05 Haziran 2016 Pazar 19:38
Nur Tatar: Rio'dan Altın Madalya İle Dönmek İstiyorum

Türkiye'yi Rio 2016 Olimpiyat Oyunları'nda tekvando dalında temsil edecek milli sporcumuz Nur Tatar, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'ne (TMOK) yaptığı açıklamalarda Rio 2016 Olimpiyat Oyunları'ndan altın madalya ile dönmek istediğini söyledi.

Tekvando Milli Takımı'nın başarılı ismi Nur Tatar, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'ndaki hedefini açıklarken, "Ben 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'ndan Türkiye'ye gümüş madalya ile döndüm. Bu benim için çok güzel bir başarıydı. Final maçında Kore'li rakibime kaybettim ve bu benim için gerçekten çok üzücü bir olaydı. Tabii bunu telafi etmek için 2016 Rio Olimpiyatları'na hazırlandık. İnşallah, Allah izin verirse, sıkı bir dönem geçiriyoruz ve oradan olimpiyatlardan altın madalya ile dönmek istiyorum, oradaki hedefim bu. Sık sık uluslar arası müsabakalarımız oluyor. Yoğun geçiyor, inşallah orada da en iyi şekilde ülkemizi temsil etmeyi düşünüyorum." dedi.

2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na şuanda Konya'da hazırlandıklarını belirten Nur Tatar, bundan sonrası programla ilgili olarak ise şunlerı söyledi:

"Hazırlıklarımız çok yoğun bir şekilde devam ediyor ve hep kamp süreci içerisindeyiz. Teknik Direktörümüz Ali Şahin'le birlikte sıkı antrenman dönemleri geçiriyoruz. Sık sık maçlara gidiyoruz. Yine 2016'ya çok hızlı başladık ve uluslararası üç tane maç geçirdik ve üçünde de çok şükür şampiyon oldum ve bu bana çok büyük moral oldu. Böyle devam etmek istiyorum. Şuan çalışma sürecimiz güzel gidiyor. Antrenmanlarımızı güzel gidiyor."

Nur Tatar, neden tekvandoyu seçtiğinin ve bu spora nasıl başladığının sorulması üzerine ise "Ben tekvandoya çok küçük yaşta başladım. Babam futbolcuydu, abim tekvando yapıyordu. Çok küçük yaşta abime özendim. Kuşağına, kemerine, elbisesine özendim. Babamın spor salonu vardı, oraya gide gele gide gele özenerek başladım. Tabii çok küçüktüm. Sonra başarılar geldikçe de devam ettim ve ailem de destekledi. Başarılı oldukça da teknik direktörümüz, kendi hocam hep arkamda durdular ve çok şükür bu günlere kadar geldik." diye cevap verdi.

Nur Tatar, tekvandaya başlayacak çocuklara, genç sporculara önerileriyle ilgili olarak ise "Tekvando gerçekten çok güzel bir branş. Tekvandonun içeriğinde çıplak el, çıplak ayak ve disiplin yatıyor. Tekvando'nun dosu, bunu gerçi herkes alıyor ama tekvando bir ayrıcalık. Kendi branşım olduğu için belki daha çok seviyorum ama kendini savunabilme konusunda, başarı alma konusunda çok güzel bir branş. Bunu herkese tavsiye ederim ve herkesin yapmasını isterim. Günümüzde hele ki kız çocuklarının kendilerini koruyabilmesi çok önemli. İnşallah bütün aileler kendi çocuklarına, kendi yeteneği kadar, yeteneği olsun veya olmasın kendilerini koruyacakları kadar tekvandoyu öğretmeliler. Belli bir başarıyı almaları için de çalışmalarını ve tekvando sporunu yapmalarını isterim." tavsiyesinde bulundu.

Nur Tatar, sözlerini ise "Rio'da beni izleyin" çağrısı yaparak noktaladı. . .

Son Güncelleme: 05.06.2016 19:38
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.