20 Nisan 2014 Pazar 17:31
Taşlıçayda kutlu doğum etkinliği

AĞRI –  Peygamber Sevdalıları Platformu Doğu ve Karadeniz Koordinatörlüğü tarafından Ağrı’nın Taşlıçay ilçesinde düzenlenen ‘Yürüyen Kur’an Hz. Muhammed(s.a.v.)’ adlı program ile Taşlıçaylılar Hz. Muhammed(s.a.v.)’e salat ve selamlar ile andı.

 

Sunuculuğunu Hamza Yılmazın’ın yaptığı program, İlahiyatçı Suat Çelik’in okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından, Türkçe ve Kürtçe Mevlid-i Şerifi okumaları için Vahdet İlah Grubu çocuk sanatçılarından Muharrem Noğay ve Turgay Mağlay sahne aldı. Okunan Mevlid-i Şerifin ardından Vahdet İlahi Grubu sanatçılarından Suat Nağay ve Cihad Güler seslendirdikleri bir birinden güzel ilahi ve ezgiler ile katılımcılar coşkulu anlar yaşadı.

 

Daha sonra günün anlam ve önemine ilişkin Türkçe konuşmalarını yapmak üzere sahneye çağrılan İlahiyatçı Suat Çelik,  “Malumunuz , Allah Resulü(s.a.v.) vefat etmeden önce veda haccında bizlere iki emanet bırakmıştır. Bunlardan ilki Kur’an- Kerim diğeri ise sünnetidir. Bunlar ümmeti olduğumuz peygamberin bize bıraktığı mirasıdır. Bu mirasın ilki olan Kur’an-ı Kerimi sadece okumakla buna tam manasıyla sahip çıkmış olmayız. Evet onu okumak sevaptır fakat onu okumak, anlamak ve yaşamak çok daha büyük bir sevaptır. Zaten Allah Resulü(s.a.v.)’in emanetine ancak böyle sahip çıkabiliriz.” dedi.

 

Çelik sözlerini şöyle sürdürdü: “Kur’an sadece haftada bir defa ile veya evin yüksek yerine asılacak bir kitap değildir. Veya okuduğun halde hayatına etki etmemesi gereken bir kitap da değil. Üzerine tefekkür ederek okunması gereken, içindeki haramlardan günlük hayatımızda kaçınmamız gereken ve helallerine uymamız gereken bir hayat nizamı veya hayat çizelgesidir. Bu yüzden karanlık zihniyeliler Kur’anı aramızdan çıkarmaya, bizi Kura’nın bize rol olarak biçtiği hayattan uzaklaştırmaya çalıştılar. Ama Allah’a hamd olsun ki amaçlarına ulaşamadılar.” şeklinde konuştu. 

 

Ardından sahne alan Vahdet İlahi Grubu sanatçıları seslendirdikleri ilahiler programa renk kattı.

 

Programda Kürtçe bir konuşma yapan Molla Adnan, ” Biz insanoğlu bir imtihan sebebiyle yeryüzüne göndermişidir. Bu hayatın sermayesi bize verilen süredir. Malumuz ömür sermayemiz pek azdır, o yüzden biz Ümmet-i   Muhammed (s.a.v.)’i tanımamız gerek. “  sözleri ile konuşmasına başlayan Molla Adnan:” Allah insan oğluna kaybettikleri hakikat yolu göstermek için Peygamberler göndermiştir. Ne zaman ki insan yolunu şaşırmış o zaman Allah nebilerin görevlendirdi. Peki insan nasıl insanlığı unutur diye sorarsanız eğer, ne zaman ki insan Rabbinin emrinden çıkar ise, Rabbini unutup zülüm ve zorbalığa meyil ederse o vakit Allah bir uyarıcı gönderdi. Allah son peygamberi bize göndermiş ve bizleri O(s.a.v.)’nun ümmeti olma şerefini bize verdi. “ dedi.

 

Molla Adnan, “Burada  Allah Resulü için toplanmış ve O(s.a.v.)’na salavat çekiyorsunuz. İnanıyoruz ki şuan Allah’ın melekleri bu mecliste bulunanlar ı kaydediyor. Allah bizleri O(s.a.v.)’nun hürmetine af ve mağfiret etsin.”  sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

 

 Program okunan ilahiler ile son buldu. 

 









Son Güncelleme: 13.11.2016 16:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.