04 Eylül 2014 Perşembe 19:49
Japon Büyükelçi Ağrıda Açılışa Katıldı

Ağrı’nın Taşlıçay Belediyesi’nin girişimleriyle Japon Büyükelçiliği hibe desteği kapsamında kadınlar için yaptırılan ‘Çalışan Kadın, Üreten Kadınhalı-kilim dokuma atölyesinin açılışı yapıldı.

 

Kadınlar için mesleki eğitim merkezi olarak yaptırılan atölyenin açılışına, Japon Büyükelçi Yutaka Yokoi, Japon diplomatlar, ilçe kaymakamı, belediye başkanları, siyasetçiler ve vatandaşlar katıldı.

 

Açılış konuşmasını yapan Taşlıçay Belediye Başkanı İsmail Taşdemir, Japonya’ dan almış oldukları bu destekle ilçedeki kısıtlıları iş gücüne dahil ederek istihdama, ekonomiye, dolayısıyla geleceğe yatırım  yaptıklarını vurguladı. Almış oldukları destek için Japon devletine teşekkür eden Taşdemir, Büyükelçi Yokoi, “Japonya’nın bu desteğiyle aramızda oluşan duygusal bağların devamı için Japonya’ dan bir belediye ile kardeş belediye olmak istiyoruz” dedi.

 

Halı dokuma atölyesinde incelemelerde bulunan Büyükelçi Yokoi ise, “Ağrı da dokunan halıların ve kilimlerin kıymetli olduğunu duymuştum, yapılan çalışmaları da görünce çok mutlu oldum. Belediye başkanımızın kardeş belediye talebi beni duygulandırdı. Bu konuda gerekli çalışmaları yapacağım” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından Başkan Taşdemir tarafından Japon büyükelçisine atölyede dokunan kilimlerden hediye etti.

 

Atölyede çalışan kadınların misafirlere yemek ikramının ardından Japon büyükelçi Yokoi, Ankara’ya gitmek üzere Taşlıçay ilçesinden ayrıldı.







Son Güncelleme: 13.11.2016 16:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.