10 Haziran 2016 Cuma 17:43
Ufuk Sarıca: Olimpiyat Yolunda Çalışırken Büyük Motivasyon Sahibiyiz

A Milli Erkek Basketbol Takımının Olimpiyat Elemelerine hazırlık süreci kapsamında gerçekleştirdiği Antalya kampının son gününde Ufuk Sarıca, oldukça yüksek tempolu bir kamp geçirdiklerini söyledi.

Hem oyuncuların hem de teknik ekibin olimpiyat yolunda son derece heyecanlı olduğunu ifade eden Sarıca, Filipinler'deki müsabakalara hazırlanmak için çok az vakit olduğunun ve ellerindeki dar zamanı olabildiğince verimli kullanmaya çalıştıklarının da altını çizdi.

"FİLİPİNLER'E GİDENE DEK HAZIR HALE GELECEĞİZ"

Türkiye Basketbol Federasyonu basın departmanından Şansın Tokyay'ın sorularını cevaplayan Ufuk Sarıca, daha önce Çeşme'de gerçekleşen ilk kamp ve Antalya'da yapılan kampla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Ufuk Sarıca, Antalya'da bulundukları yerin sporcular için hazırlanmış gerçek bir kamp merkezi olduğunu belirterek, "Çalışmalarımızı sistemli olarak gerçekleştirmemiz için her türlü olanak var. Çok güzel planlanmış ve tasarlanmış, dünya çapında benzeri nadir bulunabilir bir tesisteyiz. Buradaki dönemin Çeşme'de son iki senedir yapılan kamplardan farkı aslında burada kaynaşma kampından çok çalışma kampı yapıyor olmamız." dedi.

Elemeler için yeterli bir sürelerinin olmadığını da belirten Ufuk Sarıca, "Geçtiğimiz yıllarda Çeşme'de yaptığımız kampların sonrasında çalışmak için yeterli süremiz olacağından, örneğin en azından İtalya - Bormio'da uzun süre kamp yapabileceğimizden, Çeşme günleri daha hafif geçiyordu. Bugünden itibaren ise önümüzde Olimpiyat elemelerine kadar aşağı yukarı 20 günlük bir süreç var. Üstelik takım şu an tam değil. Yedi kişi eksik kadromuzla, en azından burada olanlarla hem hücum hem savunma ile ilgili bazı prensipleri konuşup bunlar üzerinde çalıştık. Umuyorum ki ekibimiz tamamlandıktan sonra, turnuvaya dek hazır hale geleceğiz." diye konuştu.

"ELİMİZDEKİ KISITLI VAKTİ OLABİLDİĞİNCE VERİMLİ KULLANMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Play off final serisi devam ettiği için Fenerbahçe ve Anadolu Efesli oyuncular olmadığı için şu anda takımın henüz tam kadro halinde çalışamadığının hatırlatılması üzerine ise Sarıca, ne gibi dezavantajlar yaşadıklarını da şöyle anlattı:

"Bazı mevkilerdeki oyuncuların pozisyonları gereği takımda olup olmayacakları belirlenmiş durumda ama bazıları ile ilgili biz de teknik ekip olarak henüz kimden daha fazla fayda görebileceğimizi kestiremedik. Tam takım olamamamızın böyle bir dezavantajı oluyor. Haftaya İtalya'da hazırlık maçları yapacağız. O zamana dek ligde final serisi bitmiş olacak diye düşünüyorum. Yine de final oynayan isimler hemen Türkiye'den İtalya'ya gelebilir mi, gelirler ise ne kadar verimli olurlar onu şimdiden söylemek zor. Yine de önümüzde Olimpiyat Elemeleri için hazırlanma süreci çok kısa. Bu dar vakitte yapabileceklerimizin temellerini Antalya'da atmak büyük önem taşıyor. Soruda bahsettiğin gibi eksik olmamızdan sebep bir olumsuzluk hali var tabii ki, ama biz bunu avantaja çevirmek için elimizdeki vakti olabildiğince verimli kullanmaya çalışıyoruz."

Olimpiyat heyecanının teknik ekip ve oyuncuları formda tuttuğunu da belirten Ufuk Sarıca, bu durumun hem çalışmalarına yansıdığını hem de takımı ateşlediğini belirterek, şöyle devam etti:

"Sezonu tam kapatamadan, tatil yapamadan milli takım sezonunu açtık. Olimpiyat heyecanı, oraya gidebilme olasılığı bizim için çok büyük motivasyon ve heyecan kaynağı. Daha önce basketbolda erkek takımı olarak Olimpiyat Köyü'nde bulunmamıştık. Orada yer almak bence müthiş bir şey olur. Hepimiz hem bireysel olarak, hem ülkemiz hem de basketbolumuz adına bunun heyecanını yaşıyoruz. Oyuncularda da bu motivasyon gözle görülür derecede var. Hepsi bireysel çalışmalarını yaparak, bu kampa hazır gelmişler. Burada yüksek tempoda antrenmanlar yaptık ve oyuncularımız da çok olumlu reaksiyon gösterdiler. Normalde böyle kısa süreli bir ilk toplanma kampında temponun düşük olması beklenebilir ama Olimpiyat heyecanı bizi formda tutuyor."

Filipinlerde oynanacak olimpiyat elemelerindeki rakiplerini yorumlarken işi sıkı tutmaları gerektiğini de belirten Ufuk Sarıca, her maçın sahada kazanıldığını, kağıt üzerinde maç kazanılmadığını söyledi.

Ufuk Sarıca, olası senaryonun ilk iki maçta başarı elde edip Fransa ile mücadele etmeleri yönünde olduğunu da belirterek, "Ya çapraz eşleşme, ya da final karşılaşması noktasında kazanmamız gereken maçlardan biri Fransa karşısında olmak zorunda gibi görünüyor ve onların çok güçlü bir rakip olduğunun bilincindeyiz." dedi.

Geçen sene de bunun örneğini yaşadıklarını, Fransa'nın üst düzey oyuncularının ve oturmuş bir kadrolarının olduğunu belirten, Sarıca, şunları söyledi:

"Ekibin çoğu uzun yıllardır beraber oynayan isimlerden oluşuyor. Öteki taraftan düşünelim, geçen sene de onlarla oynamış olmanın verdiği bir tecrübeye sahibiz. Hem rakibimizi iyi tanıyoruz, hem de alabileceğimiz önlemleri biliyoruz; onları köşeye sıkıştıracak stratejiler geliştirebiliriz.

Yine de şu unutulmamalı, Fransa ile karşılaşılacak noktaya gelene dek oynayacağımız her maç kritik olacak. Hiçbir maç kâğıt üzerinde kazanılmış sayılmaz, her maç sahada kazanılır. Senegal ve Kanada'ya da çok dikkat edilmeli. Önümüzde kolay bir süreç yok ama Rio'ya gitmek için elimizden geleni yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın."

Son Güncelleme: 10.06.2016 17:43
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.