13 Kasım 2016 Pazar 11:32
Türkiye-Kosova maçı yazar yorumları ? Türkiye-Kosova maçı özeti

Ne rakibin gücünün ne de karşımızda kimin olduğunun önemi vardı. Sahada Türkiye vardı, biz vardık. Birdik, her şeyi geride bırakmış, geleceğe bakarak yürüyen bir ekiptik. 

Bu açıdan kıymeti fazla bir maçtı Kosova maçı. Belki takım olarak çok iyi oynamadığımız bir karşılaşmayı geride bıraktık ama kadro kalitesi farkıyla grubun dördüncü maçında galibiyeti bulduk. Tecrübemizle kazandık. Şunu da unutmayalım ki kimse iyi oyuna 3 puan vermiyor.

Milli Takım baskılı başladı. Oyunu rakip sahaya yıktı. Fatih Terim orta sahada üçlü düzenle rakibi sahasına hapsetti. Kanatları Arda ve Volkan ile kullandı. Kosova çok kapandı. Kalabalığı açmakta zorlandık. İlk yarıda 20. dakikadan sonra pozisyonlar bulabildik. Orta sahamız dönen topları doğru kullanamadı. Top kayıpları yaptı. Fatih Hoca ikinci yarıya, etkisiz kalan Oğuzhan’ın yerine Yunus Mallı’yı alarak başladı. Mallı, rakip savunmanın üzerine dikine driplinglerle başladı. Burak’a yaptığı asist kilidi açtı. Ardından Volkan’ın takip golü gelince rahatladık. Oyunu kontrol oyununa çevirdik.

Artık geçmişte yaşananları geride bırakmalıyız

Volkan Şen çıkana kadar etkili oynadı. Rakip defansı yıpratan isimdi. Hakan Çalhanoğlu, Yunus Mallı da öne çıktılar. Arda, Burak, Selçuk ve M.Topal deneyimlerini kullandılar. Kosova gücünün elverdiği ölçüde iyi oynadı. Maçı hiç bırakmadı. Ani çıkışlarla etkili olmaya çabaladı. Zaman zaman da bunda başarılı oldu. Gelen 3 puan gruptaki geleceğimiz açısından, bugüne kadar yaşanan zihinsel yıpranmışlığı onaracak olması açısından bence çok değerli oldu. Evet artık geçmişte ne yaşanmışsa yaşanmış olsun geride bırakmamız gerekiyor. Bazen aileler içinde böyle şeyler olabilir.Unutmayalım Fatih Terim’in; Arda’nın, Burak’ın, Selçuk’un ve diğer birçok oyuncunun üzerinde emeği fazla. Bu oyuncular da onunla birlikte birçok başarıya imza attılar. Bu ülkeye hep birlikte zaferler yaşattılar. Bu açıdan Terim’in son hamlesi yerinde ve doğru bir hareket bence. Terim’in babalığı ile tecrübeli oyuncuların abiliği Milli Takım’ın ve genç oyuncuların geleceği için çok kıymetli. Futbolumuz geleceği için çok önemli. Bu maç bu anlamda bir başlangıç oldu. Daha hiçbir şey bitmedi. Milli Takım’ın geleceği ve doğru yapılanması önemli.

KONYA’DAN SONRA ANTALYA

Milli Takım’a birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde Anadolu kentlerinden gelen destek takdire değer. Konya’dan sonra dün de Antalya tribünleri kırmızı ve beyaza boyanmıştı. Helal olsun!

Son Güncelleme: 13.11.2016 11:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.