06 Haziran 2016 Pazartesi 13:37
Taşlıçay'da Kumlubucak Köyü İlkokulun'da Açık Hava Sınıfı

Öğretmen’den açık hava sınıfı;

Kumlubucak Köyü İlkokulu Müdür Yetkili Sınıf Öğretmeni Uğur Sercan Tanrıver, öğrencilerin derse katılımlarını artırmak için açıkhava sınıfı yaptı.

Öğrencilerin başarılarından fiziksel şartların önemli olduğuna dikkat çeken Tanrıver, şartların iyileşmesi için çalışma yürüttüklerini belirtti.

Sercan Tanrıver, "Eğitimde öğrenci ve öğretmeni etkileyen birçok faktör vardır. Bunların en başında fiziksel şartlar gelmektedir. Fiziksel şartlar dediğimizde aklımıza gelen başlıca etkenler ısı, ışık, sınıfın yapısı, ses gelmektedir. Yani fiziksel şartlar öğrenciyi etkileyen tüm dış faktörlerdir."

Havaların ısınmasıyla öğrencileri kapalı ortamda tutmanın güç olduğuna değinen Tanrıver, "Bizimde düşünüp hayata geçirdiğimiz proje burada devreye girmektedir. Yaşadığımız coğrafya iklim şartları bakımından zor bir yapıya sahiptir. Uzun süren kış mevsimi öğrencilerin ve öğretmenlerin okul binası dışında vakit geçirmelerine olanak tanımamaktadır.

Öğrenciler ve öğretmenler uzun süren kış mevsimi sürekli kapalı ortamlarda vakit geçirmektedir. Havaların ısınmasıyla öğrencileri kapalı sınıf ortamında tutmak güçleşmekte ve öğrencilerin derse olan ilgisi bir hayli azalmaktadır. Açık hava sınıfımız öğrencileri sürekli bulundukları ortamdan ayırmakla kalmayıp, onları doğayla buluşturan, özgürlük hissini veren, gelenekselin dışında bir sınıf yapısına sahiptir.

Öğrencilerin okula ve derse karşı olan içsel ve dışsal motivasyonlarını arttırmada da, öğrenciyi güdülemede de önemli bir paya sahiptir. Öğrenci derste kendini daha rahat ifade etmekte ve derste daha aktif olmaktadır.

Ülkemizde bir ilk olan “Açık Hava Sınıfımız” bu konuda bize farklı bir bakış açısı ve farklı bir seçenek sunmaktadır. Öğrencilerin “ öğretmenim ne olur burada ders yapalım” sözlerini duyunca mutlu olmamak ve tebessüm etmemek elde değil. Dönütlerini hemen almaya başladığımız bu proje sadece öğrenciler açısından değil öğretmenler açısında da olumlu nitelikler taşımaktadır." şeklinde konuştu.

Bu projenin öğrenciler için faydalı olduğuna dikkat çeken Tanrıver sözlerini şöyle tamamladı: "Projenin dezavantajları olarak görülen öğrencilerin dikkatinin dağılacağı endişesi ya da ders başarısının düşeceği korkusu uygulamada tam tersi şeklinde gerçekleştiğini görünce projenin ne kadar doğru ve güzel bir iş olduğunu kanıtlar niteliktedir.

Bu proje bizim daha önceden gerçekleştirdiğimiz ve ilerde ortaya koyacağımız yeni projeler için mihenk taşı niteliğindedir.

Öğrencilerimiz umarım bu yeni sınıfımızda derslerinde daha başarılı olur demeyeceğim. Onların hayatta ne yaparlarsa yapsınlar başarılı ve mutlu kişiler olacağından zaten eminim. Kendi imkân ve çabalarımızla hayata geçirdiğimiz bu projenin yapım aşamasında emeği geçen herkese teşekkür ederim dedi.

taslicayda-kumlibucak-koyu-ilkokulunda-acik-hava-sinifi-.jpg

taslicayda-kumlibucak-koyu-ilkokulunda-acik-hava-sinifi.jpgtaslicayda-kumlibucak-koyu-ilkokulunda-acik-hava-sinifi-001.jpgtaslicayda-kumlibucak-koyu-ilkokulunda-acik-hava-sinifi-002.jpgtaslicayda-kumlibucak-koyu-ilkokulunda-acik-hava-sinifi-003.jpgtaslicayda-kumlibucak-koyu-ilkokulunda-acik-hava-sinifi-004.jpgtaslicayda-kumlibucak-koyu-ilkokulunda-acik-hava-sinifi-005.jpgtaslicayda-kumlibucak-koyu-ilkokulunda-acik-hava-sinifi-006.jpg

 

Son Güncelleme: 13.11.2016 16:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.