14 Aralık 2015 Pazartesi 16:39
Tolga Zengin derbide yok ! Olayın Perde Arkası ?

Hafta içerisinde Portekiz'de yediği hatalı goller sonrası hedef tahtası haline gelen Tolga Zengin son dakikada kadrodan çıkarıldı.

Gerekçe; bel ağrıları...

Teknik direktör Şenol Güneş, yıldız futbolcuyu yaşadığı rahatsızlık nedeniyle oynanacak zorlu maçta görevlendirmeme kararı aldı. İddialara göre Tolga'nın belindeki ağrıların oynamasına engel olduğu konuşuluyor.Kale Günay Güvenç'in...

Tolga'nın yokluğunda Günay Güvenç'in Olimpiyat Stadı'ndaki zorlu maçta kaleye geçmesi bekleniyor. Genç kaleci bu sezon ilk kez resmi bir maçta görev yapacak.

Peki, Sporting Lizbon maçından bu yana neler yaşandı? İşte FANATİK farkıyla tüm detaylar.

Günay Güvenç'in Beşiktaş karnesi
Beşiktaş'ın genç kalecisi Günay Günenç, Siyah Beyazlı forma ile geçtiğimiz sezon Galatasaray'a karşı 90 dakika mücadele edip 2 gol yemişti. Trabzonspor mücadelesinde de 90 dakika sahada kalan genç eldiven, kalesini gole kapattı ve Beşiktaş sahadan 2-0'lık skorla galip ayrıldı. Son olarak da Fenerbahçe karşısında ikinci yarıda oyuna dahil olan Günay, son dakikalarda kalesinde golü görmüş ve bu gol ardından saha içerisinde ağlamıştı. Takım sahip çıktı ama...

Tolga, Portekiz dönüşü teknik direktör Şenol Güneş ile özel bir görüşme yaparak moralinin bozuk olduğunu, birkaç gün izin istediğini iletti. Ancak Güneş oyuncusuna herhangi bir yanıt vermedi. Evine gidip dinlenmesini söyledi.

Cumartesi günü yapılan antrenmandan sonra ise bazı futbolcular Güneş ile görüşerek, "Derbiyi kaptan için oynayacağız. Kadroda olmasını istiyoruz" diyerek tavırlarını belirledi.Orman küplere bindi!

Takımdan gelen bu olumlu tepki sonrası Şenol Güneş, tecrübeli kaleciyi Galatasaray maçında sahaya sürme kararı aldı. Ancak Tolga bu sabah takımın kamp yaptığı İkitelli'deki otelde sabah kahvaltısının ardından Güneş'le bir görüşme daha yaptı.

Tolga, hocasına belinde ağrılar olduğunu ve kendini iyi hissetmediğini ileterek maçta forma giyemeyeceğini iletti. Bu gelişmeden başkan Fikret Orman da haber oldu. Ancak başkanın tavrı çok serttti. Orman, Tolga'nın kadro dışı bırakılmasını iletti.

Kulübün 1 numarasından gelen bu talep üzerine Tolga Zengin, derbi maçının 18 kişilik kadrosundan çıkarıldı.

Satış listesine konabilir

Başkan Fikret Orman'ın, Tolga'nın tavrına çok sinirlendiği ve sözleşmesi sezon sonunda sona erecek olan oyuncunun opsiyonunu kullanmama kararı aldığı ileri sürülüyor. Uygun bir talibi çıkması durumunda Tolga'nın sezon sonu beklenmeden ara transfer döneminde elden çıkarılabileceği konuşuluyor.

Beşiktaş'tan resmi açıklama geldi

Tolga Zengin'in durumu ile ilgili Beşiktaş, resmi internet sitesinden bir açıklama yayınladı. Siyah Beyazlılar, "Futbol Takımımızın Cumartesi akşamı yaptığı antrenmanda belinde ağrı şikayeti başlayan kaptanımız Tolga Zengin, maç günü sonuna kadar uygulanan yoğun medikal tedavi ve iğnelere rağmen durumunda tam düzelme olmadığı için Galatasaray maçı kadrosundan çıkartılmıştır." diyerek Tolga'nın kadrodan çıkarıldığını duyurdu.

Son Güncelleme: 14.12.2015 16:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.