14 Mart 2017 Salı 14:32
Tek çare Aykut hoca Fenerbahçe Açıklaması ?

Fenerbahçe Başkan'ı Aziz Yıldırım 19 yıllık başkanlık döneminin belki de en zor günlerini geçiriyor. Futbol takımı kötü bir sezon geçiriyor, FFP kıskacı yüzünden transfer yapılamadı.

Ama en önemlisi, tribün desteğini kaybetti Yıldırım... Önceleri, 'ne yaparsa yapsın' hep arkasında olan sarı-lacivertli taraftarlar artık onun yönetim şeklini ciddi bir şekilde eleştirmeye başladı.Hep tribünlerde yaşanan hadiselerin, şampiyonluğu kaybetmekten daha önemli bir sorun olduğunu anlatmaya çalıştım.

Taraftarı yoksa Fenerbahçe de yoktur dostlar. Ama yönetim taraftarlara karşı umursamaz bir tavır takındı, kavga etti. Sonunda da tribün desteğini tamamen kaybetti. Şimdilerde kara kara düşünüp çıkış yolu arıyorlar; 'tekrar taraftar desteğini nasıl alırız' diye. Buldular da... Aziz Yıldırım gelecek sene -bunca istifa seslerine rağmen- başkan kalabilmek için elindeki son kozu oynayacak... Aykut Kocaman kozu... Daha önce, "Ben burada olduğum sürece gelemez" dediği Aykut Kocaman'ı sadece ve sadece başkanlığa devam edebilmek adına takımın başına getirecek. Peki Aykut Kocaman Fenerbahçe'nin başına gelirse ne olur?

CAMİAYI BİLİYOR
Yönetim 2 yıldır yanlış teknik adamlarla vakit kaybetti. Harcanan inanılmaz rakamlara karşın şampiyonluk gelmedi. Aykut Kocaman ismi; dağılmış, bölünmüş tribünlerin yeniden birleşmesini sağlar. Camiayı çok iyi tanıyan, bilen Kocaman yönetimin üzerindeki baskıyı alır.

Fenerbahçe Yönetimi, Dick Advocaat öncesi de Kocaman'a teklif götürmüştü. Ancak o Konyaspor'a verdiği sözlere sadık kalmayı tercih etmişti. "Aykut Kocaman kredisi" sürekli istifa tezahüratlarıyla anılan Fenerbahçe yönetiminin tek kurtuluşu gibi görünüyor.

Futbolcular artık iyice ayyuka çıkan Aykut Kocaman isminin memnuniyetini yaşıyor. Biliyorsunuz oyuncularla ilişkisi çok iyi bir teknik adam. Konuştuğum futbolcuların hemen hepsi Aykut hocanın takımı toparlayabileceğini düşünüyor. İnandıkları bir teknik adamla çalışmak onların performansını arttıracaktır.

Aykut Kocaman'ın Ali Yıldırım'la da çok iyi ilişkileri var. Daha şimdiden bazı çalışmalar yaptıklarını duyuyorum. Öncelikli olarak yapmaları gereken şey, Fenerbahçe'yi safralarından kurtarmak! Ne yapsanız olmayacak futbolcular var kulüpte. Uğraşmaya değmeyecek...

Aykut hoca bir süredir dışarıda gibi görünse de aslında hep içerideydi. Kimin ne yaptığını, kimin arıza çıkardığını, kimin işine yarayacağını çok çok iyi biliyor. İnanmadığı adamlarla asla yola devam etmez. O yüzden bu safra temizliğini ziyadesiyle yapacağına eminim.

KOLAY DEĞİL TABİİ

Aykut Kocaman'la ilgili yazabileceğim tek olumsuz şey var; o da fazlaca duygusal oluşu... Fenerbahçe'yi çalıştırdığı dönemde bir kaç kez istifa ettiğini, sonra da geri döndüğünü biliyoruz.

Aziz Başkan'la anlaşmak kolay değil elbette... Lakin bu duygusallığı bir kenara bırakıp profesyonelce davranmalı. Aziz Yıldırım'ın da kendisinin yeniden başkanlığa devam etmesini sağlayacak Kocaman'ın işine müdahale etmemesi şart tabi. Anahtarı versin Kocaman'a rahat etsin.
.

Son Güncelleme: 14.03.2017 14:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.