15 Ekim 2016 Cumartesi 21:58
Terim'den de, Arda'dan da bir tane var!


Bugün bir gerçek var. Basındaki bölünmüşlüğü bir kenara ayırın, Türk insanının yüzde 95’i Arda’yı ‘kahraman’ gibi görüyor, çok seviyor ve milli takımda oynamasını istiyor. Fatih Terim ile Arda ters düşebilir, fikirleri ayrışabilir. Terim, Arda’yı milli takıma da almayabilir. Ama ne olursa olsun bu yaşanan olay buralara gelmemeliydi.
Şimdi halkın bir bölümü, ‘Terim gitsin, Arda milli takımda oynasın’ diyor. Peki Fatih Terim’e günah değil mi? Vatanını, milletini seven, devlet büyüklerine saygı duyan aslan gibi bir adam... Arda da böyle... O da ilk önce ‘vatan’ diyen birisi. Geldiğimiz noktaya bakın. Bu kriz o kadar büyüdü ki her gün Güneydoğu’da bir sürü şehit veriyoruz. Devlet büyüklerimiz gece gündüz hiç durmadan içerdeki ve dışardaki teröristlerle uğraşıyor. Bunlar yaşanırken milli takımdaki tartışma her şeyin önüne geçiyor.
Fatih hoca olayları buraya getirmeden bitirmeliydi. Öyle bir noktadayız ki “Ardacılar-Terimciler” diye, Türkiye ikiye bölündü. Federasyon, milli takımdaki futbolcuların ve hocaların bir dediğini iki etmedi. Bu krizde federasyon da eleştiriliyor. Federasyondan ya Terim’in ya da Arda’nın kafası isteniyor. Çok acayip bir ortama geldik. Arda özel bir çocuk... Türkiye’nin gururu... Herkes onun milli takımda oynamasını istiyor. Fatih Terim de Türkiye’nin yetiştirdiği en iyi hocalardan birisi.
Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, A Spor’da sonuna kadar Fatih hocanın arkasında duracağını söyledi. Kamuoyunun duymak istediği tabii ki bu değildi. Herkes başkandan, Fatih Hoca’yı gönderip, Arda’yı tekrar milli takıma alacağını duymak istedi. Ama Demirören adamlığını gösterdi. Terim’i hiç kimseye yedirmedi. Şimdi bundan sonra ne olacak? Fatih Terim’in bir hafta sonra yapacağı basın toplantısındaki konuşma ya bu olayı bitirecek ya da tartışmalar daha büyüyerek devam edecek.

Başkan Özbek’i rahat bırakın 

Yıllar sonra Galatasaray’da bir başkan çıkıyor, ‘Kulübün borçlarını sıfırlayacağız. Ben de dahil bundan sonra kim başkan olursa kulübü ne kadar borçlandırırsa o parayı cebinden ödeyecek’ diyor. Buna bile itiraz edenler var... ‘Florya’yı sattırmayız. Türk Telekom Arena’nın yanına spor salonu yaptırmayız’ diyorlar. Artık bu tür insanlar Galatasaray’ın yakasından düşmeli. Kulüp yeniden dizayn ediliyor. Herkesin Başkan Dursun Özbek’e yardımcı olması lazım.

Uslu’nun amacı ne?

Futbolda huzur arıyoruz ama bir türlü bulamıyoruz. Aziz Yıldırım kumpasa geldi, çok acı çekti, çok çile çekti. Yeri geldi biz de onunla beraber ağladık. Bunların hiçbirine itirazım yok. Fakat Fenerbahçe yöneticisi Mahmut Uslu’nun ikide bir, ‘Ben olsaydım sahamızda Galatasaray’a kupayı verdirmezdim’ demesini hele şu ortamda hiç kabul etmiyorum.
O zamanki Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Valisi’ne, ‘Kupa Saracoğlu’nda verilecek’ diye emir veriyor. Ne yapacaktı Mahmut Uslu, Başbakanın karşısına çıkıp ‘Ben kupayı verdirmem’ mi diyecekti? Artık boş lafları herkes bıraksın. Biz futbolumuzda sakinlik, huzur arıyoruz.

Son Güncelleme: 15.10.2016 14:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.