04 Nisan 2015 Cumartesi 23:31
Ağrı'da Nisan Ayında Kar Yağışı

AĞRI - Ağrı'nın yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan köy yolu, İlçe Özel İdare Müdürlüğü ekipleri tarafından açıldı.

Taşlıçay ilçesine bağlı 2 bin 500 rakımlı Gündoğdu köyünün yolu, yağış ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.

Kar kalınlığının yer yer 3 metreyi bulduğu bölgede çalışmalarını sürdüren ekipler, yaklaşık 10 saat süren çalışma sonucu yolu ulaşıma açtı.

İlçe Özel İdare Müdürü Mustafa Şengül, yaptığı açıklamada, bir hafta önce bu yolu açtıklarını fakat kar yağışı ve tipi nedeniyle yeniden kapandığını söyledi.

Bölgeye birer kepçe, greyder ve dozer olmak üzere 4 kişilik ekip gönderdiklerini belirten Şengül, şöyle konuştu:

"Gündoğdu köyü, ilçe merkezimize yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta ve 2 bin 500 rakımda bulunan bir yer. Konumu nedeniyle çok fazla kar yağışı alıyor. Köyün yolunda metrelerce yükseklikte kar birikiyor. Ekiplerimiz kış boyunca kapanan yolların açılması için gece gündüz demeden çalıştı. Son yağan kar ve ardından başlayan tipi nedeniyle köyün yolu yeniden ulaşıma kapandı. Biz de 3 araç ve 4 personelin katılımıyla bu yolu yeniden ulaşıma açtık. Şu an için ulaşım sağlanmayan köyümüz yoktur. Olası bir durum için ekiplerimiz hazır beklemektedir."

Son Güncelleme: 13.11.2016 16:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.