17 Temmuz 2017 Pazartesi 16:28
Özbek'ten Çarpıcı 'Lucescu' Açıklaması

Özbek'in açıklamalarından satır başları:

Uçaklar inecek cümlesi çok kullanıldı medyada. Uçaklan indi, devam edecek. Çünkü kadro yapısında tespit ettiğimiz çok eksiklik var. Bunları gidermek için çalışmalarımız devam edecek. Ne kadar futbolcu sattıysak o kadar oyuncu almış durumdayız. Yeni gelecek oyunculara da yer var.

Galatasaray'ın mali yapısını bozcak hiçbir faaliyette değiliz. Her zaman olduğundan daha dikkatli davranıyoruz. Herkes emin olsun.

Son günlerde medyada büyük yer bulan Wesley Sneijder'ın takımdan ayrılması olayı Galatasaray için önemli bir olaydı. Bize 4,5 sene hizmet vermiş başarılı olmuş bir oyuncu. Kendisine teşekkürlerimi gönderiyorum. Galatasaray gibi büyük kulüplerde oyuncular belli bir süre hizmet verir sonra veda ederler.

Sneijder'ın Galatasaray'da, Galatasaray'ın Sneijder'la çok güzel hatıraları var. Bu tek taraflı bir karar değil. Mayıs ayında konuşulan bu ayrılık kararı detayların halledilmesi için bugüne kadar gelmişti. Galatasaray'ın tek taraflı bir kararı olduğu doğru değil.

Sneijder'in fesih sözleşmesindeki 20 milyon Euro maddesi, 2 yıl önce yapılmış kontrattaki madde. O yüzden bu sözleşmede de olması gereği var. Wesley'nin Türkiye'de başka bir takımda oynayıp, oynamaması, bundan korkulmasından dolayı değildir.

Östersunds maçı kazaydı

 

Östersunds maçı bir kazaydı. Bunun bir yol kazası şeklinde kabul edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Perşembe günü takım bu kazanın tamiri için en iyisini yapacağından da eminim.

Tudor'u biz getirdik. Tudor şu anda Galatasaray Futbol Takımı'nın koçu. Yönetimin Tudor'un neresinde durması lazım. Tabii ki Igor Tudor'un arkasındayız. Lucescu'yla her hangi bir görüşmemiz olmadı.

Hayalin ve yaratıcılığın sınırı yok

Hayalin ve yaratıcılığın sınırı yok. Öyle şeyler yazıyorsunuz ki benim hayalimden, aklımdan geçmeyen bir konu. Böyle bir şey söz konusu değil. Son derece güvendiğimiz ve önemli bir futbolcumuz. Son derece de başarılı. Uzun süre Galatasaray'a hizmet edecektir. Ben bu haberleri kınıyorum. Nereden bulup da çıkarılıyor merak ediyorum.

Hiçbir Galatasaraylı'nın Galatasaray'ı kaotik bir duruma düşürmek isteyebileceğini düşünmüyorum. Bunları yaratanlar dış mihraklar. Bunları yaratanlar Galatasaray düşmanlarıdır.

'Bu oyuncuyu istemiyorum, gönderin' diyemez

Galatasaray Spor Kulübü'nde teknik direktör hiçbir zaman şu hakka sahip değil. 'Ben bu oyuncuyu istemiyorum, gönderin' diyemez. İnsanların kariyer planlamaları olur. Açın futbol tarihine bir bakın. Dünya starları hangi kulüpte ne kadar kalmışlar, başka kulübe transfer olmuşlar mı, olmamışlar mı? Son derece sıradan olan bir olayı öyle bir hale getirdik ki... Bu karar her iki tarafın da planlamaları çerçevesinde alınmıştır. Galatasaray'ın günlük yaşadıklarını gündeminize alırsanız en sağlıklı cevabı siz vermiş olacaksınız.

 

Olcan Adın meselesi

TFF'deki Olcan Adın süreci devam ediyor. Neticesi daha belli değil. (TFF geçen hafta kararını vermişti) Elbetteki takımların yenilenmesi esnasında bazı oyuncunların takımdan ayrılması durumu olabilir. Bahsettiğiniz oyuncularla karşılıklı fesih için masaya oturacağız. Olcan Adın'la da bunu yapmıştık ancak istediğimiz bir sonucu alamadık. Onunla yolları ayırmak zorunda kaldık. Bunu da Galatasaray'ın en az zarar göreceği şekilde yapmaya çalıştık.

Galatasaray Futbol Kulübü'nün akademisi Florya'da. Bu tesis çok uzun zamandan beri Galatasaray'a hizmet veren bir tesis. Bu tesiste altyapı oyuncularının maç yapacağı bir saha var ama antrenman yapacağı bir saha yok. Tesislerimiz, akademi çerçevesinde istenildiği seviyede oyuncu verme durumunda değil. Değişen futbol koşulları ve eğitimi çerçevesinde 10 yıl önceki durumla kıyaslamak mümkün değil.

Altyapı durumu

Altyapının başına Emrah Bayraktar'ı getirdik. Bir yapılanma içerisindeyiz. O yapıya uygun insanların istihdamına başlıyoruz. Yeterli sayıda konaklama tesisi, saha, hizmet verecek şekilde tesislerimiz yok. Eskiden yapılmış ama bugün artık bu tesisler yetişmiyor. Rakibimiz olan Avrupa'daki takımlara baktığınız zaman onların altyapılarını görmeniz lazım. Bir de bizimkine baktığınızda farkı göreceksiniz. Cengiz Ünder güzel bir örnek. Ama Galatasaray olarak biz yeni bir akademi yapılanması içerisindeyiz.

Bizim altyapımızdan 17 yaş grubumuzdan gelen 7 kişi var. Bunları da A Takım kampına götürdük. Bunların A Takım'da yer bulabilmeleri için elimizden geleni yapıyoruz. Onlar da son derece başarılılar.

Son Güncelleme: 17.07.2017 16:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.