26 Kasım 2018 Pazartesi 18:42
Salda Gölü’nde Dünya Rekoru Kırıldı

Milli Sporcu Derya Can, Salda Gölü’nde dünya rekoru kırdı.

Serbest Dalış Dünya Rekortmeni: Derya Can

Önemli bir başarı olan serbest dalışta dünya rakoru, Salda Gölü’nde kırıldı. Milli sporcu Derya Can Salda Gölü’nde dünya rekoru kırdı. Serbest dalış kapsamında yapmış olduğu rekor denemesi başarı ile sonuçlandı ve Can, rekoru eline aldı.

Serbest dalışta 2 dakika 5 saniye ile 68 metre rekoru…

Dalmış olduğu derinlik ve süre kapsamında, kadınlar alanında serbest dalışta dünya rakorunu kırdı. Milli Sporcu Derya Can tarafından yapılan açıklamaya göre, ‘‘Rekor denemesinin gerçekleşmesi için çok uğraştım. Sponsor buldum ve birçok şeyi kendim hazırladım.’’

Yaptığı açıklamada, rekoru kırmak için verdiği emekten bahsetti. Sonrasında ise kırmış olduğu rekorun mutluluğunu paylaştı. Kadınlar tatlı su serbest dalı dünya rekoru kırılarak, adını dünya rekorları arasına yazdırdı. Yaptığı dalış ile zirveye oturdu.

Kadınlar Tatlı Su Serbest Dalış Rekoru

Tatlı suda kırılan rekor, kadınlar kategorisinde serbest dalışta yapılmıştır. Kadınlar tatlı su dünya rekoru Derya Can tarafından kırıldı. 68 metreye dalan Can, 2 dakika 5 saniyede dalma rekorunu tamamladı. Türkiye’nin Maldivleri’nde gerçekleşen dünya rekoru, kadın sporcunun mutluluğu ile sonuçlandı.

Geçen ay milli sporcu Şahika Ercümen tarafından aynı kategoride 65 metre rekoru kırılmıştı. Derya Can ise gölde kendisini hazır bekleyen bot ile açıldı. Gölde dalış yapacağı yere geldikten sonra duya girip ısınma çalışmaları yaptı. Sonrasında ise kendisi için oluşturulan özel platform üzerinden dalışa geçti. Başarı ile sonuçlanmasının ardından ise sporcu orada olan muhabirlere açıklama yaptı. Mutluluğunu dile getirdi. Rekorun kırılmış olması, bu konuda kendi imkanları ile rekoru kırmış olması gündeme gelmesinde önemli oldu.

Dünya rekortmeni Derya Can, rekorun ardından yaptığı açıklamalarda mutluluğunu paylaştı. En büyük mutluluğu ise sponsorlarını kendisinin bulması, bir şekilde bu rekoru kıracak olduğuna kendisini inandırması oldu. Paylaştığı cümlelerde, rekoru kırdığına dair mutluluğunu cümleleri ile gösterdi. Yeni rekor Derya Can’ın elinde.

ÖZEL / AĞRIDAHABER

Son Güncelleme: 27.11.2018 11:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.