07 Kasım 2016 Pazartesi 11:04
Van Persie krizine, hem Akhisar'dan, hem de TFF'den açıklama geldi ?

MANİSA 19 Mayıs Stadı'nda dün akşam oynanan Akhisar Belediyespor- Fenerbahçe maçının ilk yarısında rakibiyle çarpışarak gözünden yaralanan Fenerbahçeli Robin Van Persie'nin 15 dakika ambulans beklediği, statta ambulans bulunmadığı yolundaki haberlere hem Akhisar Belediyespor cephesinden, hem de Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) yalanlama geldi.

Müsabaka sırasında statta tam teşekkülü iki ambulans bulunduğunu belirtilirken, sakatlık sonrası Hollandalı yıldızı çok yakındaki ambulansa götürmek yerine, soyunma odası koridorlarına yönlendiren Fenerbahçe sağlık ekibinin hatalı davrandığını savunuldu.

Akhisar Belediyespor yönetiminden yapılan yazılı açıklamada, iki ambulansın statta hazır bulundurulduğu belirtilirek, "Bu akşam oynadığımız Fenerbahçe maçında pozisyon gereği gözüne darbe alan futbolcu Robin Van Persie'nin göz kapağında bir yaralanma olduğu, saha içinde ve devlet hastanesindeki tetkiklerinde ciddi bir sakatlanma olmadığı anlaşılmıştır. Kendisine acil şifalar ve kulübüne geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Ancak maç oynanırken ve bittikten sonra, medyada, 'Stat çevresinde ambulans yoktu' şeklinde gerçekle alakası olmayan haberler yapıldığına şahit olduk. Gerçekte iki tam teşekküllü ambulans, kapıların açılış saati olan 16.30 dan itibaren stadyum içerisindeydi. Sakatlık anında Fenerbahce sağlık ekibi oyuncuyu çok yakınında olan ambulansa götürmek yerine soyunma odası koridoruna getirmiştir.

Ambulans talep edildikten 5 dakika sonra rakip takım giriş kapısına gelmiş ve oyuncunun 500 metre mesafedeki devlet hastahanesine nakli gerçekleşmiş, uzman hekimlerle gerekli müdahale yapılmıştır. Bu vesileyle Fenerbahçe takımına ve Van Persie'ye tekrar geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" ifadesini yer verildi.
FEDERASYONDAN DA AÇIKLAMA
TFF'nin resmi sitesinde ise temsilci raporuna dayanılarak, sakatlık sonrası saha içindeyken Fenerbahçe sağlık ekibinin ambulans talebinde bulunmadığı açıklandı. Stat içindeki ambulansın stat dışından dolaşarak porotokol tribününün kapısına gelmesi sırasında zaman kaybı yaşandığı belirtilen açıklama şöyle: 
"Karşılaşmanın 37'nci dakikasında Fenerbahçe A.Ş.'den 10 numaralı futbolcu Robin van Persie sakatlanmıştır. İlgili oyuncu, saha içerisinde yapılan müdahale sonrasında sedye ile saha dışına alınmıştır. Saha içerisindeyken, Fenerbahçe A.Ş. yetkilileri tarafından herhangi bir ambulans talebi olmamıştır. Soyunma odası koridorunun başında yapılan değerlendirme sonrasında ise, oyuncunun film çektirmek için hastaneye gitmesi gerektiği söylenmiştir. O esnada, müsabaka devam ettiği için saha içerisinde bulunan biri özel hastaneye, diğeri ise Sağlık Bakanlığı'na ait 2 acil yardım ambulansından Sağlık Bakanlığı'na bağlı olan ambulans, stadyum dışından dolaşarak, protokol tribünü girişine gelmiştir. Ambulans personeli, stadyum içerisinde bulunan ambulansın maraton tribünü tarafından çıkıp, protokol tribününde bulunan takımların giriş kapısına geliş süreci esnasında ve stadyumun dışarısında bulunan kalabalıktan dolayı zaman kaybı yaşandığını ifade etmiştir. Daha sonra ise oyuncu, ambulans ile hastaneye götürülmüştür. Diğer yandan; 19 Mayıs Stadyumu Müdürü Rıza Çakır'dan alınan bilgiye göre de; Fenerbahçe A.Ş. oyuncusu Robin van Persie için, sakatlıktan sonra oyundan alınıp, soyunma odası koridorunun başına götürüldükten sonra ambulans talebi olmuştur. Bu talebin ardından Stadyum Müdürü, ambulans çağrılmasını anons etmiş ve yukarıdaki raporda belirtilen Sağlık Bakanlığı'nın ilgili ambulansı, oyuncuyu alıp hastaneye götürmüştür."

Son Güncelleme: 07.11.2016 12:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.