13 Haziran 2016 Pazartesi 15:58
Voleybolda World Grand Prix Serisi Abd'de Devam Edecek

Türkiye A Milli Bayan Voleybol Takımı, 18, 19 ve 20 Haziran tarihlerinde Amerika Birleşik Devletleri'nin Long Beach şehrinde oynanacak FIVB World Grand Prix'inin ikinci etabı için yarın (14 Haziran) bu ülkeye gidecek. E1 Grubu'nda yer alan Milli Takım, ev sahibi Amerika Birleşik Devletleri'nin yanı sıra Almanya ve Japonya ile mücadele edecek.

İkinci etap öncesi değerlendirmelerde bulunan A Milli Bayan Voleybol Takımı Baş Antrenörü Ferhat Akbaş, "Rusya'da çok zorlu 3 maç oynadık. Her sayı için sonuna kadar mücadele eden oyuncularımla gurur duyuyorum. Sakatlıklardan dolayı eksiklerimiz olmasına rağmen; ilk ayağı genç yüzlerle takım olma ve iyi voleybol oynama adına iyi geçirdik. Önümüzdeki hafta yine genç ve dinamik kadromuzla Amerika'da her maç eksiklerimizi gidermek ve daha iyi oynamak için çalışacağız." şeklinde konuştu.

A Milli Bayan Voleybol Takım Kaptanı Güldeniz Önal ise yaptığı açıklamada, "Grand Prix çok iyi takımlardan oluşan, zorlu ve uzun bir turnuva. Biz bu turnuvanın Rusya ayağını 4 puanla bitirdik. Daha iyi puanlarla Amerika'ya gitmek istiyorduk. Her maçta sonuna kadar mücadele ettiğimize inanıyorum. Buradan takım arkadaşlarımın verdiği emeğe teşekkür ediyorum. Yeni bir oluşum içerisindeyiz. Biz bu uyum sürecini en iyi şekilde değerlendirip her maçta daha iyi oynayarak finale gitmek istiyoruz." dedi.

18, 19, 20 Haziran tarihlerinde oynanacak ve NTV Spor'dan canlı yayınlanacak Türkiye A Milli Bayan Voleybol Takımı'nın E1 Grubu maç takvimi ise şöyle;

18 Haziran 2016 Cumartesi

(TSİ) 03.10 Türkiye – Japonya

19 Haziran 2016 Pazar

(TSİ) 03.10 Türkiye – Almanya

20 Haziran 2016 Pazartesi

(TSİ) 03.10 ABD – Türkiye

FIVB World Grand Prix'inin üçüncü etap heyecanı ise 24-25-26 Haziran'da Ankara'ya taşınacak. Ankara Başkent Voleybol Salonu'ndan oynanacak etapta Türkiye; Belçika, Brezilya ve İtalya ile aynı grupta yer alacak.

FIVB World Grand Prix Finali ise 6-10 Temmuz tarihleri arasında Tayland'ın başkenti Bangkok'ta oynanacak. Takımların gruplarında aldıkları toplam puanlara göre oluşturulan sıralama sonucunda en yüksek puana sahip 5 takım ve ev sahibi Tayland, FIVB World Grand Prix Finali'nde mücadele edecek.

Son Güncelleme: 13.06.2016 15:58
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.