05 Haziran 2016 Pazar 16:33
Türkiye'de İlk Kez Uygulanan 'Dikey Sahada Futbol' Büyük Heyecan Yaşattı

Akrobatlar tarafından dikey sahada gerçekleşen futbol karşılaşmasında nefesler tutuldu; heyecan dolu anlar yaşandı. Süper Lig bitti ama futbol heyecanı Ankara'da oldukça ilginç bir şekilde devam ediyor.

Görenleri şaşırtan, bir o kadar da heyecanlandıran sıra dışı bir etkinliğin ev sahibi Ankara'nın dev alışveriş merkezlerinden biriydi. Açık otoparkın duvarına kurulan dikey sahada yapılan futbol maçı izleyenlere unutulmaz dakikalar yaşattı. Almanya'dan gelen profesyonel akrobat futbolcuların oynadığı ve Türkiye'de ilk kez dikey sahada gerçekleşen müsabakada oyuncular yukarıda, taraftarlar ise aşağıda yer aldı. Bu kez sadece futbol severler değil, tüm Ankaralılar bu heyecana ortak oldu.

BASIN MENSUPLARINDAN DOSTLUK MAÇI

Dikey sahada gerçekleşen kıran kırana mücadele sadece akrobatlar arasında olmadı. Basın mensupları tarafından da yoğun ilgi gören karşılaşmada iki basın mensubu dikey sahaya çıkarak kısa bir maç yaptılar. 2-2 berabere sonuçlanan maçta heyecan doruğa ulaştı.

Dikey futbol gösterilerinin yanı sıra etkinlik alanına bir de dikey yürüme platformu konumlandırıldı. Dileyen ziyaretçiler 15 metre yüksekliğinde olan bu platformda yürüyerek farklı bir deneyim yaşadı. Avrupa'da çok yaygın olan House Running etkinliği Türkiye'de ilk kez uygulandı.

ŞUTUNU AT, HEDİYENİ KAP

Bir diğer farklı etkinlik de Robokeeper oldu. Tüm şutları kurtaran robot kaleci Robokeeper kendine güvenenlerin gözdesi haline gelirken, ziyaretçiler şut denemesine davet edilerek, en fazla gol atan katılımcılara hediyeleri verildi. Messi'den Neymar'a dünyanın en iyi futbolcularının denediği Robokeeper, çekilen şutların neredeyse tamamını yakalayabilecek kadar mükemmelleştirilen bir sisteme sahip.

Sıra dışı etkinlikte eski hakemlerden Ahmet Çakar ve spor spikeri Emre Tilev de sohbetleri ile yer aldı. Ankaralılarla söyleşi yapan Çakar sohbetin ardından dikey sahaya çıkarak bu farklı aktivitede yeteneklerini denedi.

Son Güncelleme: 05.06.2016 16:33
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.