19 Temmuz 2015 Pazar 10:14
'Yeni yabancı kuralı, Türk futbolunu olumsuz etkileyecek

Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Cihat Arslan, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) yeni sezon öncesi uygulamaya koyduğu yabancı kuralının, Türk futbolunu olumsuz etkileyeceğini savundu.

TFF'nin yeni yabancı uygulamasını AA muhabirine değerlendiren Cihat Arslan, "Bu kural nedeniyle büyük kulüpler ve Anadolu kulüpleri arasında uçurum olacak. Büyükler, maddi güçlerinden dolayı 14 üst düzey yabancı alabilir. Bu da futbolda ayrışmaya neden olacak ve rekabeti daha aşağıya çekecektir" dedi.

Uygulamanın Avrupa kupalarında mücadele verecek ekiplere fırsat eşitliği getirebileceğini kaydeden Arslan, "Avrupa'da avantaj olur ama kendi yerel rekabetimizde ise onları bir adım öne geçirecek. Kulüpler, 14 yabancı hakkı nedeniyle aşırı borçlanmaya girip, geleceklerini ipotek altına da alabilir. Çünkü 14 yabancı dediğiniz zaman, federasyona 6,5 milyon lira ödüyorsunuz. Oyunculara, menajerlere paralar veriyorsunuz, bonservis ücretleri var. Bu külfet karşılığını nasıl bulacak ben onu çok merak ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

 

- "Milli takımı olumsuz etkileyecek"

 

Cihat Arslan, yeni yabancı uygulamasının milli takıma etkisinin de olumsuz olacağını ileri sürdü.

Bu uygulamanın milli takıma pozitif yönünde etki yapacağı yönünde bir algı bulunduğunu ancak kendisinin aynı fikirde olmadığını aktaran Arslan, şunları söyledi:

"Yerli oyuncular daha az şans bulacak. Daha az şans bulan bu oyuncular da milli takıma ne kadar hazır gidecek? Rekabetten yoksun bir milli takım ortaya çıkacak. İstenen de herhalde Avrupa'daki gurbetçi oyuncuların milli takımı şekillendirmesi. Anadolu bu konuda ciddi şekilde sıkıntıya uğrar. İçeride oynayan çok kaliteli oyuncular sivrilebilir ama benim şahsi kanaatim olumsuz bir etki oluşacak. İnşallah ben yanılırım." 

İki  genç oyuncunun kadroda bulundurulması zorunluluğuna da değinen Arslan, "Bu durum, zorunluluktan çok yeteneğe bağlı olmalı. 'Kadronuzda altyapıdan iki tane genç olmalı' deniyor ama bu gençler yeterli mi yetersiz mi sorgulanmıyor. Sadece 3 sene kuralı getiriliyor. Bence burada yeterlilik sorgulanmalı. Hak etmeyen bir çocuğun 28 kişilik kadronun içinde olmasına gerek yok. Hak ediyorsa zaten ilk 11'de oynar" şeklinde konuştu.

Öte yandan, iyi bir takım kurmaya çalıştıklarını vurgulayan Arslan, "Biz, 'Süper Lig'de şampiyon olacağız' falan demiyoruz ama düzgün, karakterli ve savaşan bir takım kurmaya çalışıyoruz. İyi bir takım olup, iyi yerlerde olacağımıza inanıyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Son Güncelleme: 19.07.2015 10:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.