13 Temmuz 2016 Çarşamba 12:53
Üzülmez: 'İnanmak Her Şeyin Başıdır'

 Gençlerbirliği Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, takıma katılan yeni oyuncuların kaliteyi artırıp uyum anlamında sıkıntı yaşamamaları durumunda, geçen sezonki başarıyı yakalayacaklarına inandığını belirterek, "İnanmak her şeyin başıdır. Ben inanıyorum, oyuncularımı da inandırmaya çalışıyorum." dedi.

Üzülmez, yeni sezon hazırlıklarını sürdürdükleri Erzurum'daki Palandöken Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'nde, transferler ve yeni sezon hedefleriyle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Erzurum'a daha önce kamp için hiç gelmediğini, burada çok kaliteli bir ortamla karşılaştığını belirten Üzülmez, "Ben yurt dışında da kamplar yaptım, açıkça söyleyeyim, burada yurt dışından daha güzel bir kamp ortamı var. Çok fazla terlemiyorsunuz. Futbolcularımla konuştuğum zaman, buranın çoğu kamp yerinden daha iyi olduğunu söylüyorlar. Burayla ilgili görüşlerimiz çok olumlu. Burada enerji depoluyoruz. Hem fiziksel hem de taktiksel anlamda iyi çalışıyoruz." diye konuştu.

Takım olarak geçen sezonun ikinci yarısında yakaladıkları başarıyı tekrarlamak istediklerini anlatan Üzülmez, "Oyuncularım şu anda iyi çalışıyor. Güzel de bir ortam ve atmosfer var. Acı çekeceğiz, zorlanacağız, sıkıntılar yaşayacağız. Burada acı çekeceğiz ki daha sonraki süreçlerde bunların geri dönüşümleri bize olumlu anlamda olsun. Bunları oyuncularıma da anlatıyorum. Onlar da şimdiye kadar ortaya koydukları performansla çalışkanlıklarıyla ve enerjileriyle bizi yanıltmadılar. Yanıltmayacaklarına da yürekten inanıyorum." şeklinde ifadeler kullandı.

Geçen yılki çıkıştan sonra camiadaki beklentilerin arttığını, bu beklentileri karşılamanın kendileri için kolay olmadığını dile getiren Üzülmez, şöyle devam etti:

"Geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında, takım, aldığı puanlar bakımından dördüncü sıradaydı. Ben Gençlerbirliği Kulübüne geldikten sonra ikinci yarı 17 maçlık periyoda baktığınız zaman 32 puan topladım. Bu çok önemli bir başarıydı. Bu başarıyı oyuncularımla beraber yakalamak istiyorum ama takımdan ayrılan arkadaşlarımız oldu, Aleksandr Hleb, Djalma Campos, Hakan Aslantaş. Mustafa El Kabir Ankara'da kaldı, bizimle beraber değil. Turgut Doğan Şahin... Bu oyuncular önemli ve kaliteyi artıran oyunculardı. Yerlerine gelen oyuncularımız var. Onların da o kaliteyi artıracaklarına inanıyorum. Yeni transferler kaliteyi artırıp takıma uyum anlamında sıkıntı yaşamadıkları takdirde ben inanıyorum, geçen sezonki başarıyı yakalayacağız. İnanmak her şeyin başıdır. Önce inanacaksınız. Ben inanıyorum, oyuncularımı da inandırmaya çalışıyorum. Zaten bu böyle olduktan sonra da bu başarıyı yakalayacağız."

 

- Takım kamplar sonunda şekillenecek

Şu anda takımın durumunu değerlendirdiklerini, takımı tanımaya çalıştıklarını ifade eden Üzülmez, kamptan sonra aralarına katılacak ya da takımdan ayrılabilecek oyuncular olabileceğini belirtti.

Profesyonellik anlamında bunların gayet doğal süreçler olduğunu vurgulayan Üzülmez, "Burada iki hazırlık maçı yapacağız. O hazırlık maçlarından sonra ikinci aşamada Hollanda'da bir kampımız var. Orada da hazırlık maçları var. Bu hazırlık maçları sonucunda da belki aramızdan ayrılan oyuncularımız olabilir. Şu anda tüm oyuncularımdan memnunum. Onların iştiraki, katılımları gayet iyi. Mental anlamda takımlarını da benimsemiş durumdalar. Biz bu oyuncularımızla yolumuza devam etmek istiyoruz. Profesyonellikte her an transfer olabilir. Biz de takımı tanıdıktan sonra bununla ilgili raporumuzu başkanımıza vereceğiz." şeklinde konuştu.

 

- "Hiç kimse camialardan üstün değildir"

Üzülmez, Faslı futbolcu Mustafa El Kabir'in kadro dışı bırakılmasıyla ilgili soru üzerine, şunları kaydetti:

"Benim yanıma geldi, çalışmak istemediğini söyledi. Aramızda olmak istemeyen bir oyuncuyla bizim de çok fazla yapacak bir şeyimiz yok. Gönül isterdi ki aramızda olsaydı ama böyle bir düşünce içerisinde, çalışmak istemediğini söyleyen bir oyuncuya da çok fazla yapacak bir şeyimiz yok. Geçen sene El Kabir'de bazı sıkıntılar vardı ama ben takımın menfaatini düşünerek zaman zaman bazı şeylerde onun yanında olmaya, ona destek vermeye çalıştım ama bu sene böyle bir düşünce içerisinde olan bir oyuncuyla zaten devam etme şansımız yok. Hiç kimse camialardan üstün değildir. Ben hiçbir oyuncuma karşı ön yargılı değilim. Benim için aslolan camialardır. Uzun yıllar Beşiktaş'ta oynarken de aynı düşünce içerisindeydim. Şimdi de aynı düşünce içerisindeyim."

 

Son Güncelleme: 13.07.2016 18:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.