık ceza önerisinin kabulü dışında bir kararın çıkacağını düşünmüyorum. Ama umarım ben yanılırım” ifadelerini kullandı.
 

"ŞU ANDA ZARAR ORANI 160 MİLYON EURO"

Prof.Dr. Helvacı, “Galatasaray’ın futbolla ilgili 3 yıllık zarar oranı 160 milyon, UEFA 30 milyon Euro’dan fazla zarar olmayacak diyor. Yani biz 130 milyon aşmışsız zaten. Bu sezon başkanın hedefi 10 milyon zararla sezonu kapatmakmış.

Bu hedefi tutturduğunu varsayarsak yine 140 milyon zararımız oluyor. Bize verilen sınırın çok çok üzerindeyiz. Siz Mayıs’ın sonunda 130 milyon Euro kâra geçeceğinizi gösterebilirseniz o zamandurumu kurtarmış, UEFA’daki komiteyi iknâ etmiş olursunuz” dedi.

"HUKUK ŞİRKETİNE PARA ÖDENMEMELİ"

Eski ikinci başkan Helvacı, bu görüşmeler için anlaşma yapılan İsviçreli avukat Dupont’a ceza kararı çıkması durumunda para ödememesi gerektiğini belirterek, “Başkanı bu konuda uyardım. Olumlu bir sonuç çıkma ihtimalinin az olduğunu söylemiştim. Umarım hukuk şirketiyle başarıya endeksli bir anlaşma yapılmıştı. Zaten zarardayız 1 milyon Euro daha kaybetsek bir şey olmaz diyemeyiz. Her kuruşun önemi var. Galatasaray’ın daha fazla zarar etmesini izin vermemeliyiz” ifadelerini kullandı.

"1+1 YIL AVRUPA KUPALARI’NDA MEN OLACAK"

Prof.Dr Mehmet Helvacı, “1+1 yıllık ceza önerisinin yüksek ihtimalle kabul edileceğini. Bunun içerisinde bulunulan şartlar çerçevesinde çok da korkunç değil. Yaptığımız ihlal ortada. Önümüzdeki dönemde zarar etmezsek, ikinci yıl ceza uygulanmaz. Bu sezon takım Avrupa kupalarına katılma hakkı elde ederse, 1 yıllık ceza önümüzdeki sezon çekilir. Sonrasında ise takımımız Avrupa kupalarına gider” dedi.


 

Son Güncelleme: 25.02.2016 13:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.