14 Mayıs 2014 Çarşamba 12:20
TAŞLIÇAY ÖĞRENCİLERİNE SİGARA ZARARLARI SEMİNERİ

 

İlçemiz Taşlıçay Anadolu lisesi öğrencilerine ve İmam hatip lisesi öğrencilerine Ağrı kamu hastaneleri birliğinden görevli Uzman doktor Emrah çirik, Taşlıçay Devlet Hastanesi Başhekimi Amed Bilal Genç Taşlıçay Devlet Hastanesi Müdür Barış Tanrıkulu'nunda katıldığı  “Sigara, Alkol ve Uyuşturucu Maddelerin Zararları” konulu seminer verildi.

 

Taşlıçay Anadolu lisesi ve İmam hatip okulunda verilen seminerde, Kişiyi sigara ve alkol kullanımına sürükleyen birçok neden vardır diyen Uzman doktor Emrah çirik, “Alkol bağımlıları toplumda antisosyal duruma düşebilir. Yaşamış oldukları bir olumsuzluk karşısında alkol ve sigara bağımlısı haline gelen kişiler, az miktarda başladıkları alkol ve sigarayı her gün artırarak kullanırlar. Bu da onların toplumdan soyutlanmasına kadar gider.

 

Aile olarak, toplum olarak çocuklarımızı sıkacak, onları toplumdan uzaklaştıracak şeyler yapmamamız gerekir.” dedi.

 

Madde bağımlılığının tıbbi bir hastalık olduğunu belirten Doktor çirik,”Madde bağımlılığı insanı biyolojik ve sosyolojik olarak etkiler. Kişide madde bağımlılığı varsa iş alanında, sosyal alanda sorunlar yaşar. Maddeyi kullananlar istedikleri zaman bırakabileceğini sanırlar. Oysa madde kullanılmaya başlandığında kişiyi her gün biraz daha fazla kullanılmaya sürükler. Zamanla kişi kendi kontrolünü kaybeder ve maddenin kontrolüne geçer. Maddenin kontrolüne kapılan kişi evini, ailesini, toplumu, işinin kontrolünü kaybeder. Kişi fiziksel ve psikolojik olarak yıpranır” diye konuştu.

 

Anadolu lisesi müdürü Seyfettin Genç seminerden dolayı başta Genelsekreterlik olmak üzere Uzman Doktor Emrah ÇİRİK Taşlıçay Başhekimi Amed BİLALGENÇ ve katılılımcılara  teşekkür ederek, Öğrencilere faydalı bilgiler verildiğini söyledi.






Son Güncelleme: 13.11.2016 16:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.