06 Ağustos 2016 Cumartesi 10:21
Ağrı Valisi Musa IŞIN: 4 derslikli Aşağıdumanlı Ortaokulunun Temel Atma Törenine Katıldı

AĞRI - Ağrı Valisi Musa Işın, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) arkasından gidenlerin cezaevinde çürüyeceğini belirterek, "PKK ne ise FETÖ odur, FETÖ ne ise IŞİD de odur. Bu terör örgütlerinin hepsini, bizim zenginliğimizi ve gelişmişliğimizi istemeyen devletler kullanıyor" dedi.

Vali Işın, Taşlıçay ilçesine bağlı Aşağıdumanlı köyündeki 4 derslikli Aşağıdumanlı Ortaokulunun temel atma töreninde yaptığı konuşmada, devletin hizmetlerinin her alanda sürdüğünü söyledi.

Herkesin devletin ve hükumetin yatırımlarını görmesi gerektiğini ifade eden Işın, "Eğer devletimiz güçlü olmasa bu yatırımların hiçbiri yapılamaz. Eskiden denilirdi ki ey Avrupa sen ne zenginsin keşke biz de senin gibi zengin olsaydık. Şu anki Türkiye'de devletin yaptığı hizmetler birçok Avrupa ülkesinde yok, Amerika'da hiç yok. Hastane, eğitim, sağlık, ilaç bedava. Bu devlete dua etmeyeceğiz de kime dua edeceğiz. Devletimize, vatanımıza ve bayrağımıza sahip çıkmayacağız da kime sahip çıkacağız." dedi.

"Pkk Ne İse Fetö Odur, Fetö Ne İse Işid De Odur"

Işın, FETÖ'nün darbe girişimini eleştirip Türkiye'nin Suriye gibi yapılmak istendiğine işaret ederek, şöyle devam etti:

"Bizim çocuklarımız da Suriye'deki gibi sokaklarda mı öldürülsün? 15 Temmuz'da bu yapılmak istenildi. 32 yıldır terör örgütü PKK da bunu yapmaya çalışıyor. Devletimiz zenginleşince hemen hevesimizi kursağımızda bırakmak istediler. 32 yıldır PKK'yı başımıza musallat etmişler o yetmedi dinimizi sömüren bir FETÖ terör örgütü ortaya çıkardılar. 15 Temmuz'da eğer başarılı olsalardı hiçbirimiz hayatta kalmayacaktık. Hepimiz kurşuna dizilecektik. Burası Suriye'den daha kötü olacaktı. O zaman biz görürdük devletin ve vatanın ne olduğunu."

Türk halkının 15 Temmuz'da ölümle burun buruna geldiğini dile getiren Işın, "15 Temmuz'da toplarını, tüfeklerini ve tanklarını üzerimizden geçireceklerdi. Hep beraber buna karşı çıktık. Allah'a hepinizden razı olsun. Hepimiz vatanımıza, devletimize, bayrağımıza sahip çıktık. Gelin hep beraber FETÖ terör örgütüne karşı çıktığımız gibi PKK'ya da böyle karşı çıkalım. FETÖ terör örgütünü kim kullandı ve darbeye teşebbüs ettirdiyse 32 yıldır çocuklarımızı öldüren, dinimize ve namusumuza düşmanlık eden PKK terör örgütünü de aynı kişiler kullanıyor." diye konuştu.

Işın, darbe girişiminde bulunduğu için öldürülen 10 kişinin kimliklerinin tespit edildiğini ancak ailelerinin cenazelerini teslim almadığını vurgulayarak, darbecilerin ailelerinin çocuklarından utandığını söyledi.

Işın, şunları kaydetti:

"Darbecilerin aileleri çocuklarından utanıyorlar. Siz de sizden götürülüp terörist yapılan çocuklarınıza sahip çıkmayacaksınız. Siz de cenazelerini kabul etmeyeceksiniz, bu benim evladımdır demeyeceksiniz, siz de reddedeceksiniz. Sizi kullanıyorlar, çocuklarınızı dağa götürüp terörist yapıyorlar, çocuklarınız da asker tarafından öldürülünce buranın milletvekilleri gelip diyor ki "Sere te sax be" (başın sağ olsun), sen benim çocuğumu götürüp öldürttün ondan sonra da gelip elimden tutup başın sağ olsun diyorsun. Benim çocuğumu götürüp öldürten sensin diyeceksiniz bu hainlere. Vatana ihanet eden, baştan çıkarılan çocukları kabul etmeyecekler, taziyelerine gelenleri de kovalayacaklar. Birisi 'ben Müslüman'ım diyor çocuklarımızın başlarına bomba yağdırıyor birisi de ben Kürt'üm diyor ve Kürt'ün başına bomba yağdırıyor ne farkı var bunların? Hiçbir farkı yok."

- "PKK terör örgütü Kürtler'in düşmanıdır"

Işın, terör örgütlerinin birbirinden farkı olmadığını ifade ederek, "PKK ne ise FETÖ odur, FETÖ ne ise IŞİD de odur. Bu terör örgütlerinin hepsini bizim zenginliğimizi ve gelişmişliğimizi istemeyen devletler kullanıyor. Bu devletleri biliyorsunuz. Birini Kürtçülük adı altında, diğerini dinimizin perdesi altında başımıza musallat ediyor, ikisinin de bir farkı yok. 15 Temmuz'da vatanımıza sahip çıktığımız gibi vatanımıza sahip çıkmak zorundayız. Her gün ağlayacak ve her gün çocuklarımızı feda edecek halimiz yok. Çocuklarınızı terör örgütü eşkıyalar için büyütmeyin. Yazıktır günahtır. Çocuklarımıza sahip çıkalım ve huzurumuzu bozan bütün terör örgütlerini reddediyor ve lanetliyoruz." ifadelerini kullandı.

PKK'nın insanları uçuruma götürdüğünü anlatan Işın, "Sizi uçuruma götürmek isteyen bir terör örgütü PKK var. Bazı vatandaşlarımız PKK'nın arkasından saf saf yürüyor, uçuruma gittiklerini görmüyorlar. Ben de çağrıda bulunuyorum ki bunların arkasından gitmeyin. Bunların arkasından giderseniz çocuklarınızı, namusunuzu, vatanınızı, dininizi kaybedersiniz. PKK terör örgütü Kürtler'in düşmanıdır. FETÖ'nün arkasından gidenler bugün cezaevlerinde, makam ve mevkileri ne olursa olsun cezaevinde çürüyecekler. Devletimizin ve vatanımızın kıymetini bilelim. Suriye gibi olmak istemiyorsak 15 Temmuz'da olduğu gibi vatanımıza sahip çıkacağız. Devlete ve masum insanlara silah doğrultanlar bizim düşmanlarımızdır. İsterse bu benim çocuğum olsun. Eğer benim çocuğum vatandaşa silah doğrultuyorsa o da haindir." dedi.

Törene, İl Jandarma Komutanı Coşkun Sel, İl Özel İdare Genel Sekreteri Erhan Tenekeci, AK Parti Ağrı İl Başkanı Kemal Atmaca, İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun ile çeşitli kurumların temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Konuşmaların ardından dualar edilip kurban kesilerek okulun temeli atıldı.

 

-agri-valisi-musa-isin-4-derslikli-asagidumanli-ortaokulunun-temel-atma-torenine-katildi.jpg-agri-valisi-musa-isin-4-derslikli-asagidumanli-ortaokulunun-temel-atma-torenine-katildi-001.jpg-agri-valisi-musa-isin-4-derslikli-asagidumanli-ortaokulunun-temel-atma-torenine-katildi-002.jpg-agri-valisi-musa-isin-4-derslikli-asagidumanli-ortaokulunun-temel-atma-torenine-katildi-003.jpg-agri-valisi-musa-isin-4-derslikli-asagidumanli-ortaokulunun-temel-atma-torenine-katildi-004.jpg-agri-valisi-musa-isin-4-derslikli-asagidumanli-ortaokulunun-temel-atma-torenine-katildi-005.jpg-agri-valisi-musa-isin-4-derslikli-asagidumanli-ortaokulunun-temel-atma-torenine-katildi-006.jpg

Son Güncelleme: 13.11.2016 16:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.