23 Ekim 2015 Cuma 21:15
Ağrı'da Kerbela Şehitleri Yad Edildi !

"Kerbela şehitleri" Ağrı'da anıldı


Hazreti Muhammed'in (s.a.v) torunu Hazreti Hüseyin ve beraberindekilerin Kerbela'da şehit edilişinin bin 376'ncı yılında anma töreni düzenlendi.


Ağrı'da Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ve beraberindekilerin Kerbela'da şehit edilişinin bin 376'ncı yılı nedeniyle anma etkinliği düzenlendi.

 

Taşlıçay ilçesindeki Ehlibeyt Camisi'nde düzenlenen törende bir araya gelenler, Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ve beraberindekilerin şehit edilmelerini gözyaşlarıyla andı.

 

Ağrı Valisi Musa Işın, buradaki konuşmasında, Hazreti Hüseyin'i şehit eden canilerin, olayın geldiği günden bu yana Müslümanlarca lanetlendiğini dile getirerek, şunları söyledi:

"Hazreti Hüseyin'in gayesi, Resulullah'ın sünnetini getirmekti. Hazreti Hüseyin saltanat için değil Kur'an'ın harfiyen yaşanması, İslam'ın tam manasıyla Peygamber efendimizin çizdiği yolda yaşanması için mücadele etmiştir. Cenab-ı Allah, bizi Peygamber efendimize ve Hazreti Hüseyin'e komşu eylesin."

 

Ehlibeyt Camisi Derneğince verilen yemeğin ardından, "Deste" grubunun seslendirdiği  ilahilere katılımcılar da eşlik etti.

 

agrida-kerbela-sehitleri-yad-edildi-!.jpgagrida-kerbela-sehitleri-yad-edildi-!-001.jpgagrida-kerbela-sehitleri-yad-edildi-!-002.jpgagrida-kerbela-sehitleri-yad-edildi-!-003.jpgagrida-kerbela-sehitleri-yad-edildi-!-004.jpgagrida-kerbela-sehitleri-yad-edildi-!-005.jpgagrida-kerbela-sehitleri-yad-edildi-!-006.jpgagrida-kerbela-sehitleri-yad-edildi-!-007.jpgagrida-kerbela-sehitleri-yad-edildi-!-008.jpgagrida-kerbela-sehitleri-yad-edildi-!-009.jpgagrida-kerbela-sehitleri-yad-edildi-!-010.jpgagrida-kerbela-sehitleri-yad-edildi-!-011.jpg

 

 

Son Güncelleme: 13.11.2016 16:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.