26 Temmuz 2016 Salı 18:04
Vitor Pereira:'Önümüzde Engeller Var'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira ve oyunculardan Simon Kjaer, Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda Monaco ile oynadıkları maç öncesinde açıklamalarda bulundu. Canlı yayında doğum günü kutlanan Pereira, "30 yaşında hissediyorum, 3-0" diyerek maçın skorunu da verdi.

Pereira, Monaco'nun iyi bir takım olduğunu söylerken; "İyi bir rakiple karşılaşacağız. Hırslı bir şekilde sahada olacağız. Bu turu geçmek istiyoruz. En iyi seviyemizde olmak zorundayız. Sezonun ilk adımlarındayız. Bu turda iyi bir sonuç alabilecek kapasitedeyiz. İyi bir rakibe karşı oynayacağız" ifadelerini kullandı.

"ÖNÜMÜZDE ENGELLER VAR"

Takımın hazır olup olmadığı sorulan Pereira, "Daha önce de bu durumdan bahsettim. Alışık olduğumuz bir sezon başı geçirmedik. En son kupa maçı oynadık. Daha sonra tatile çıktık ve kısa bir zamanımız oldu. Avrupa Şampiyonası'ndan birçok oyuncumuz geç katıldı. Yarın 3 oyuncumuz cezalı, 3 oyuncumuz da sakat. Tam takım çalıştığımız dönem sadece 2 hafta. Hepsini düşününce bu tarz engeller vardı. Bu seviyedeki bir maça hazırlanacak ideal bir süremiz olmadı. Hırslı olmalıyız ama aynı zamanda realist olmalıyız. Bu tür maçlarda ufak hatalar her şeye mal olabilir. Bu maçta kazanmaya giden yol bu olacak bana göre" cevabını verdi.

"VAN PERSIE OYNAYAMAYACAK"

Van Persie'nin hazır olmadığını belirten teknik adam, "Şu anda Van Persie'nin küçük bir sakatlığı var ancak yarın oynamasına da engel bir sakatlık. O yüzden yarın oynayamayacak" diye konuştu.

"BU TAKIMIN 2 SİSTEMİ OYNAYABİLMESİ GEREKLİ"

3-5-2 sistemini denemesi ile ilgili konuşan Portekizli hoca, "Daha önce de söyledim, yine tekrar edeyim. Bu takımın 2 sistemi birden oynayabilmesini gerekli gördüm. Türkiye liginin kendi yapısından dolayı böyle bir karar aldım. Bu düşünceyle yeni sisteme başlama kararı aldım. Ben daha önce de çalıştırdığım takımları böyle oynattım. Bu sistemin nasıl işlediğini biliyorum. Tabii zamana ihtiyacımız var. Takımın önde basmasını, daha fazla topa sahip olmasını istiyorum ancak zamanla olacak şeyler. Eminim istediğimiz düzeye geleceğiz" açıklamasında bulundu.

"TARAFTAR İÇİN MAÇ KAZANMALIYIZ"

Taraftarları kazanmak için maç kazanmaları gerektiğini belirten Pereira, "Taraftarları kazanabilmemiz için maçları kazanmamız gerek. Biz skorları sundukça onları fethedebiliriz. Ama taraftarlarımız şunu bilsinler ki çok sayıda yeni oyuncumuz var. Umarım yarın stadı tıklım tıklım doldururlar, takıma destek verirler. Biz çalışarak, sorumluluklarımızın bilincinde onları mutlu etmek istiyoruz." değerlendirmesini yaptı.

"RİSK ALACAK BİR KAPASİTEMİZ YOK"

Kontrollü bir oyun oynayacaklarını belirten antrenör, "Monaco iyi savunma yapan, hep birlikte savunmada çok iyi organize olan bir takım. Topu kazandıklarında da kontrataklar üretiyorlar. Bu tip maçlar, hatalarla şekillenen maçlardır. Bu turların anahtarı, iyi konsantre olmak, iyi savunma yapmak ve fırsat geldiğinden kontratakları iyi şekilde bitirmektir. Geçişleri iyi yapmalıyız. Hızlı bir şekilde rakip çıkarken, topu kazanıp ve aniden tekrar kaybedersek, oyuncuları kontrol etmek bizim için zorlaşır. Ne zaman hızlı çıkacağız, ne zaman daha kontrollü oynayacağız, bunları ayarlamalıyız. Sezonun bu döneminde fazla risk alamayız. Asla unutmamamız gereken bir şey var iki maç sonunda belli olacak bir tur. İki maçın sonundaki skor en önemli skor. Şu anda çok hızlı oynayacak, risk alacak bir kapasitemiz de yok açıkça söylemek gerekirse..." diyerek oyun anlayışı hakkında bilgi verdi.

SIMON KJAER: "KAPTANLIK BENİ DEĞİŞTİRMEYECEK"

Simon Kjaer ise, "Sabırsızlanıyorum. İyi bir mücadele olacağını düşünüyorum. Monaco güçlü bir takım. Kendimizden eminim. İki harika maç olacağını düşünüyorum. Kaptanlık beni değiştirmeyecek. Ben her zaman bu takıma yardımcı olmaya çalıştım, bundan sonra da olmaya devam edeceğim. Ama bu noktada olmaktan da mutluyum." dedi.

"HEMEN ESKİSİ GİBİ OLMAZ HER ŞEY"

Danimarkalı oyuncu, yeni sistem için zamana ihtiyaçları olduğunu belirtirken, "Hemen eskisi gibi olamaz her şey. 1 yıl boyunca çalıştığımız başla bir sistem vardı. 4 haftalık bir çalışma sürecimiz oldu. Bazılarımızın sadece 2 haftası oldu bu yeni sistemle. Ama oynadığımız son maçlarda savunma anlamında kendimizi çok geliştirdik. Bizim kuvvetli bir savunmamız olacak" ifadelerini kullandı.

"FALCAO, ESKİ FALCAO DEĞİL"

Falcao'ya dikkat etmeleri gerektiğini kaydeden Kjaer, "Falcao üst düzey bir forvet ancak eski başarı durumunda değil. Ancak sakatlıkların da bunu etkilediğini düşünüyorum. Fenerbahçe savunmasında kimsenin haddine değildir Falcao'yu ciddiye almamak" diye konuştu.

"POZİTİF GÖRÜYORUM GİDİŞATI"

Defansta birbirlerini tanımaya devam ettiklerini kaydeden yetenekli oyuncu, "Bizim için kısa bir hafta oldu. Sık sık Skrtel ile konuşuyoruz. Neler düşündüğümüzü aktarıyoruz. En iyi şekilde uyum sağlamaya çalışıyoruz. En iyi sonucu alabilmek için çabalıyoruz. Şu ana kadar pozitif görüyorum gidişatı..." diyerek sözlerini noktaladı.

Son Güncelleme: 26.07.2016 18:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.