11 Eylül 2018 Salı 14:50
Milli Takımı Reddeden 8 Futbolcu! Reddeden Futbolcuların İsimleri

Milli takıma gelmeyen 8 futbolcu kimdir?A Milli Takım teknik direktörü Mircea Lucescu'nun "8 futbolcuyu Milli takıma çağırdım ama garip bahanelerle gelmek istemediler" açıklaması herkes tarafından konuşuluyor. Deneyimli spor yorumcusu Turgay Demir, Lucescu'nun bahsettiği isimleri SuperHaber'e açıkladı. Peki milli takıma gelmeyen reddeden 8 futbolcu kimdir? Hangi isimler kabul etmedi?

A Milli Takım teknik direktörü Mircea Lucescu'nun "8 futbolcuyu Milli takıma çağırdım ama garip bahanelerle gelmek istemediler" açıklamasının ardından bu isimlerin kimler olduğu Türkiye kamuoyu tarafından merak ediliyordu.

Deneyimli futbol yorumcusu ve gazeteci Turgay Demir o isimleri ilk kez SuperHaber'e açıkladı

"SAĞIR SULTAN BİLE BİLİYOR"

Turgay Demir, merak edilen o isimleri tek tek sayarak, "Bu 8 ismin kim olduğunu sağır sultan bile bile biliyor. ARDA TURAN, BURAK YILMAZ, CANER ERKİN ve GÖKHAN GÖNÜL bu isimlerin arasında. Fatih Altaylı bugün yazısında 'Bu isimlerin kim olduğu açıklansın' demiş. Kendisi de bu isimlerin kim olduğunu biliyor." açıklamasında bulundu.

"LUCESCU BİZİMLE ALAY EDİYOR"

Turgay Demir, Lucescu'nun aklımızla alay ettiğini söyleyerek "Lucescu çok zeki biri. Türkiye'de olayların nasıl yürüdüğünü ve gündemi nasıl değiştireceğini çok iyi biliyor. Sahada bir maça çıkıyor, maç bittikten sonra bir maça daha çıkıyor açıklamalarıyla. Kendi başarısızlığını örtmek için elinden geleni yapıyor." dedi.

"LUCESCU GEÇİCİ OLARAK GELMİŞTİ. TFF, LUCESCU İLE YOLLARI AYIRACAK"

Demir sözlerini şöyle sürdürdü; "TFF, Lucescu'yu Milli Takım'da geçici olarak düşünmüştü. Sonuçlardan bağımsız olarak zaten yakın zamanda yollar kesin olarak ayrılacak. Lucescu Türk futboluna zarar veriyor".

"YABANCI SINIRI İLE BAŞARISIZLIĞINI ÖRTBAS EDİYOR"

Turgay Demir, Lucescu'nun yabancı sınırını bahane ederek başarısızlığını örtbas etmeye çalıştığını söyledi. Demir, "Lucescu konfetileri bile mağlubiyetin nedeni olarak gösteren bir adam. Türkiye'de yabancı sınırı yoktur. Tam tersine yerli zorunluluğu vardır. Lucescu'nun böyle bir konuda şikayet etmeye hakkı yok" dedi.

SERKAN KORKMAZ: TFF'YE BAŞVURACAĞIM

SuperHaber'e konuşan A Spor yayın koordinatörü Serkan Korkmaz ise Lucescu'nun bahsettiği 8 isim hakkında çok önemli mesajlar verdi. Söz konusu isimlerin kimler olduğu resmi olarak açıklanmazsa yazılı olarak TFF'ye başvuracağını belirten Korkmaz, "Bu isimlerin kimler olduğunu herkes az çok tahmin edebilir. Daha önce ismi bu tip olaylarla gündeme gelmiş olan isimleri biliyoruz. Bu isimler arasında hem yurt içinden hem de yurt dışından isimler olabileceğini düşünüyorum" dedi.

İşte Korkmaz'ın o açıklamaları;

"MİLLİ TAKIM BİZİMDİR VE BU İSİMLERİ BİLMEK HAKKIMIZ"

Serkan Korkmaz "Lucescu kendi başarısızlığını örtmek için bu konuları basın toplantısında gündeme getirmekten kaçınmıyor. Bundan daha önemlisi Milli Takım davetini reddeden bu futbolcuların kim olduğunu öğrenmek Türk milletininin en büyük hakkıdır. Bu isimlerin kim olduğunu öğrenmek için gerekirse TFF'ye yazılı olarak başvuracağım. Bizzat Lucescu'ya da soracağım." dedi. 

"BU İSİMLERİN KİM OLDUĞUNU AZ ÇOK HERKES TAHMİN EDEBİLİR"

Korkmaz, Milli Takım'a çağırılmasına rağmen gelmeyen futbolcular ile ilgili "Bu isimlerin kimler olduğunu herkes az çok tahmin edebilir. Daha önce ismi bu tip olaylarla gündeme gelmiş olan isimleri biliyoruz. Bu isimler arasında hem yurt içinden hem de yurt dışından isimler olabileceğini düşünüyorum" dedi. Ayrıca Serkan Korkmaz, bu futbolcuların Milli Takım'a gelmeme gerekçelerine bağlı olarak futbolcuların Milli Takım kariyerleriyle ilgili önemli kararlar alınması gerektiğini savundu.

"LUCESCU TÜRK FUTBOLUNA ZARAR VERİYOR"

Lucescu'nun Türk futboluna zarar verdiğini söyleyen Serkan Korkmaz "Lucescu Türk futboluna zarar veriyor. Yabancı sınırı ile ilgili açıklamaları kabul edilemez. Hiçbir Milli Takım futbolcu yetiştirme yeri değildir. Milli takım en iyi futbolcuların oynatıldığı ve başarı elde edilmesi gereken yerdir. Lucescu'nun yapması gereken şey, oldukça yüksek potansiyelli olan bu jenerasyon ile başarıyı sağlamasıydı. Fakat Lucescu aldığı başarısızlıkları yabancı sınırından tutun, sahadaki konfetiye kadar bir çok şeye bağlayıp kendi başarısızlıklarını örtmeye çalışıyor." dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.